GaborSzakacs

Valentino római tündöklése

2016. április 12. - gaborszakacs

A Római Birodalom fenséges aranykorát keltette életre Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli a Valentino 2016-os tavaszi couture kollekciójában. Egy sötétnek és bűnösnek hitt korszakot mutattak be, amikor a gladiátorok az életükért harcoltak a Colosseum falai között, az előkelőségek pedig végtelen lakomákon és orgiákon élték ki szenvedélyeiket. Itália tündöklését a világhírű olasz márka kreatív tervezői ikonikus bőrszandálokkal, lenyűgöző köpenyekkel és feltűnő ékszerekkel idézték meg.

_umb3862.jpg

Valentino visszatért Rómába! Már hét éve annak, hogy Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli átvette a neves olasz divatház kreatív tervezői széket az alapítótól, Valentino Garavanitól. Valamilyen csoda folytán mégis csak a 2016-os tavaszi szezonban sikerült Párizs helyett újra Olaszországban kifutóra vinniük a legfrissebb Valentino couture kollekciójukat. A hazatérésre egy különleges és tiszteletteljes gyűjteménnyel készültek, amelyben a gazdag olasz történelmet idézték meg. A dicsőséges Róma árnyoldaláról, a birodalom sötét és bűnös évtizedeiből merítettek ihletet a tervezők, amikor a kollekció összeállításakor a fekete anyagokat részesítették előnyben, az arisztokratikus jelleget azonban a sok-sok vörös és az arany hozta elő az elkészült ruhakölteményekből. Mindezt Chiuri és Piccioli látványos tüllel, bőrvirágokkal, gyöngyökkel és aranyékszerekkel tette feledhetetlenné. A nőiességet csipkével, vörös szalagokkal és földig érő bársonyruhákkal hangsúlyozták, a korhű megjelenést pedig boltíves vonalakkal, a római császárság sasmotívumaival és fejdíszeivel emelték ki. Az előkelő sorozat cseppet sem visszafogott! Jelmezszerű kreációik biztos, hogy felbukkannak az év második felében egy-egy vörös szőnyeges eseményen. Te melyik darabot választanád?

Photos: Umberto Fratini / indigitalimages.com

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr538051544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása