GaborSzakacs

A 2018-as Oscar-gála lenyűgöző ruhái

2018. március 05. - gaborszakacs

Magyar idő szerint hétfő hajnali 2 óra után átadták a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. A Los Angeles-i Hollywood Boulevard-on lévő Dolby Theatre-ben immáron 90. alkalommal megrendezett gála vörös szőnyeges bevonulására idén roppant elegáns ruhakölteményekkel készültek a világhírű divattervezők és a meghívott művészek. Az esemény különleges kreációit elsők között csodálhatjátok meg.

1_allison_janney-_reem_acra.jpg

A legjobb női mellékszereplő kategória nyertese Allison Janney egy csodaszép Reem Acra ruhában vette át az Oscar-díját

Nemcsak Allison Janney döntött a tűzpiros mellett, a 21. jelölését maga mögött tudható filmlegenda, Meryl Streep is ezt az árnyalatot választotta, ezúttal a párizsi Christian Diortól. A szenvedély és szerelem színét öltötte magára Sofia Carson Giambattista Valli divatházából. A magas nyakú, ujjatlan kreáció az áttetsző palásttal és a mesés gyémánt nyakékkel tökéletes harmóniában volt. Amíg egy vállpánt nélküli, hímzett, hercegnő fazonú Zac Posen estélyiben jelent meg Leslie Mann amerikai színésznő, addig az ausztrál Samara Weaving egy mélyen dekoltált, könnyed, vörös-lila Schiaparelli couture darabban érkezett.

A legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölt Egyedi Ildikó sajnos nem váltotta szobrocskára a Testről és lélekről című filmért kapott jelölését. Ám a magyar alkotás főszereplője, Borbély Alexandra finoman fodrozódó, magenta árnyalatú Monique Lhuillier sziluettjében valósággal beragyogta Hollywoodot. Tökéletes választásnak bizonyult, ugyanis sem színében, sem fazonjában hasonlót nem láthattak a gála nézői. Ezúton is gratulálok a film készítőinek az Oscar-jelöléshez és Alexandrának az ízléses megjelenéséhez.

borbely_alexandra_monique_lhuillier.jpg

Meglepő külsővel érkezett a Hollywood Boulevard vörös szőnyegére Viola Davis, aki egy elképesztő rózsaszín Michael Kors darabban és egy hozzá illő táskával elvarázsolta a közvetítés nézőit. A pink halvány árnyalata mellett tette le a voksát Danai Gurira is, Gabriela Hearst ruhája kiemelte egzotikus szépségét. Laurie Metcalf elegáns Christian Sirianoban, Allison Williams kristályokkal díszített Armani Privében, Mira Sorvino pedig uszályos-virágos Romona Keveža kreációban pózolt a fotósok kamerái előtt. Királynői megjelenésével és Zuhair Murad szettjével igazán emlékezetes lett Gina Rodriguez belépője, aki ezúttal díjátadóként is színpadra lépett. Kézzel hímzett vintage hangulatú Elie Saabban érkezett Zoey Deutch, Molly Sims modell és színésznő egy mélyen dekoltált Naeem Khan darabban tett tanúbizonyságot a kitűnő ízléséről. Az esély legszebbje címet talán Emily Blunt kaphatná meg, ugyanis halványkék virágos-pöttyös Schiaparelli Haute Couture ruhájával a legstílusosabb megjelenésű színésznő lett a rangos eseményen.

A 2018-as Oscar-gála sem múlhatott el a klasszikus fehér kreációk sora nélkül. Évek óta a legemlékezetesebb szettek közé tartoznak a hófehérbe öltözött színésznők, Janet Mock spagettipántos Christian Sirianoban, a bombaformában lévő Jane Fonda Balmainben, az Én, Tonya filmért legjobb színésznőnek jelölt Margot Robbie Chanelben, a rendezvényen fellépő Mary J. Blige pedig Atelier Versace couture ruhában varázsolta el a helyet foglaló sztárokat.

A fehér mellett a fémes csillogás is népszerű volt a 90. Academy Awardson. Sally Hawkins egy zárt, flitteres Armani Privét, Gal Gadot egy 1920-as évek hangulatát idéző Givenchyt, a meglepően kisimult vonásokkal érkező Sandra Bullock pedig arany-fekete Louis Vuittont öltött magára. Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence egy igazán fiatalos és szexi Christian Diorban, Lupita Nyong'o aszimmetrikus Versace darabban érkezett a vörös szőnyegre. A filmvilág ikonja, Rita Moreno az 1962-ben viselt bohém ruháját jelmezszerű kreációban újragondolva viselte, ezzel a rendezvény üde színfoltja lett. Szexis és félvállas Giambattista Valli szettjében hódított Zendaya, merész Vera Wang kreációban lépett színpadra Taraji P. Henson. A kortalan szépség és elegancia nagyköveteként érkezett a 93 éves Eva Marie Saint, Octavia Spencer Brandon Maxwell ruhakölteményében bebizonyította, hogy nem csak egy XS-es méretű nő lehet stílusos és elegáns.

A boldogság allegóriájaként kék színében pompázott Jennifer Garner, aki rafinált megoldású Versace szettjében pillanatok alatt lerombolta a róla kialakult sportos-laza csaj képét. A mindig kifogástalanul gálázó Helen Mirren ezúttal egy test vonalát követő, szürkéskék Reem Acra ruhájával és elképesztően csillogó gyémántjaival ejtette ámulatba a kollégáit. Egyik meglepetésből a másikba zuhanva hatalmas masnival díszített, szív alakú dekoltázsú királykék Armani Privé költeményben bukkant fel Nicole Kidman. Látványos szettje kiemelte a még mindig karcsú alakját és ezzel feledhetetlenné tette 2018-as Oscar választását.

A #metoo kampány élharcosaként érkező Ashley Judd színésznő ezúttal egy klasszikus szabású Badgley Mischka sifon estélyiben jelent meg. Salma Hayek idén nem a visszafogottság mellett tette le a voksát, meghökkentően fodros-kristályos orgonalila Gucciban gálázott. A tavalyi év legjobb színésznőjeként kitüntetett Emma Stone nadrágos Louis Vuitton szettje igencsak kilógott a hercegnőknek öltözött sztárok sorából. A kaliforniai álom sztárja mellett Paz Vega is a különcködésre szavazott, virágos Christopher Bu ruhája némi tavaszt varázsolt az esős Los Angeles-i éjszakába. Extravagáns Christian Siriano darabban érkezett Whoopi Goldberg, ám ruhája sem színében, sem fazonjában nem fog bevonulni az Oscar történetének legszebb ruhakölteményei közé. Néhány stílusbakit leszámítva egy átgondolt, visszafogott és ízléses red carpet show-ban volt részünk. Vajon mit tartogat nekünk 2019?

Photos: British Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4913710536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Bowman 2018.03.06. 14:16:20

Egy ollóval sokukon tudtam volna segíteni. Pl a magyar csajon.
süti beállítások módosítása