GaborSzakacs

A 2020-as Oscar-gála lenyűgöző ruhakölteményei

2020. február 10. - gaborszakacs

Magyar idő szerint hétfő hajnali 2 órakor a hollywoodi Dolby Theatre-ben 92. alkalommal kiosztották a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. 2020-as gála is egy látványos vörös szőnyeges bevonulással kezdődött, ahová a sztárok a világhírű divatházak exkluzív ruhakölteményeiben érkeztek. A pompás nyitány képes beszámolóját elsők között csodálhatjátok meg itt a GaborSzakacs blogon.

3000.jpg

Regina King pillanatok alatt elvarászolta a fotósokat az Atelier Versace ruhájában

1_renee_zellweger_armani_prive.jpg

A Judy című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díját Renée Zellweger vehette át. Az immáron kétszeres Oscar-díjas művész egy klasszikus vonalú, csodás Armani Privé ruhát viselt a gálán.

A 2020-as Oscar-gála a világ filmgyártásának egy igazán méltó és különleges ünnepe lett. Az este jelöltjei igencsak kitettek magukért, a dresszkódnak megfelelő couture kreációkban és roppant elegáns öltönyökben érkeztek. Kiváló ízléssel nyúltak a színekhez, a klasszikus és a merészebb szabásvonalakat ügyesen használták. Persze, idén is volt néhány túlzás és mellényúlás, ám ezeket a bakikat tudjuk be a hűvös és esős Los Angeles-i időjárásnak.

A vörös szőnyeges bevonulás legszebb kreációit a fehérbe öltözött színésznők nyerték. Cynthia Erivo színésznő egy rafinált dekoltázsú, elöl magasan hasított Atelier Versace darabban érkezett, ékszerei és hajviselete tökéletes összhangot alkottak. A díjátadó szerepkörben tündöklő Salma Hayek görög istennőnek álcázta magát a teste vonalát követő Gucci ruhában, az ékszereiről a Boucheron ékszerház gondoskodott. Szexisen mély dekoltázzsal, némi latinos utóízzel - oldalán hatalmas vörös rózsával - jelent meg Lily Aldridge műsorvezető, aki igazán lenyűgöző volt a Ralph Lauren szettjében. A kifinomult nőiesség tökéletes ellenpéldájaként egy szuperlaza streetwear hatású Chanel összeállításban vonult be a vörös szőnyegen a friss Grammy-díjas Billie Eilish, aki a gálán a The Beatles Yesterday című dalával emlékezett a filmvilág idén elhunyt nagyjaira. Elképesztően vagány, már-már pofátlanul hanyag nadrágos lookban pózolt a fotósok kamerái előtt Sandy Powell jelmeztervező. Megjelenésével üde színfoltja lett a steril tökéletességbe csomagolt hírességek sorozatának. A fehérbe öltözött művészek egyik mellényúlása Lea Seydoux Louis Vuitton ruhája, ami első ránézésre méretben és formáiban sem illik a színésznő alkatához. Nem úgy, mint Caitriona Balfe muszlin ingbe bújtatott fekete Valentinója, amit a nemzetközi sajtó az esemény egyik legsikkesebb összeállításaként hirdet.

A 2020-as Oscar-gálára Charlize Theron egy ejtett vállú Dior couture estélyiben érkezett, a ruha szűk szabása és tekintélyes méretű uszálya igazán királynői megjelenést kölcsönzött az Oscar-díjas színésznőnek. Penélope Cruz csupán díjátadóként tündökölt, ám maradandó élményt jelentett a drámai Chanel ruhája, na meg a parányi fiaskó, hogy a roppant magas sarkú cipőjében láthatóan nehezére esett a járás. A dögös Margot Robbie egy vállpánt nélküli Chanelben jelent meg, a karjára kötött masnik a szexis ruhát romantikus irányba terelték. Szinte képtelenség, hogy Geena Davis már 64 éves és ennyire jól néz ki! Mélyen dekoltált, flitteres ruháját Romona Kaveža tervezte, kitűnő választás! A flitterek fényében fürdőzött Zazie Beetz is, csőszerű Thom Browne sziluettje igencsak kitűnt a nagyestélyik közül. Szokásaihoz híven a feltűnés nagyköveteként lépett elő Rooney Mara, szuperszexi csipkékből összeállított Alexander McQueenje a gála legmerészebb díját nyerte el. Nem úgy, mint Natalie Portman, aki egy sejtelmes palásttal takarta be a kézi hímzésekkel díszített Dior couture ruhakölteményét. A fekete-kék nadrágos összeállítás kényelmes és elegáns viseletet kölcsönzött Kathy Bates-nek. Zakójának különleges ívei kiemelték a színésznő arcát és élettel teli mosolyát. A 2019-es Oscar-gála legjobb színésznője, Olivia Colman egy arisztokratikus hatású bársony Stella McCartney-ba bújt az esemény tiszteletére. Ruhája rafinált uszálya emlékezetes marad a rajongói számára.

A 2020-as Oscar-gála ruhakölteményei a rafinált dekoltázsok és különleges szabásvonalak találkozásában keltek életre

A mindössze 25 éves Saoirse Ronant a Kisasszonyok című film legjobb női főszerepéért jelölték Oscarra. Díjat ezúttal nem vihetett haza, ám a hatalmas peplumfodrokkal díszített fekete-kék Guccijában sikerült felhívnia magára a figyelmet.  Választása minden kétséget kizáróan izgalmas és látványos. Az  59 éves Julia Louis-Dreyfus mélykék Vera Wang ruhájában igazi bombázó volt, tökéletes alakja valósággal vonzotta a tekinteteket. Ahogyan Florence Pugh türkizkék Louis Vuittonjának hullámai is, bár az ékszer- és hajviseletét alaposabban át kellett volna gondolnia. A szuperhősnő szerepei után görög-római istennőként érkezett Sigourney Weaver, szofisztikált megjelenésével és Dior couture ruhakölteményével valósággal lesöpörte a következő generációt a vörös szőnyegről. Igen, így kell 70 évesen megbabonázni a világot! Szintén Diorban, de már olajzöldben bukkant fel Greta Gerwig amerikai rendező, forgatókönyvíró, színésznő. Hatalmas smaragdjai jól passzoltak a sötétítő függöny hatású, kissé gyűrött ruhájához. Szoborszerű alakjával és kanárisárga Dolce & Gabbana estélyiben érkezett Mindy Kaling, akit csak a talpig ezüstben pompázó Janelle Monáe csillogása tudott elhalványítani. Monáe a vörös szőnyegre Ralph Laurenben érkezett, ám a show nyitójelenetében már sokkal lazább szerelésben énekeltette meg a filmes vendégsereget.

A fémes csillogás égisze alatt érkezett Hollywood Boulevard esőáztatta vörös szőnyegére Scarlett Johansson. A legjobb női főszereplőnek járó díjat ezúttal nem vihetett haza, ám a fűzős-láncos Oscar de la Renta ruhájával a fotósok első számú kedvence lett. Ahogyan a megjelenésével Hollywood aranykorát idéző Rebel Wilson is. Hullámos hajához és vörös ajkaihoz egy erőteljes Jason Wu aranyló estélyit választott. Első ránézésre túlzás, ám valamitől mégis működött ez a szett. Nem úgy, mint Sandra Oh outifitje. A csodás Elie Saab couture kreáció abszolút nem illett a színésznő alkatához és személyiségéhez, valósággal elnyelték a fodrok és hullámok. Brie Larson határozott vonalakat, fémes csillogást és egy csipetnyi szexizést választott, Celine ruhája kiemelte az nőies vonalait, a palást pedig misztikussá, titokzatossá tette a sziluettjét. Regina King átütően izgalmas, dögös és emlékezetes volt az uszályos Versace darabjában, az átlós díszítések és kézi hímzések egyszerre nyújtották és kiemelték az alakja előnyös részeit. Ez a ruha telitalálat, hatalmas gratuláció a színésznőnek és persze Donatella Versace divattervezőnek is! Egy csipkés fekete felsővel és hatalmas Givenchy tüllszoknyával hódított Gal Gadot, amellyel valósággal leigázta a szinték pink-fekete Armani Privében érkező Laura Dernt. Amíg az előbbi színésznő a ruhaversenyt nyerte meg, az utóbbi a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar zsebelhette be. A celebseregből valósággal kiragyogott Molly Sims, Zuhair Murad ruhája istenien mutatott rajta. Az extravagancia nagydíját viszont a tűzpiros fodros Valentinóban bevonuló Kristen Wiig tudhatta magáénak, egyedülálló és látványos szettje kiemelkedett a klasszikus red carpet dressek végeláthatatlan sorozatából.

A  2020-as Oscar-gálára meghívott urak egy-két kivétellel a klasszikus fekete szmokingban jelentek meg. Aki megtörte a black tie unalmas áramlását, az idén is Billy Porter volt. Aranyló gladiátor mellvértje mellé egy méretes szoknyát húzott, amelyet platform cipővel koronázott meg, ebben pedig a Giles Deacon Couture segítette. Minden kétséget kizáróan ütős fogadtatásban részesültek a vendégek, amikor az interjúsarokban Porter ebben a jelmezben fogadta őket. A fiatal és bohém Timothée Chalamet sem hódolt be a szabályoknak, egy mélykék szabadidőruhára hajazó Prada szettben érkezett a filmvilág legrangosabb eseményére. Chalamet lazasága okán kivételesen megbocsátható a Prada ízlésgyilkos vonalvezetése. Rami Malek egy jól szabott Saint Laurent szmokingban adta át Renée Zellwegernek a munkásságáért járó Oscart, Antonio Banderas pedig hiába varratott a Diornál új szettet, díjat sajnos nem vihetett haza. Nem úgy, mint a kortalan és az örök sármjával hódító Brad Pitt, aki Brioni bársonyzakójában boldogan szorongatta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát. Bár hatalmasat alakított a Jokerben és megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart, ám Joaquin Phoenix külseje most is egy adag nemtörődömségről árulkodott. Leonardo DiCaprio és Mario Lopez viszont makulátlan eleganciával vettek részt az eseményen, ahogyan a Dolce & Gabbana szettben megjelenő Keanu Reeves és jelmeztervező édesanyja, Patricia Taylor is. A tőle megszokott hanyag eleganciával és hatalmas mosollyal lépett a Dolby Theatre szőnyegére Pedro Almodóvar filmrendező. Bár a garbó kortalan és stílusos, jómagam is elkötelezett rajongója és viselője vagyok, ám erre az eseményre nem igazán illett. A Givenchy ezúttal nem segítette, inkább kiszúrt a művésszel. Talán jövőre jobban odafigyelnek a dresszkódra!

Photos: Vanity Fair, Vogue US

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr415466106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása