GaborSzakacs

Stílusos hercegnők Párizsból

2016. január 29. - gaborszakacs

A barokk kor legkedveltebb női kínzóeszközének számító fűzőt és krinolint idézte meg Zuhair Murad. A libanoni származású tervező nem híve a fullasztóan kényelmetlen ruhadaraboknak, így a 2016-os tavaszi couture kreációi is a könnyed és kifinomult eleganciát hivatottak bemutatni.

kim_0040.jpg

Zuhair Murad az előző szezonban a végtelen kozmoszba repítette rajongóit. Most újra visszatért a Földre, hogy egy különleges időutazásra csábítson el bennünket. Segítségével egy olyan letűnt kor ódon kapuján léphetünk be, ahol a gazdagság és a szépség állt mindenek felett. Egy olyan korba, ahol a pompa és a csillogás fájdalommal és szenvedéssel járt. A kínzó pillanatokról az ájulásig húzott, szoros fűzők, a szigorú és merev krinolinok gondoskodtak. Zuhair Murad kizárólag az egyedi formavilágot emelte át ebből az időszakból a 2016-os tavaszi haute couture kollekciójába, a gyilkos módszereket meghagyta a rossz emlékek dobozában.

A mérnöki precizitással elkészített krinolinokat rengeteg hímzéssel, csipkével, finom tüllel, organzával és selyemmel vonta be, a számtalan flitterrel és gyönggyel előkelő csillogást adott nekik. A 3D-s virágok élővé teszik a kifutókon végigsuhanó ruhakölteményeket, a nadrágos sziluettek libbenő palástjai pedig arisztokratikus megjelenést biztosítanak viselőiknek. A vörös szőnyegre alkalmas kreációihoz a szivárvány szinte minden színét felhasználta Murad, megjeleníti a korall, vörös, halványszürke, zöld mellett a rózsaszín és kék több árnyalatát is. A couture show csúcspontjaként bemutatott esküvői ruhába bújtatott modell a tündérmesék irigylésre méltó királylányát kelti életre, aki gazdagon díszített menyasszonyi ruhájában mondhatja ki álmai hercegének a boldogító igent.

kim_0870.jpg

Photos: Kim Weston Arnold / indigitalimages.com

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr818327546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása