GaborSzakacs

A 2019-es Oscar-gála mesés ruhakölteményei

2019. február 25. - gaborszakacs

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban átadták a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. A Los Angeles-i Hollywood Boulevard-on lévő Dolby Theatre-ben 91. alkalommal megrendezett gála vörös szőnyeges bevonulására idén is különleges ruhakölteményekkel készültek a világhírű divattervezők és a meghívott művészek. Az esemény exkluzív kreációit elsők között csodálhatjátok meg.

00_glenn_close_carolina_herrera-_wes_gordon.jpg

A hetedik jelölését sem válthatta Oscarra az arany Carolina Herrera by Wes Gordon kreációban megjelent Glenn Close.

01_lady_gaga_alexander_mcqueen_1.jpg

A visszafogott elegancia és a hollywoodi csillogás egyaránt megmutatkozott a 2019-es Oscar-gálán. A legtöbb színésznő, énekesnő, modell és közéleti személyiség az alkalomhoz illő, földet söprő báli ruhában jelent meg. A black tie dresszkód előírásainak megfelelően Lady Gaga is egy elegáns, mégis formabontó fekete Alexander McQueen ruhában érkezett a filmes eseményre. A kétszeres Golden Globe- és kilencszeres Grammy-díjas amerikai énekesnő az este folyamán a legjobb filmes betétdalnak járó aranyszobrocskát vehette át. Örömét és meghatottságát több millió néző láthatta élő adásban.

A vörös szőnyeges bevonulás fénypontja mégsem Lady Gaga, hanem Billy Porter előadóművész és műsorvezető lett, aki egy meghökkentő - bársony szoknyarésszel ellátott - Christian Siriano zakóruhában érkezett meg. A sztárokkal készített interjúk során a méretes bársonyszoknyát már nem viselte, ám megjelenése így is túlmutatott az átlagos férfiszetteken. Egy konszolidáltabb, ám mélyen dekoltált, a derékrészen selyemövvel megkötött fekete sziluettben vonult be a 2018-as év legjobb színésznőjeként kitüntetett, Allison Janney. Elegáns megjelenését Pamella Roland álmodta meg. Ha kiosztották volna a 'dögös nadrágos' érdemrendet, azt minden bizonnyal idén Amy Poehler kapja meg, sikkes öltözékét Alberta Ferretti biztosította. Ashley Graham Zac Posen sellőjeként, Queen Latifah Michael Costello dívájaként, Serena Williams pedig Armani-istennőként pózolt a vakuk kereszttüzében. A legjobb színésznőnek jelölt Melissa McCarty egy fekete-fehér, palásttal kiegészített Brandon Maxwell darabban sétált be, ám díjat ezúttal nem nyert. A hófehér Oscar de la Rentában pompázó Regina King nemcsak az eleganciáért kijáró bókokat, hanem a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscart is bezsebelte. Glenn Close mellett a gála másik nagy vesztesének Amy Adams bizonyult. A hatszoros Oscar-jelölést most sem válthatta szobrocskára. Sovány vigasz, de Versace kreációjában elképesztően dögösen nézett ki.

A gála legcsillogóbb nagyasszonya kétség kívül Jennifer Lopez volt. Az esemény televíziós közvetítői - laza lenézéssel - diszkógömbnek csúfolták, ám az ezüstösen csillogó Tom Ford ruhájában beragyogta Hollywoodot, istenien festett. A ragyogás mellett tette le a voksát Emma Stone is, ő idén egy bronzos árnyalatú Louis Vuittonban pompázott. Molly Sims modell-színésznő egy metálfényű, test vonalát követő Zuhair Murad, Brie Larson pedig egy magasan sliccelt Celine darabban pózolt a fotósok előtt. Az 1920-as évek szexi rojtjait idézte meg a díjátadóként érkező Amandla Stenberg. Miu Miu ruhájáról a meghívott vendégek nem bírtak levenni a szemüket. Egy méretes Elie Saab nagyestélyiben hercegnősre vette a figurát Michelle Yeoh, Emilia Clarke pedig milliónyi kristállyal díszített Balmain couture kreációban pózolt. Hatalmas Atelier Versace-masnival igazán emlékezetesre sikerült KiKi Layne belépője, őt talán csak a Giambattista Valli rózsaszín tülltengerében fürdőző Grammy-díjas énekesnő, Kacey Musgraves tudta túlszárnyalni.

A fekete-fehér-ezüst klasszikus - vagy ha úgy tetszik, akkor a biztonságot adó - hármasát néhány színésznő figyelmen kívül hagyta. Az immáron hatvanéves Angela Bassett egy aszimmetrikus vállú, sellőfazonú, élénk pink Reem Acra kreációban mutatta meg formás alakját. Gemma Chan brit színésznő már nem volt ennyire bevállalós, ő inkább egy fodros nyakú, lefelé bővülő Maison Valentinora mellett tette le a voksát. Akárki akármit mond, Dame Helen Mirren mindig minden eseményre kiváló ízléssel öltözik fel, a 2019-es Oscarra egy romantikus- színátmenetes Schiaparelli ruhában érkezett. A fantasztikusan csillogó Harry Winston ékszerek mellé a szettjével harmonizáló Tyler Ellis táskát választott. Szenvedélyes vörösben tűnt fel Jennifer Hudson. Aszimmetrikus Elie Saab ruhája kiemelte nőies adottságait és a karcsú derekát. Rachel Weisz piros Givenchy összeállítása már nem volt ennyire jól átgondolt választás. Bár a latex-sifon ruháját derékrészen 3D-s virágok díszítették, de az összhatás inkább egy fétish szerkóra hasonlított, mintsem egy előkelő gála alkalomhoz illő viseletére.

A 2019-es Oscarra sikkes vonalvezetésű, vállhangsúlyos Christian Dior haute couture kreációban és Bvglari ékszerekben érkezett Charlize Theron. Igaz, hogy a ruhája a tökéletes teste minden egyes ívét megmutatta, a legnagyobb feltűnést mégis a tőle szokatlanul sötét hajával keltette a színésznő. Amíg Tina Fey komika roppant megnyerő volt a görög istennőket idéző királykék sziluettjében, addig Octavia Spencer a klasszikus egyszerűséget képviselte az ejtett vállú, indigókék Christian Siriano báli ruhájában.

olivia_colman-_prada.jpg

Egy feltűnő, de nem túl ízléses zöld Prada ruhában vehette át a legjobb női főszereplőnek járó szobrocskát Olivia Colman. Rangos kitüntetését könnyek között köszönte meg az ügynökének, A kedvenc című film rendezőjének, a gyermekeinek és a férjének. Majd Glenn Close-hoz fordult és azt mondta, hogy egész életében a színésznő volt a példaképe, és hát ennek most nem így kellett volna történnie. Close egy elismerő és kedves mosollyal fogadta kolléganője őszinte szavait.

Bónusz szettek a vörös szőnyegen túl:

melissa_mccarthy.jpg

A legjobb színésznőnek jelölt Melissa McCarty egy plüssállatokkal dekorált jelmezben jelentette be a 2019-es Oscar-gála legjobb jelmeztervezőjének ítélt díjat. Az igencsak méretes és vicces ruhán viselte a nominált alkotások legfőbb ismertetőjegyeit.

A show másik lehengerlő outfitjét az Oscar-díjas Jennifer Hudson öltötte magára, aki az I'll fight című dal előadása közben egy Pamella Roland kreációt viselt. Az amerikai tervezőnő Instagram oldala szerint a nadrágos összeállítás egy 10 láb, azaz 3 méter hosszú uszályt kapott. Jennifer Hudson pedig lenyűgöző látványt nyújtott benne.
jennifer_hudson-_pamella_roland.jpg

Photos: EOnline / Getty Images / Time / Vanity Fair / Vogue Italia / Vogue US

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5614652597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sia 2019.02.25. 11:43:32

Helen Mirren ruháját leszámitva mindegyik vagy orbitalis ronda vagy iszonyúan unalmas. Jlo pedig tényleg úgy nézett ki, mint egy diszkógömb... Az az énekesnő a világos rószaszin karácsonyfadiszben különösen mulatságosan festett. Valahogy a sztárok cask a két végletet ismeri, vagy túlspilázzák a ruhát, vagy úgy öltöznek fel, mintha a szomszéd koktélpartijára mennének. Valahol a középút lenne az ideális, és Mirren ruhája erre tökéletes példa. A többi ruha idén meh.
süti beállítások módosítása