GaborSzakacs

A 2019-es Golden Globe-gála mesés ruhakölteményei

2019. január 08. - gaborszakacs

Helyi idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották a filmvilág és a televíziózás legtekintélyesebb elismeréseit, a Golden Globe-díjakat. Az immáron 76. alkalommal megrendezett rangos gálaest helyszínét idén is a Beverly Hilton Hotel bálterme biztosította. Az esemény nagyszabású vörös szőnyeges bevonulással indult, ahol színészek, rendezők, popsztárok, modellek, közéleti személyiségek és más meghívottak a vezető divatházak lenyűgöző ruhakölteményeiben pompáztak.

lady_gaga_maison_valentino.jpgLady Gaga egy babakék Valentino couture kreációban vette át a Csillag születik című film legjobb betétdalért járó Aranyglóbuszt

Amíg a 2018-as Golden Globe-díjátadó a Hollywoodon végigsöprő zaklatási botrányok ellen tiltakozó hírességek által indított Time’s Up ('lejárt az idő') elnevezésű mozgalmáról és azok egységes fekete szettjeiről szólt, addig a 2019-es esemény egy sokkal könnyedebb hangulatban telt. Sokan ujjongtak, hogy a papírforma idén sem jött be a filmes fogadóirodáknak - lásd a Bohém rapszódia learatta a babérokat -, a meglepetések erejével ható díjak mellett egy igazi legenda, Jeff Bridges Cecil B. DeMille-életműdíjat kapott.

Az idei vörös szőnyeges bevonulás egy színes, ízléses és különleges fénypontként vonultatta fel a vezető divatházak legújabb haute couture kreációit. A Legendás állatok és megfigyelésük, a Transformers és a Marvel Kapitány mozik szereplője, Gemma Chan egy elöl nyitott, uszályos, királykék Maison Valentino darabban érkezett az estélyre. Amy Adams egy test vonalát követő elegáns és visszafogott, Lupita Nyong'o pedig egy vállpánt nélküli, kristályokkal díszített, rojtos Calvin Klein by Appointment szettben jelent meg. Allison Janney az ejtett vállú, türkizkék Christian Sirianoban valósággal ragyogott, Dakota Fanning pedig a gyöngyházas csillogású Armani Privében a vakuk fényét is elhalványította. A legjobb női alakítás televíziós sorozatban kategóriában jelölt Alison Brie díjat ezúttal nem vehetett át, ám szexi Vera Wang estélyi ruhájával a nap legszexibb összeállításának versenyét toronymagasan megnyerte. Az isteni Julianne Moore egy hatalmas masnival dekorált Givenchy Couture-ben, Jamie Lee Curtis egy szuperelegáns hófehér Alexander McQueenben váltotta ki a WOW!-hatást minden vendégből. Charlize Theron a klasszikusan elegáns fekete-fehér ruhakölteményét a Dior-házból rendelte, Amber Heard hercegnő vonalú sziluettje Monique Lhuillier munkáját dicséri.

10a_emily_blunt_alexander_mcqueen.jpg

A 2019-es Golden Globe legizgalmasabb ruháját a Mary Poppins visszatér című mozi címszereplője, Emily Blunt viselte. Az ezüstös csillogású Alexander McQueen darab egyszerre modern és elegáns, dögös és kihívóan szexi. Bár díjat nem nyert a bájos színésznő, ám szettjével beragyogta egész Hollywoodot.

Ha kiosztották volna, akkor a fodrok királynője elismerést bizony Sofia Carson zsebelte volna be. Giambattista Valli ruhája valósággal vonzotta a tekinteteket ugyanúgy, mint a legjobb drámai filmes alakítás női jelöltjének ruhája. Rosamund Pike ezúttal egy rafinált megoldású és igencsak szexi Givenchy Couture összeállításban jelent meg. Amíg Debra Messing színésznő a csodás Pamella Roland szalonjából egy rojtos-tollas darabot választott, addig Jessica Chastain egy fűzős, gyöngyökkel kivarrt Burberryben pompázott. A legjobb drámai színésznő arany szobrocskáját idén Glenn Close vihette haza, aki egy roppant sikkes, fekete-ezüst Armani Privé bársony ruhakölteményben léphetett színpadra. Penelopé Cruz valódi dívaként viselte a Ralph & Russo estélyit, Heidi Klum szupermodell vállpánt nélküli sziluettjében virágos Monique Lhuillier-hercegnővé változott. Az Oscar-díjas Julia Roberts egy meghökkentően egyedi és stílusos nadrágos Stella McCartney kreációban bebizonyította, hogy egy valódi nő 50 felett is lehet ellenállhatatlanul gyönyörű.

A feketébe öltözött hírességek sorát Emmy Rossum törte meg. A rózsaszín Monique Lhuillier kreációjában pillanatok alatt elvarázsolta a vörös szőnyeg mellett felsorakozó fotósok hadát. Bár ritkán látni ilyen rangos gálán, most mégis kitett magáért Lucy Liu is, aki Galia Lahav tervező exkluzív szettjében vonult be. Emma Stone visszafogott, halpikkelyekre emlékeztető Louis Vuittonja és a legjobb női mellékszereplő díját bezsebelő Regina King Alberta Ferrettije a legcsillogóbb választás volt ezen az estén. A még mindig észvesztően dögös Halle Berry egy mélyen dekoltált Zuhair Muradban mutatta meg formás dekoltázsát, Nicole Kidman pedig egy burgundi Michael Kors Collection darabban állta a vakuk villogását. Ezúttal csak díjátadóként lépett színpadra az Oscar-díjas Anne Hathaway, leopárdmintás, mélyen dekoltált Elie Saab ruhája azonban nem tűnt ideális választásnak erre az eseményre. Nem úgy, mint a 49 évesen is mesés alakkal rendelkező Catherine Zeta-Jones, aki egy rafinált dekoltázsú, magasan sliccelt, méregzöld Elie Saabban adta át a legjobb idegen nyelvű film alkotóinak járó Golden Globe-díjat.

Évről évre minden filmes és zenei gálán kizárólag a színésznők és énekesnők pazar ruhakölteményeivel van tele a sajtó, amikor a férfiak megjelenése is ugyanolyan izgalmas, érdekes és elegáns tud lenni. Az idei Golden Globe-ra az ismert híres urak is igazán kitettek magukért, a megszokott szmoking-nyakkendős szettek mellett - a dresszkóddal kicsit szembeszállva - igazán egyedi összeállításokat is láthattunk. A csodálatos fiú című filmért jelölt Timothee Chalamet feltűnő Louis Vuitton és Cartier szettjét a média vérszívó hiénaként szedte szét, ám a merészsége és kreativitása a legmodernebb és egyben a legmenőbb megjelenést produkálta. Nem úgy, mint az ausztrál Cody Fern, aki egy polgárpukkasztóan sokkoló, gendersemleges Maison Margiela darabban jelent meg a vörös szőnyegen. A legjobb minisorozat/tévéfilm férfi főszereplőnek járó kitüntetést Darren Criss egy virágos Dior Men összeállításban vehette át, a sármos színészt a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story-ban nyújtott alakításért díjazták. Luke Evans díjat nem, de a legkontrasztosabb szettek nagydíját hazavihette volna a különleges Alexander McQueen szettjéért. Amíg Michael B. Jordan a klasszikus black tie jegyében Burberry by Riccardo Tisci szmokingban jelent meg, addig a Freddie Mercury karakterét életre keltő Bohém rapszódia című mozi férfi főszereplőjét alakító, egyben a kategória nagydíját elnyerő, egyiptomi származású amerikai Rami Malek fehér nyakkendős Givenchy-ba vette át. A legjobb televíziós drámai alakítást nyújtó szobrocskát Richard Madden kapta meg, fekete bársony öltönyét az Armani-ház biztosította. Díjat nem, de a szívtiprás első számú érdemrendjét idén is Ricky Martin vihette volna haza, Kriss Van Assche szmokingjában kifogástalanul nézett ki. A esemény fénypontja talán Stephen James Ralph Lauren Purple Label szettje volt, hiszen a fekete bársony és a különleges kiegészítők igazán jól álltak 25 éves színésznek.

Photos: The New York Times, Vanity Fair, Vogue

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9414544130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása