GaborSzakacs

Futurisztikus szettek a Dior Men kollekciójában

2018. december 03. - gaborszakacs

Amikor a klasszikus párizsi elegancia a futurisztikus megjelenéssel találkozik, akkor egy igazán izgalmas divatélménynek lehetünk szemtanúi. Kim Jones tervező a Dior Men 2019-es pre-fall kollekciójában a férfias határozottságot aszimmetrikus szabásvonalakban keltette életre úgy, hogy közben pokolian modern, nagyvárosi, couture irányba elmozduló viseleteket hozott létre. Egy különleges fashion show részletei egyenesen Tokióból.

1_242.jpg

A Dior márkanév garancia a legmagasabb minőségű francia öltözködésre. A patinás divatház férfiaknak szánt darabjait Kim Jones designer igencsak megreformálta a 2019-es őszi szezonra. Első körben lecserélte a korábbi Dior Homme nevet Dior Menre, majd a klasszikus jegyekkel rendelkező szigorú szabásvonalakat futurisztikus hangulatú szettekké alakította át. Mindezt úgy tette, hogy tiszteletben tartotta Monsieur Dior szellemi örökségét. Ahogy annak idején Christian Dior, úgy ma Jones is rajongva szereti a japán kultúrát, ezért a legfrissebb gyűjteményét a távol-keleti ország természeti szépségei és modern technikai vívmányai inspirálták. Bemutatóját a tokiói Telecom Center Station impozáns belső terében rendezte meg, amelynek középpontjába Hajime Sorayama japán művész 11 méter magas és 9150 kg súlyú idealizált női robot szobrát helyezte. A villódzó fények színes rengetegében megjelenő modellek a monumentális alkotás körül kialakított - cseresznyevirággal teleszórt - kifutón mutatták be a következő év különleges összeállításait.

A Dior Homme mindig is a szuperelegáns öltönyökről, a feszes vonalvezetésről és a legmenőbb kiegészítőkről volt ismert. Ezt a kötött világot Kim Jones megtörte, átlépve ezzel a szigorú öltözködési szabályokat. Ahogyan a nagyvárosok utcáin, úgy a kifutón is különféle nemzetiségű, hajszínű és magasságú srácokat küldött a rivaldafénybe. Szürke garbónyakú pulóvereket, monogrammal - néhol logóval - nyomott selyemingeket, aszimmetrikus zakókat és magas derekú nadrágokat láthattunk, amelyeket méretes kabátokkal, ezüstös fényben tündöklő dzsekikkel és vastag talpú bakancsokkal társított Jones. A klasszikus francia couture jegyek pillanatok alatt összekeveredtek a jövő letisztult, praktikus szettjeivel, na meg a formatervezett sapkákkal, kalapokkal, szemüvegekkel és az ikonikus Saddle Bagek. A munkásruhákra emlékeztető - sokszor jelmezszerű - darabok bőrszíjakat, hevedereket és méretes csatokat kaptak, így nemcsak mutatósak, de erőt is sugároznak. A szürke több árnyalata mellett felbukkantak a mélykék, a rózsaszínbe hajló és fekete textíliák is, így a markáns megjelenést a textúrák mellett a színvilág is erősíti. Egyedülálló luxus a modern és kozmopolita férfiak színes ruhatárában.

"A részletek ugyanolyan fontosak, mint a lényeg. Ha az apróságok nem stimmelnek, az az egész összeállítást elrontja." - Christian Dior

Photos: Dior Instagram / Filippo Fior / Gorunway.com

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5114408554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása