GaborSzakacs

Ruhamustra a 2022-es Velencei Filmfesztiválon

2022. szeptember 05. - gaborszakacs

A 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2022. augusztus 31. és szeptember 10. között kerül megrendezésre. A vörös szőnyeges bevonulás ezen az eseményen is kiemelt helyet foglal el a szervezők, a fotósok, a megjelenő sztárok és mindenekelőtt a rajongók szívében. A következő összeállításban megcsodálhatjátok a rendezvény izgalmas, érdekes, szexi és szuperelegáns szettjeit.

timothee_chalamet_in_haider_ackermann3.jpg

A Velencei Filmfesztivál a világ egyik legcsodálatosabb filmes eseményének számít, ugyanis itt a fotósoknak nem egy fényévnyi távolságban kijelölt apró placcról kell képeket lőniük, hanem közvetlenül a vörös szőnyeg széléről tudják lencsevégre kapni az érkező celebritásokat. Legalább akkora felhajtás van Velencében, mint az Oscaron vagy Cannes-ban, ám a nyárias időjárás és a kevésbé kötött dress code megengedi, hogy a sztárok és a divattervezőik, na meg a stylistjaik kellőképpen elengedjék a fantáziájukat. Az A-listás hírességek nemcsak új filmjeik népszerűsítéséért jelennek meg, hanem azért is, hogy a nemzetközi divatvilág legfrissebb alkotásait bemutassák, ezzel egyfajta alternatív konfekció- és couture-kifutóvá varázsolják a vörös szőnyeget. Így a filmrajongók és a divat szerelmesei is izgalmas pillanatoknak lehetnek szemtanúi.

A filmes eseménysorozat első számú divatikonja Timothée Chalamet, aki a hátát szabadon hagyó vörös Haider Ackermann szettben jelent meg és ezzel pillanatok alatt felrobbantotta az internetet. Volt, aki divattörténeti mérföldkőnek nevezte a fiatal színész ruháját, mások pedig csupán egy nyápic majomnak gondolják a Dűne sztárját, aki a hírverésért bármire képes. Meg kell hagyni, hogy ez a bevállalós sziluett tökéletes körképet ad a jelen kor divatjáról, a Z generáció határtalan fantáziájáról és arról, hogy azok a bizonyos írott-íratlan szabályok éppen arra jók, hogy megszegjük őket. Chalamet a rendezvény során több outfitet is felmutatott, amelyek igazán különlegesek. A fekete Alexander McQueen szmoking kifejezetten izgalmas, a rövidnadrágos Celine-look pedig a pofátlan vagányság szinonimája is lehetne. Nekem összességében nagyon tetszett, amit a színész Velencében művelt. 

A francia film élő legendája, Yves Saint Laurent első számú múzsája, Catherine Deneuve is tiszteletét tette Velencében. A 78 éves színésznő valódi társadalmi és politikai nézeteket mesélt el a Lido-szigeten viselt szettjével, ugyanis az orosz-ukrán háborús helyzetben támogatását fejezte ki ukrán nép mellett. Deneuve a fesztivál hivatalos sajtótájékoztatóján az ukrán zászló színeiben pompázó kitűzővel jelent meg. Interjút nem adott, véleményt nem fogalmazott meg, ám az újságíróknak egy később írt megjegyzésben bevallotta, hogy nem akar beszélni az ukrajnai háborúról, de gesztusával tudatosan támogatja Ukrajnát:

"Nagyon tisztában vagyok mindennel, mint sok ember, és ezért akartam viselni a kitűzőt a sajtótájékoztatón. De nem akarok nyilatkozni, mert egyre rosszabb és rosszabb... Az elmém és a szellemem velük van minden nap, de nincs mit mondanom." - Catherine Deneuve

A filmcsillag az esemény további napjain mesés Saint Laurent sziluettekben érkezett. A velencei gondolából mezítláb lépett ki, majd felvette a magassarkúját, hogy a vérvörös estélyiben az igazi Deneuve-eleganciát láthassuk. Később egy kézzel gyöngyözött fekete kezeslábast egy piros magassarkúval társított, ezzel a tőle megszokott kifinomult francia ízlést sugározta.

Az Oscar-díjas Cate Blanchett egy dekoltázsán virágokkal díszített Schiaparelli haute couture szettben pompázott a filmfesztivál vörös szőnyegén. A színésznő alakjáról, sugárzó megjelenéséről ódákat zengett a nemzetközi sajtó.

Cate Blanchett a Giorgio Armani márka első számú nagyköveteként egy mélyen dekoltált, kristályokkal díszített, nadrágos Armani Privé összeállítást is viselt Velencében. Az olasz haute couture divatház méltán tartja a legnagyobb kedvencének a kifogástalan alkatú és visszafogott eleganciájú színésznőt, hiszen a kisugárzása tökéletesen passzol Armani szellemiségéhez.

A filmfesztivál zsűrijének elnöke Julianne Moore. A kortalan színésznő egy krémszínű Celine összeállításban jelent meg a fotófal előtt. A sajtótájékoztatón egy konfettimintás Alaïa ruhában tündökölt, a bőrből készült szív alakú dekoltázsa a római mellszobrok fennköltségét idézte meg. A konfettimintás dressz után láthattuk egy tűzijáték mintára emlékeztető Valentino darabban is, amely a fotósok első számú kedvence lett.

penelope_cruz_in_chanel.jpg

Az esemény állandó vendége, az Oscar-díjas Penelopé Cruz ezúttal márkahű maradt és a test vonalát követő pink-fekete Chanel alkotásban érkezett a vörös szőnyegre. A 48 éves színésznő kifogástalan sminkben és visszafogott mosollyal pózolt a fotósok kamerája előtt. Visszafogott megjelenését tanítani kellene, bravó!

olivia_wilde_in_saint_laurent.jpg

Olivia Wilde egy szuperszexi fekete Saint Laurent szmokingban dobogtatta meg a rajongói szívét Velencében. A klasszikus YSL megjelenés kitűnő választás a szépséges színésznő részéről. 

isabelle_huppert_in_vintage_armani_prive.jpg

Isabelle Huppert ma már nemcsak a filmvilág, hanem a divatszakma csillaga is. Különleges outfitjeivel rendszeresen szerepel a Vogue címlapján, a gálaesteken pedig lenyűgöző kreációkban bizonyítja be, hogy közel a 70-hez sem kell lemondani a modern és izgalmas ruhákról. Az erőteljes szemsmink és az arisztokratikus ékszerek mellé egy rafinált szabásvonalú vintage Armani Privé kreációt választott. Az összkép egyszerűen kifogástalan!

sydney_sweeney_in_armani_prive.jpg

Sydney Sweeney az Armani Privé kortárs nagykövetévé avanzsált. Az Eufória című Netflix-sorozat szőke színésznője fekete bársonyból készült oszlopruhába bújt, amelynek a mélykék dekoltázsa a nyakat körülölelő hatalmas masnival zárult. Ez egy meglepően ízléses és kifinomult választás Sweeney-től.

barbara_palvin_in_armani_prive.jpg

Az egyetlen magyar A-listás szupersztár, Palvin Barbara a márka arcaként egy flitteres Armani Privé oszlopruhában jelent meg a vörös szőnyegen. A modell haja és sminkje tökéletes harmóniában volt az haute couture ruhán lévő csodálatos ázsiai motívumokkal és díszítésekkel. Na, így kell megjelenni egy rendezvényen, a magyar hírességeknek pedig még van mit tanulniuk!

victoria_s_secret_model_alessandra_ambrosio_stepped_out_in_a_barbie_pink_philosophy_di_lorenzo_serafini_dress.jpg

A légies könnyedség és finom elegancia jegyében egy úgynevezett Barbie pink estélyibe bújt Alessandra Ambrosio. A világhírű Victoria's Secret modellt a Philosophy di Lorenzo Serafini márka öltöztette.

Jodie Turner-Smith lett a 2022-es Velencei Filmfesztivál első számú divatikonja. A különleges szépségű brit színésznő és modell Grace Jones mai kiadása is lehetne, annyira jól tudja viselni a különböző stílusú és fazonú ruhakölteményeket. A farmer anyagból készült, szoborszerű Balmain kreáció királynői megjelenést biztosított a színésznőnek. A türkiz hullámokban leomló, vállpánt nélküli Elie Saab dressz laza eleganciát sugárzott, a tekinteteket a dekoltázsra szegező, mentazöld kesztyűvel társított Gucci pedig a mai kor eklektikusságát mutatja be. A zöld kesztyűt később fogkrém árnyalatú kék kesztyűre cserélte, amihez egy ultraszexi Gucci csipkeruhát húzott fehér combcsizmával. WOW!  Jodie Turner-Smith puffos ujjú, égszínék-fekete Harbison estélyije az idei filmfesztivál egyik csúcspontja lett. Imádom ezt a bevállalós sokszínűségét és merészségét! És ti?

mia_goth_in_dolce_gabbana.jpg

Mia Goth brit színésznő mintha a Dolce & Gabbana kifutójáról lépett volna le, olyan kifogástalanul állt rajta az olasz márka ruhája. A méretes napszemüveg és a fekete kendő a dél-itáliai ünnepi viseleteket idézte meg. Mmm, micsoda tiszteletadás a vendéglátó ország előtt!

sadie_sink_in_alexander_mcqueen.jpgA mindössze 20 éves Sadie Sink amerikai színésznő egy halványkék tüllből készült, kristályokkal és gyöngyökkel díszített Alexander McQueen alkotásban lépett a vörös szőnyegre. A kiengedett hullámos haja és a visszafogott sminkje kislányosan bájos, ugyanakkor roppant szexi megjelenést biztosított számára.

Sigourney Weaver két Valentino szettben mutatta meg kifogástalan alakját és a 70 felett is élettel teli mosolyát a kameráknak. A Golden Globe-díjas amerikai színésznő először egy piros nadrágos összeállításban, majd egy kezeslábasban lépett a nyilvánosság elé. Időtlen eleganciája teszi feledhetetlenné a megjelenését.

taylor_russell_in_balenciaga_haute_couture.jpg

Taylor Russell kanadai színésznő Balenciaga Haute Couture darabban érkezett a filmfesztiválra. Ruháját a rafinált szabásvonalak, a nagyvonalúság és a klasszikus francia sikk jellemzi. A zöld ezen árnyalata kitűnő választás Russell bőr-és hajszínéhez, engem lenyűgözött.

A 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál  másik nagy átváltozóművésze Tessa Thompson lett. Drámai vonalvezetésű Elie Saab ruhakölteményével magára vonta a figyelmet, a fotósok hada, majd a nemzetközi divatsajtó is ódákat zengett a ruhaválasztásával kapcsolatban. Amíg a második szettje egy fekete zakóból, masnit formáló felsőből és csipkeszoknyából álló izgalmas Jason Wu sziluett volt, addig a harmadik ruháját Christopher John Rogers biztosította, amely egy fűzős felső résszel és hatalmas volumenű szoknyarésszel ellátott almazöld kreáció. Az amerikai színésznő szemét takaró fátyol adta a finomságot és egyben a szexi titokzatosságot.

Fotók: CNN / Entertaiment Weekly / Getty Images / Giorgio Armani / Valentino / Vogue

Kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3817924353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása