GaborSzakacs

A 2024-es Oscar-gála fenséges ruhái

2024. március 11. - gaborszakacs

Magyar idő szerint hétfő hajnalban a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben 96. alkalommal kiosztották a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. A 2024-es gála egy igencsak színes és látványos vörös szőnyeges bevonulással kezdődött, ahová a sztárok a világhírű divatházak különleges ruhakölteményeiben érkeztek. A pazar nyitány képes beszámolóját elsők között csodálhatjátok meg itt a GaborSzakacs Blogon.

ariana-grande-attends-96th-annual-78124154.jpg

Hatalmas feltűnést keltett ebben a felhőszerű pink Giambattista Valli haute couture ruhában Ariana Grande. Az énekesnő az Oscar-gálán csak díjátadó szerepben tűnt fel, ám a nemzetközi sajtó az egyik legizgalmasabb és leglátványosabb megjelenést neki tulajdonítja.

A 2024-es Oscar-gála vörös szőnyeges bevonulását figyelve arra a megállapításra jutottam, hogy az elmúlt évek során tényleg eltűntek a szigorú szabályok, a dresszkódok. A meghívott vendégek korábbi formális megjelenése jelentősen leegyszerűsödött. A nők már ritkán vesznek fel hatalmas szoknyarésszel ellátott - úgynevezett hercegnő fazonú - nagyestélyiket, amelyekhez akár kesztyűt is húzhatnának. Sokkal inkább az egyszerű vonalvezetés, a rafinált formák, a különleges díszítések kapnak hangsúlyt. Ez persze a férfiak összeállításaira is hatással van, ugyanis - néhány urat kivéve - ma már a nyakkendő és az ing sem része a red carpet dress-nek, sokkal inkább a látványos zakókra, könnyű anyagból készült felsőkre, meghökkentő gallérokra és a zakó hajtókájára tűzött méregdrága brossra koncentrálnak.

anya_taylor-joy_in_dior_haute_couture_and_tiffany_co_jewelry.jpg

Anya Taylor-Joy egy 1949-es Christian Dior Haute Couture "Vénusz" ruha újraértelmezett - a szoknyarész nem olyan nagy, mint az eredeti - verzióját és a Tiffany & Co. pompás ékszereit viselte.

carey_mulligan_in_custom_balenciaga_and_fred_leighton_jewelry.jpg

Carey Mulligan egy 1951-es Balenciaga ruha remake-jét öltötte magára a rangos filmes eseményre. A szív alakú dekoltázzsal ellátott, vállpánt nélküli, test vonalát követő fekete ruha egy drámai tüll szoknyarészben végződik, ez egy igazán izgalmas sellőfazon. A színésznő a kortalan és időtlen darabhoz Fred Leighton ékszereket társított.

jennifer_lawrence_in_dior_couture.jpg

Jennifer Lawrence is egy divattörténeti különlegességet, a Christian Dior Couture "Porto Rico" néven ismert ruhájának újraértelmezését választotta. A vállpánt nélküli, fekete-fehér pöttyös darab magas hasítékkal lett ellátva és egy anyagában harmonizáló stólát kapott hozzá. A színésznő megjelenése visszafogott, kifinomult és elegáns.

liza_koshy_in_marchesa.jpg

Imádnivalóan sikkes volt Liza Koshy ebben a sellőfazonú Marchesa estélyiben. A vállpánt nélküli, a vállrészen hatalmas rózsákkal díszített, a test vonalát kiemelő bordó kreáció tökéletesen illik az amerikai tévés személyiség alakjához. Koshy a bevonuláskor rálépett a kiszélesedő szoknyájára és elesett, hatalmas mosollyal az arcán felállt és folytatta a fotózkodást.

eugene_lee_yang_in_walter_mendez.jpg

A nőiesség és a férfiasság határait elmosva egy óriási vörös szoknyát húzott a sikkes zakója mellé Eugene Lee Yang. Az amerikai filmrendező totál genderless megjelenését Walter Mendez ruhája tette emlékezetessé.

melissa_mccarthy_in_christian_siriano_and_jacob_co_jewelry.jpg

A színek tobzódnak Melissa McCarthy megjelenésében. A színésznő karcsú derekát kiemelő Christian Siriano ruhájához egy élénk fukszia árnyalatú, puffos ujjú köpenyt és Jacob & Co. ékszereket párosított. Merész és vidám kombináció, nekem nagyon tetszik.

regina_king_in_custom_atelier_versace_and_pomellato_jewelry.jpg

Egy nyakára tekeredő, rafinált dekoltázsrésszel és magas hasítékkal ellátott, kristályokkal díszített, vibráló narancssárga Atelier Versace darabban érkezett Regina King. A színésznő Pomellato ékszereivel és leheletfinom cipőjével tökéletes összhatást keltett.

brittany_snow_in_custom_m_not_and_pomellato_jewelry.jpg

Kifejezetten izgalmas és látványos kreációt viselt Brittany Snow. A kanárisárga Mônot ruhadarab csodaszép dekoltázsa és az enyhén kiszélesedő, uszályszerű szoknyarésze kifinomult ízlésről árulkodik. Na és azok a Pomellato ékszerek! Tökéletes sziluett, bravo!

emma_stone_in_louis_vuitton_1.jpg

Emma Stone ebben a halvány mentazöld, vállpánt nélküli, hatalmas peplummal és aprócska uszállyal díszített Louis Vuitton ruhában vette át a Szegény párák című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Az egyszerűség és a kiváló anyaghasználat teszi méltóvá ezt a darabot egy ilyen rangos eseményhez. És persze jól is áll a művésznek.

ava_duvernay_in_louis_vuitton.jpg

Letisztult és kifinomult, mégis vagány Ava DuVernay Louis Vuitton szettje. A halványkék estélyi vállpántjain hatalmas övcsatok láthatók, ezzel megtöri az visszafogottságot. Az uszályként kiszélesedő szoknyarész alkalmivá teszi a megjelenést.

da_vine_joy_randolph_in_louis_vuitton.jpg

Da'Vine Joy Randolph ebben a királynői Louis Vuitton kreációban vette át a Téli szünet című filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscarját. A színésznő ruhájának színe és arányai elviszik a figyelmet arról, hogy nem egy vézna testalkatú nő viseli ezt a darabot. És láthatóan mennyire jól érzi magát benne. Kell ennél több?

hailee_steinfeld_in_elie_saab.jpg

Hailee Steinfeld esete az Elie Saab couture darabbal. Azt gondolom, hogy itt már nem kell semmit sem hozzáfűzni, istenien fest benne.

lupita_nyong_o_in_giorgio_armani.jpg

Lupita Nyong'o egy kékes-lilás árnyalatú - attól függ milyen szögben esett rá a fény - Giorgio Armani Privé ruhában jelent meg. Kifogástalan!

cynthia_erivo_in_custom_louis_vuitton_and_roberto_coin_jewelry.jpg

Az est talán legizgalmasabb összeállítását Cynthia Erivo mutatta be a vörös szőnyegen. A méregzöld Louis Vuitton arányai, formavilága, jól elhelyezett fodrai, drámaian széles vállai és megfelelő mélységű dekoltázsa bekapcsolják a WOW-faktort. Nagyszerűen állt a színésznőnek.

jodie_foster_in_loewe.jpg

A visszafogott eleganciát képviselte Jodie Foster. Az éjszakai csillagos eget szimbolizáló ruháját a Loewe készítette.

fran_drescher_in_ami_paris.jpg

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy Fran Drescher 66 éves. A dadus című sorozatból világhírűvé vált színésznő kortalanságát a remek alakja és a hatalmas mosolya csak fokozza és persze ez a sokat sejtető AMI Paris szett is nagyon dögössé teszi.

becky_g_in_custom_vera_wang_haute.jpg

Becky G díjat nem kapott a 2024-es Oscaron, ám fellépett, amellyel nagy sikert aratott. Ugyanúgy, mint a vörös szőnyeges bevonuláson, ahol a fotóskat lenyűgözte ebben a szexi míderrel ellátott Vera Wang Haute darabban.

billie_eilish_in_chanel2.jpg

Billie Eilish díjat is kapott, fel is lépett. A Barbie mozifilm What Was I Made For? című dalért zsebelte be a legjobb dalért járó elismerést az énekes-dalszerző, akinek ez már a második Oscar-díja. Szettjét egyébként a Chanel biztosította.

lynette_howell_taylor_in_carolina_herrera.jpg

Nagyszerűen festett Lynette Howell Taylor ebben a harangformájú, fekete-fehér-arany-ezüst virágszirmokkal díszített Carolina Herrera ruhában. A szettben egyedül a szandál okozhat némi fennakadást, ám a brit filmproducer bájos mosolya hamar feledteti velünk ezt a parányi fiaskót.

zendaya_in_giorgio_armani_prive.jpg

A teljes nemzetközi divatsajtó Zendaya Armani Privé szettjét nevezte ki a gála legsikkesebb ruhájának. A fémes hatású ezüst-pink kreáció aszimmetriája, csavart vállrésze, hímzett pálmalevei finoman ölelik körbe a színésznő karcsú alakját. Erre mondják, hogy olyan tökéletes, mintha ráöntötték volna.

america_ferrera_in_custom_atelier_versace_and_pomellato_jewelry.jpg

És ha már felbukkant a vörös szőnyegen a pink, akkor nem mehetünk el szó nélkül America Ferrera ruhája mellett sem. A páncélszerű, szuperszűk Atelier Versace darab kiemelte a színésznő kerek testi adottságait. 

A finom rózsaszín mellett tette le a voksát Leah Lewis, aki egy leheletvékony Lever Couture-t viselt. Molly Sims egy Georges Chakra Couture darabban, Amelia Dimoldenberg pedig egy Gucciban jelent meg a filmes gálán. Amíg Sims egy igencsak látványos dekoltázst villantott, Dimoldenberg egy izgalmasabb hátrészt mutatott a közönségnek. Mindkét ruha esetén a szegélyt ezüstös fonattal tette emlékezetessé a designer.

Nemcsak a divathetek kínálatában, hanem a 2024-es Oscar-gála vörös szőnyegén is roppant népszerű, a folyékony hatású fémes csillogás. Charlize Theron ezüstös fényű, aszimmetrikus, enyhén csavart vállrésszel rendelkező Dior ruhája az egyszerűségével váltja ki a WOW-faktort. Florence Pugh harcias amazonnak tűnik a fűzős, mélyen dekoltált Del Core sziluettjében, DJ Kiss pedig a vörös szőnyeg királynője is lehetne a magas hasítékkal és széles uszállyal ellátott Jovana Louis ruhájában. Kifinomultság és elegancia jellemzi Olivia Munn megjelenését, akit ezúttal a Fendi Couture öltöztetett.

michelle_yeoh_in_balenciaga2.jpg

Az egyik nagy kedvencem mégis Michelle Yeoh lett. Az Oscar-díjas színésznő egy merész, elgondolkodtató, "fent is ruha, lent is ruha" Balenciaga kreációban érkezett. A hatás nagyon különleges, hiszen az uszályként maga után húzott másik ruhát is viselhetné. Yeoh láthatóan jól érezte magát ebben az ezüstös alkotásban.

emily_blunt_in_schiaparelli_and_tiffany_co_jewelry.jpg

Bár díjat nem vihetett haza, a ruhájával hatalmas sikert aratott Emily Blunt. A színésznő páncélszerű Schiaparelli sziluettjén a vállrész szándékosan túlméretezett, merev hatást sugall, így az apró uszállyal rendelkező oszlopruha határozott megjelenést kölcsönöz viselőjének. Blunt lazán feltekert haja és Tiffany & Co. ékszerei megkoronázzák ezt a szettet. KIVÁLÓ!

kirsten_dunst_in_gucci.jpg

A sallangokat hátrahagyva egy fehér Gucci oszlopruhában érkezett Kirsten Dunst. A színésznő Letisztult megjelenése korunk egyszerűségre törekvését és tükrözi. Nekem nagyon tetszik. 

margot_robbie_in_versace_fred_leighton_jewelry_and_manolo_blahnik_shoes.jpg

A British Vogue "Barbie Funeral"-nak, azaz temetési Barbie-nak nevezte Margot Robbie-t a fekete Versace szettjében. Persze, jó poén, de... miért kellene a színésznőnek mindig rózsaszínbe öltöznie, ha egyszer eljátszotta Barbie karakterét a filmvásznon? Igenis, remekül áll neki ez az erőteljes vonalvezetés és a sötétebb árnyalat.

A fekete sziluettek idén sem maradhattak el az Oscar-gála vörös szőnyegéről. Danielle Brooks a míderrel és hatalmas fekete masnival ellátott Dolce & Gabbana szettben igazán díjkiosztós megjelenést produkált. Bár díjat nem vihetett haza, de az eleganciájával nagy sikert aratott. Sandra Hüller egy vállpánt nélküli, széles dekoltázs-vállrésszel kialakított, kreatív és látványos Schiaparelli haute couture-t viselt, hasonlóképpen Eva Longoria, akinek a csodálatos ruháját ezúttal Tamara Ralph tervezte. A visszafogott eleganciát képviselte Jamie Lee Curtis az egyszerű vonalvezetésű Dolce & Gabbanában és a várandós Vanessa Hudgens a fekete Vera Wang Haute kreációban. A 92 éves  Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjat is birtokló Rita Moreno fodrokkal díszített, hollószerű Badgley Mischka ruhában és Verdura ékszerekben kápráztatta el a fotósokat és a vendégsereget is.

issa_rae_in_ami_paris.jpg

Feketében érkezett Issa Rae is, aki az eltérő textúrákat, a mély dekoltázsát és a végtelenül hosszúnak tűnő lábait mutatta meg egyidejűleg az AMI Paris szettjével. Istenien állt neki ez a kreáció. 

octavia_spencer_in_tadashi_shoji.jpg

Octavia Spencer eleganciáját nem lehet megkérdőjelezni. Finom és nőies vonalak, ízléses díszítések jellemzik a  Tadashi Shoji által tervezett sziluettet. Kitűnő!

cillian_murphy_in_custom_atelier_versace_and_omega_watch.jpg

Mint mindig, most is kifogástalanul nézett ki Cillian Murphy. A színészt az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi színésznek járó díjjal tüntették ki. Az eseményre egy Atelier Versace szmokingot, fényes hajtókájú zakót, selyemből készült csokornyakkendőt és övsálat viselt.

bradley_cooper_in_louis_vuitton.jpg

Bradley Cooper nem kapott díjat a Maestro című film főszereplőjének megformálásáért, ám a vörös szőnyeges megjelenés egy izgalmas kortörténeti lenyomat. Duplasoros Louis Vuitton zakójához egy enyhén szélesedő szárú nadrágot húzott, amely előrevetíti, hogy a trapéznadrágok időszaka lassan visszatér. Jah, és nem volt rajta sem nyakkendő, csak egy lazán kigombolt ing...

robert_downey_jr_in_saint_laurent_by_anthony_vaccarello_tiffany_co_jewelry_and_oliver_peoples_eyewear_and_susan_downey_in_saint_laurent_by_anthony_vaccarello.jpg

Szintén nyakkendő nélkül és szintén széles szárú nadrágban jelent meg Robert Downey Jr. is, aki a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-szobrot haza is vihette. Kedvesével együtt Saint Laurent by Anthony Vaccarello szetteket és Tiffany & Co. ékszereket viseltek.

omar_rudberg.jpg

A Netflixen futó Young Royals című sorozat egyik főszereplője, Omar Rudberg is meghívást kapott a legrangosabb filmes eseményre. A jóképű színész egy nagyon laza szettet választott, amelyhez inget sem húzott, bizonyítva, hogy a dresszkódok ideje lejárt. 

ramy_youssef_in_zegna.jpg

Ramy Youssef egy Zegna összeállításban lépett a vörös szőnyegre. Megjelenése nagyon távol áll attól a black tie szabályozástól, amit 15-20 éve még senki sem mert megszegni. Érdekesség, hogy több kollégájával együtt egy olyan piros kitűzőt viselt, amellyel a gázai tűzszünetre hívják fel a figyelmet.

riz_ahmed_in_marni.jpg

Izgalmas anyagok, különleges formák, szokatlan ívek Riz Ahmed Marni szettjében. Az újító szándék, a kötöttségeken való túllépés nagyon díjazandó. Nekem bejön ez az összeállítás.

jack_quaid_in_ralph_lauren.jpg

Kimért és finom eleganciát hozott Jack Quaid, akit ezúttal a Ralph Lauren öltöztetett.

matt_bomer_in_custom_brunello_cucinelli_and_tag_heuer_watch.jpg

Az elegancia felsőfoka. Matt Bomer egy Brunello Cucinelli öltönyt viselt, amelyhez egy TAG Heuer órát társított. Semmi cicoma, csak ő és az Oscar-gála fényei.

dominic_sessa_in_tom_ford.jpg

Dominic Sessa sem cifrázta túl a dolgokat, a 2024-es Oscarra egy fekete Tom Ford szmokingot és egy fényes lakkcipőt húzott. Nagyon jól állt neki.

ryan_gosling_gucci.jpg

Ryan Gosling díjat ezúttal nem kapott. Ám a gálán bemutatott zenés produkciója emlékezetes marad az online közvetítést nézők és a jelenlévő venégek számára. A díjkiosztóra egy vagány, fémes szegéllyel díszített Gucci szettben és fényes lakkcipőben érkezett.

colman_domingo_in_louis_vuitton.jpg

Colman Domingo sok ékszerben, egy menő Louis Vuitton ruhában és egy cowboy csizmában jelent meg a vörös szőnyegen. Elsőre kissé meghökkentő ez a párosítás, ám ha elidőzöl rajta, akkor megérted. És talán megszereted.

taylor_zakhar_perez_in_prada_and_vacheron_constantin_watch.jpg

Taylor Zakhar Perez egy kék Pradát és egy Vacheron Constantin órát viselt. Külön felhívnám a figyelmet arra a harmóniára, ami a szettből és a viselőjéből árad. Jól átgondolt, kitűnő választás!

Fotók: Getty Images / New York Times / People / Vanity Fair / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6318350705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása