GaborSzakacs

A 2017-es Oscar-gála csodás ruhái

2017. február 27. - gaborszakacs

Magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. A Los Angeles-i Dolby Theatre-ben 89. alkalommal megrendezett gála vörös szőnyeges bevonulására idén igazán különleges ruhakölteményekkel készültek a világhírű divattervezők és a meghívott színésznők. A sikkes divatbemutatónak beillő esemény feledhetetlen ruháit elsők között láthatjátok.
meryl_streep_elie_saab_dress_2017.jpg

meryl_streep_in_elie_saab.jpg

Az elmúlt héten bombaként robbant, hogy Meryl Streep a Chanel divatháztól rendelt egy 100.000 eurót érő ruhát a jeles eseményre, ám a díjkiosztó előtt pár nappal visszalépett. Karl Lagerfeld, a Chanel vezető tervezője szerint a színésznőnek pénzt kínált egy másik designer, hogy viselje a kreációját az estélyen. Lagerfeld ezek után "tehetséges, de garasoskodó színésznő"-nek nevezte Streepet. A filmcsillag végül egy nadrágos Elie Saab ruhakölteményben érkezett a vörös szőnyegre vasárnap este.

emma_stone_givenchy_haute_couture.jpg

Emma Stone ebben a csodás Givenchy Haute Couture ruhában vehette át a legjobb színésznőnek járó Oscart

A 2017-es Oscar legnagyobb kedvence az arany színű estélyi volt. Charlize Theron egy mélyen dekoltált, óarany pliszé Dior Couture kreációban érkezett a hollywoodi vörös szőnyegre. Világhírű kolléganői, Dakota Johnson és Jessica Biel is a nemesfém előkelő csillogása mellett tették le a voksukat. Előbbi egy óriási masnival ellátott, zárt Gucci darabban, utóbbi pedig egy test vonalát követő, elnyűtt hatású Kaufman Franco kreációban mutatta meg formás alakját. Nicole Kidman egy nude-arany árnyalatú, ezüst gyöngyökkel díszített, ujjatlan Armani Privé ruhában jelent meg.

Igazán színesnek ígérkezett az idei díjkiosztó előtti bevonulás. A legmenőbb arany kreációk mellett sokan élénk színű ruhadarabokat rendeltek kedvenc divattervezőiktől. Leslie Mann egy vállpánt nélküli, habos, sárga Zac Posenben, Ruth Negga egy lángoló vörös Valentinoban érkezett. A legjobb női mellékszereplőnek járó szobrocskát Viola Davis egy rafinált vállmegoldású, sikkes, piros Armani Privében vehette át. Díjátadóként felbukkant a színpadon Scarlett Johansson egy könnyed anyagú, halványlila Azzedine Alaia ruhában, amit szegecses övvel és ezüstösen csillogó karkötőkkel bolondított meg. Igazán vagány összképet mutatott a színésznő. Janelle Monae idén nem kapott díjat, ám bevállalós Elie Saab Couture ruhakölteményével a legfeltűnőbb ruha címét megnyerte. Ahogy a kortalan Halle Berry is, aki hatalmas hajkoronájával és aszimmetrikus Atelier Versace estélyijével elkápráztatta a Dolby Theatre-ben összesereglett hírességeket. Igazán jó választás, Halle!

A fémes csillogás nem állt meg az aranynál Hollywood legrangosabb eseményén, az ezüstben pompázó sztárok is helyet követeltek maguknak a villogó vakuk kereszttüzében. Isabelle Huppert francia színésznő visszafogott eleganciával viselte a megszámlálhatatlan gyönggyel és kristállyal díszített Armani Privé estélyijét. Ruhájának egyszerű, stílusos szabásvonala látványosan kiemelte az amerikai kolléganői gyűrűjéből. Az ezüst kopottabb árnyalatában, de annál sikkesebben érkezett a Hollywood Boulevard eseményére Olivia Culpo, aki egy vintage hatású, hímzett, rojtos Marchesa ruhában bűvölte el az est résztvevőit. Öv helyett egy fekete bársonyszalagot kötöttek derekára kedvenc designerei, így még kontrasztosabb hatást értek el megjelenésében. Octavia Spencer szintén Marchesa nagyestélyiben jelent meg, ám az ő strucctollakkal díszített kreációja nem bizonyult a legjobb választásnak. Az ezüstben ünneplők sorát Priyanka Chopra zárta, aki feltűnően karcsú alakját egy geometrikus mintákkal ellátott, különleges dekoltázsú Ralph & Russo darabba bújtatta.

Az Oscar-gála legromantikusabb megjelenését a díjátadóként színpadra lépű Hailee Steinfeld tudhatta magáénak, aki fodros nyakú, ujjatlan, virágokkal díszített Ralph & Russo ruhakölteményben vonult a filmes estély vörös szőnyegén. Egy modernebb és szexisen felsliccelt Zuhair Murad darabban érkezett férje, John Legend oldalán az istennői babérokra törő Chrissy Teigen. Hátul merészen kivágott, elöl mesés gyöngyözésű ruhájától a riporterek szava is elállt. Vízesésként lágyan leomló, fehér Georges Chakra kreációban vonult be Darby Stanchfield amerikai színésznő, fehér Stella McCartney palásttal takarta vállát Karlie Kloss modell és egy merész vonalú, uszályos, mégis rövid Calvin Klein darabban láthattuk Naomie Harrist is. Michelle Willams egy egyszerű, bájos, fekete-fehér Louis Vuittonban várta a díjak átadását. Úgy tűnik, a fehér tavaly óta nem ment ki a divatból.

A vakítóan fehér sziluettek mellett feltűntek a démoni feketét viselő színésznők is. Nem, ők nem azt a klasszikus, egyszerű vonalú kis feketét választották, ami minden nő gardróbjában megtalálható, hanem rafinált, különleges megoldásokat kértek divattervezőiktől. Az Oscar talán legfeltűnőbb kreációját Brie Larson kapta. Feltűnő dekoltázsú ruhája óriási fodrokban úszott utána a vörös szőnyegen, így minden szempár a gyönyörű színésznőre szegeződött. Megjelenéséről az Oscar de la Renta divatház gondoskodott. Hollófekete Dior Haute Couture estélyiben érkezett a Pókember filmek sztárja, Kirstin Dunst, ám a legszexisebbnek mégis Taraji P. Henson bizonyult. Az amerikai színésznő egy szűk, magasan sliccelt Alberta Ferretti ruhában ejtette ámulatba a helyszínen és a televíziók képernyője előtt helyet foglaló közönséget.

1_salma_hayek_in_alexander_mcqueen.jpg

Ahogyan a tavalyi gálán Sofia Vergara, úgy az idei Oscar ceremónián Salma Hayek dobogtatta meg leginkább a magyar nézők szívét. Az Alexander McQueen estélyit viselő gyönyörű színésznő adhatta át az újabb magyar Oscar-díjat Deák Kristófnak a Mindenki című filmért. Igen, egy újabb díjat zsebelt be a filmes szakma, ezúttal a legjobb rövidfilmnek járó elismerést hozhatta haza a fiatal rendező és Udvardy Anna producer. Az idő rövidsége miatt csupán néhány mondatban tudott köszönetet mondani Deák Kristóf a Dolby Theatre nézőterén helyet foglaló filmes szakembereknek:

"Köszönöm ezt a hihetetlen díjat. Rövidre kell fognom, köszönöm családomnak, a tanáraimnak, a feleségemnek, és Anna (Udvardy Anna producer) nevében, a stáb és a szereplők nevében is ajánlom ezt a díjat a gyerekeknek, akik egyedül képesek jobbá tenni a világot. Próbáljuk úgy nevelni őket, hogy büszkék lehessünk rájuk."

Ezúton szeretnék szívből gratulálni az újabb magyar Oscar-díjhoz a rendezőnek és a teljes stábnak, nagyon-nagyon büszke vagyok erre a csodás teljesítményre!

mindenki_foto_lucy_nicholson_reuters.jpg

Deák Kristóf és Udvardy Anna vette át a legjobb rövidfilmért járó Oscar-díjat (Photo: Lucy Nicholson, Reuters)

Photos: Harper's Bazaar, InStyle, Vanity Fair, Vogue Russia

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr10012296993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása