GaborSzakacs

Elképesztő sztárparádé Armani bemutatóján

2019. augusztus 06. - gaborszakacs

A Paris Fashion Week legelegánsabb eseményeként rendezte meg nagyszabású couture bemutatóját Giorgio Armani. Az Armani Privé márka 2019-es őszi kollekciója nemcsak a divatvilág nagyágyúit, hanem a sztárokat is a francia fővárosba vonzotta. A-listás hírességek, pompás ruhaköltemények és izgalmas divatpillanatok testközelből csak itt a GaborSzakacs blogon.

1_301.jpg

Egy forró júliusi délutánon a párizsi Petit Palais impozáns bejárata hatalmas felirattal hirdette, itt bizony Giorgio Armani legújabb kollekcióját fogják bemutatni. A művészeti múzeum épülete előtti téren egy kisebb tömeg gyűlt össze, a divat- és filmrajongók lélegzetvisszafojtva várták, hogy élőben láthassák a lesötétített terepjárókkal és elegáns Maybachokkal érkező kedvenceiket. A szuperszexi és szupervékony Zendaya fekete-fehér nadrágos szettben és karcsú Louboutin magassarkúban tette tiszteletét, a francia filmművészet élő legendája, Claudia Cardinale egy kényelmes szürke-fekete összeállításban érkezett az eseményre. A végtelenül kedves filmcsillag készségesen szelfizett az idősebb és fiatalabb rajongóival is. A pöttyös miniruhában bevonuló Nicky Hilton Rothschild milliárdos örökösnő lassú léptekkel győzte le a palota végtelennek tűnő lépcsősorát, az óriási piros kalapot viselő Sara Sampaio modell pedig ellenállhatatlanul bájos mosollyal pózolt a fotósok kamerája előtt. És ez még csak a kezdet volt...

Zoey Deutch amerikai színésznő dögös miniruháját egy hatalmas masni díszítette, táskája és ruhájának élénk árnyalata kitűnően illett a világos bőrszínéhez. A megnyerően sikkes, mértéktartó, fiatalos, lendületes, mégis kifinomult megjelenése mindenkit elvarázsolt. Rachel Zoe egy könnyű textíliából készült, izgalmas mintákkal díszített maxiruhát választott, amelynek nőies szabásvonalai kiemelték karcsú alakját. Meg kell hagyni, mindenkinek leesett az álla, amikor elsétált előttünk. Óh, igen, a sármőrök sem maradhattak el Armani bemutatójáról! A Hatalmas kis hazugságok című sorozat jóképű színésze, Alexander Skarsgård alig tudta átküzdeni magát a tisztelői sorfalán, szelfiezett, puszikat osztogatott és kezet rázott mindenkivel. Szettje ezen az estén is visszafogott, sportos és elegáns volt. A laza eleganciát részesítette előnyben a Vámpírnaplók igézően kék szemű szívtiprója, Ian Somerhalder, aki feleségével a bemutató kezdése előtti utolsó pillanatban rohamléptekben érkezett a Szajna-parti palotába. Sötétkék öltönyéhez hanyagul kigombolt fehér inget húzott. Bizony, egy sikeres és modern pasinak így kell kinéznie...

A sztárok véget nem érő sorozatát figyelve titkon reménykedtem abban, hogy a kedvenc színésznőm, Sophia Loren vagy talán Cate Blanchett luxusautója is begördül a Petit Palais bejárata elé, de a filmcsillagok ezúttal sajnos nem tudtak eljönni Armani bemutatójára. Ám nem maradtam WOW-élmény nélkül, az Oscar-díjas Nicole Kidman igéző mosollyal szállt ki egy lesötétített üvegű kisbuszból. Percekig tartó hatalmas taps és üdvrivalgás, illetve hihetetlen vakukattogás fogadta és kísérte a platinaszőke művésznő minden egyes mozdulatát. Szerencsére tőlem pár méterre haladt el, így sikerült alaposan szemügyre vennem a filmsztárt. Kecses és arisztokratikus teremtés, a mosolya 50-en túl is bájos maradt, így egy szempillantás alatt levett a lábamról. Karcsú alakját egy bokáig érő, fekete flitteres ruhába öltöztette, az erős júliusi napsugaraktól egy fehér blézerrel védte a vállát. Igazi hollywoodi hírességhez méltóan a haja és a sminkje kifogástalan volt. Felemelő élmény egy ekkora ikonnal testközelbe kerülni.

Nicole Kidman és férje, Keith Urban az Armani Privé Fall 2019 Couture bemutatójára várva

jani_gerard.jpgA couture hét ikonikus alakja Jani Gerard - The Joy of Jani - New York-i blogger, aki a divathét alatt minden neves ház bemutatóján részt vett, formabontóan bohém és nagyvonalú szettjeit a nemzetközi sajtó imádta.

suzy3.jpeg

Bár Anna Wintour is részt vett az eseményen, de a show után olyan gyorsan elviharzott, hogy felocsúdni sem volt időm. Egy mintás szürke ruhában és méretes Chanel napszemüvegben távozott a bemutató helyszínéről. Nem úgy, mint a Vogue ikonikus divatírója, személyes példaképem, Suzy Menkes, akivel sikerült néhány szót váltanom és egy fotót készítenem. Suzy érdeklődött a magyar divatról és még a névjegyemet is elkérte. Megtisztelő, meghatározó és emlékezetes pillanat marad ez a találkozás.

Ám a Paris Fashion Week nem a lépten-nyomon felbukkanó hírességekről szól, sokkal inkább a magas művészi színvonalon kidolgozott ruhakölteményekről. A 85 éves Giorgio Armani maga tervezte, szervezte és rendezte a párizsi couture hétre az őszi kollekció bemutatóját. A patinás Armani Privé a legelőkelőbb márkák mellé küzdötte fel magát az elmúlt években, a két sikeres előadásra zsúfolásig megtelt a Petit Palais nézőtere. A gyűjtemény pedig hozta a szokásos Armani-életérzést. Egy kevéske francia sikk - ha már Párizsban vagyunk -, némi olasz temperamentum, férfias vonalak, nőies kacérkodás és egy kis múltidézés. Egyszerűen tökéletes!

Mintha egy komplett vörös szőnyeges gálát kaptunk volna a 2019-es őszi couture sorozatban, annyira lehengerlő, sikkes és csillogó lett Armani gyűjteménye. Apró kristályokkal díszített textíliái ezúttal a feketétől a fémes szürkén át a pasztellek puhaságáig nyúltak, erőteljes és kontrasztos társításai a nőies formákat határozott egyéniségekké alakították. Buja hálós felsők, drámai tüllszoknyák, lépcsőzetes fodrokban hullámzó ruhák és parányi kalapok váltották egymást a kifutón úgy, hogy egy pillanatra sem lankadt senki figyelme. A pizsamákra emlékeztető nadrágos szettek bársonyai kitűnően működtek a földet söprő, kézi hímzésekkel díszített estélyik mellett. Egyszerre volt visszafogott és túláradóan szexi, a régi Hollywood stílusát idéző és ultramodern, hanyagul maszkulin és szűziesen bájos. Armani ebben a szezonban nagy hangsúlyt fektetett a szaténok, a selymek és lamék elegáns fényére, a látványt pedig szikrázó gyöngyökkel, kristályokkal és fényfüzérként átölelő fémszálakkal fokozta. Az ízléses megjelenés kényelmes darabokkal társult ezen a forró júliusi késő délutánon. Isteni haute couture az olasz elegancia nagykövetétől, kell ennél több?

"Az elegancia nem a feltűnésről, hanem az emlékezetességről szól." - Giorgio Armani

A 2019-es Armani Privé-nő imádja a metálos csillogást, Hollywood aranykorának vonalait és a finom csábítást

Az Armani Privé Fall 2019 Couture kollekciója a  kifinomult francia ízlést, az olasz temperamentumot és a modern nő ruhatárát hozta közös nevezőre

Photos: GaborSzakacs Blog / Alessandro Viero / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr814984518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása