GaborSzakacs

Giorgio Armani izgalmas szettjei meghódították Párizst

2019. január 25. - gaborszakacs

Roppant látványos és szenvedélyes ruhakölteményeket készített a 2019-es tavaszi szezonra Giorgio Armani. A világhírű olasz divattervező legújabb haute couture gyűjteménye valahol az op-art és az art deco között helyezkedik el némi ázsiai beütéssel. A szenvedélyes vörös és igéző kék textíliákból életre kelt sziluettek a divathét résztvevőit egy szempillantás alatt ámulatba ejtették, a szakma pedig ódákat zeng róluk. Íme, egy sikkes Armani Privé kollekció Párizsban!

12_225.jpg

Giorgio Armani neve ma egyet jelent a legmagasabb minőségű olasz divattal. Sportos és elegáns viseleteit kicsik és nagyok, férfiak és nők egyaránt előszeretettel választják. Az Armani-család talán legfényesebb ékköve az haute couture ruhakölteményeket felvonultató Armani Privé, amelynek legfrissebb darabjait a Paris Fashion Week is kiemelt helyen jegyzi. A 2019-es tavaszi kollekció a korábbi szezonok folytatásaként, egy igazán hangsúlyos, dinamikus színekből álló, erőteljes art deco-vonalon mozog. Armani ezúttal az op-art szemet gyönyörködtető geometriáját és némi ázsiai hangulatot is elrejtett a gyűjteményében, ezzel is sokkal karakteresebbé tette azt.

A hivatalos programfüzet leírása alapján a show a novemberben elhunyt olasz filmrendező, Bernardo Bertolucci előtt tisztelgett, a  kollekciója tematikája pedig a művész 1970-es The Conformist (A megalkuvó) című politikai drámája nyomán született. Így nem meglepő, hogy a Place Vendôme Hotel d'Evreux elegáns szalonjában megrendezett bemutató a régi Hollywood kosztümös jeleneteit és annak vörös szőnyeges gáláit idézte meg. Az arannyal díszített szalonok széksorai közé érkező modellek pompásan mutattak a szebbnél szebb couture kreációkban, ízig-vérig párizsi sikket varázsoltak a terembe. A geometrikus mintázatú jacquard-ok, a fényes csillogású kristályok, a kézi gyöngyözések meglepő, ám szerethető szettek formájában kerültek a nagyközönség elé. Armani égő vörös lakkokat, erőteljes kék selymeket és ezüstszürke szállal átszőtt fekete bársonyokat variált egy-egy sziluetten belül. Az egyenes vonalak, a test íveit követő karcsú szabások, a mély V-kivágások és a fekete-fehér ellentétpárok egyfajta szigort adtak a megjelenésnek, a tollas kiegészítők, a lépcsőzetes szegélyek bohém tánca és a hálós kalapok játékossága azonban feloldotta a vizuális feszültséget. A világ minden tájáról összesereglett szerkesztők, fotósok, stylistok, bloggerek és buyerek mellett olyan exkluzív vendégek is kis híján elaléltak a 2019-es Armani Privé bemutató látványvilágától, mint Celine Dion, Uma Thurman, Michelle Dockery, Dakota Fanning, Juliette Binoche és Amber Heard. Vajon ők már a közelgő Oscar-gálára is kinézték az ideális vörös szőnyeges ruhakölteményeiket?

„A stílus egyrészt bátorság, hogy az egyediséget válaszd, másrészt bátorság, hogy nemet merj mondani. Mindez a jó ízlésről és a kultúráról szól.” - Giorgio Armani

A 84 éves Giorgio Armani modelljei társaságában büszkén mosolygott a sikeres couture bemutató után

40_3.jpg

Photos: Armani/ Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6714588068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása