GaborSzakacs

Sikkes nagyestélyiben egy afrikai szafarin?

2019. november 05. - gaborszakacs

Egy roppant izgalmas és látványos, afrikai ihletésű kollekciójával rukkolt elő Elie Saab. A kedvenc libanoni tervezőnk 2020-as tavaszi ready-to-wear gyűjteményében a szavannák színeit, a törzsi kultúrák páratlan mintavilágát és csodás ékszereit vegyítette a modern viseletekkel. Hagyomány, stílus és egy cseppnyi varázslat a párizsi divathéten.

1_326.jpg

Afrika sokszínűsége és kulturális értékei inspirálták Elie Saab legújabb kollekcióját. A világhírű divattervező 2020-as tavaszi darabjai a szavannák színeiben keltek életre. Mindezt egy olyan világban és egy olyan időszakban, amikor a Föld jövője igazán veszélyben van, amikor a globális felmelegedés és a klímakatasztrófa megállíthatatlanná vált. Mindenki rohan, termel és fogyaszt, ahelyett, hogy egy percre megállna és elgondolkodna az életvitelén, a vásárlási szokásain és a pazarló életmódján. Napjainkban Afrika különösen veszélyeztetett régió lett, ugyanis a vízhiány, az állatvilág természetes élőhelyének lecsökkenése és a lakosságot tizedelő mélyszegénység szinte visszafordíthatatlan állapotba került. A felbecsülhetetlen értékkel bíró törzsi szokások és a jellegzetesen afrikai hagyományok szerepe megnőtt, a kultúra nemzetközi nagykövetei, így a világhírű divattervezők személyes küldetésüknek érzik, hogy ezeket a szellemi javakat megőrizzék, ápolják és az utókorra hagyják. A közel-keleti és afrikai öltözködési szokásokból táplálkozik Elie Saab legújabb ready-to-wear gyűjteménye is.

Egy izgalmas expedíció résztvevőiként csodálhatták meg a 2020-as tavaszi Saab-kollekciót a divatvilág szakemberei a Paris Fashion Weeken. A hangulatfestés tökéletesre sikerült, ugyanis a felvonuló egzotikus szépségű modellek és a mesés ruhaköltemények tökéletesen megidézték Afrika elementáris energiáit. Szinte érezni a perzselő napfény erejét, a szavannák hangjait és a beduin falvak bódítóan édes-fűszeres illatait. Nagyszerű szín- és formavilágot kaptunk, amelyben a jellegzetes ékszerek, a fejkendők és a lábbelik mellett a gyönyörű etno minták is lenyűgözték a meghívottakat. Nem kérdés, hogy a modern elegancia és a vadvilág lehengerlő találkozása ezúttal egy roppant erős sorozatban kelt életre. A libbenő taftok és a finom csipkék, az érzéki tüllök és a szikrázó flitterek kitűnően működtek a geometikus minták mellett, a fából és kristályokból készült nyakláncok és fülbevalók valósággal megkoronázták a szetteket. Egy cseppnyi diszkókorszak is megvillant a kifutóra érkező látványvilágban, Donna Summer, Gloria Gaynor vagy éppen Cher egykori jelmeztárából is kikerülhettek volna ezek a nagyszerű darabok. Időtlenség és klasszikus vonalak, kifinomult nőiesség és évezredes tradíciók a fekete kontinens ősi ritmusában. Elcsábít, megbabonáz és magával ragad. 

Elie Saab afrikai ihletésű tavaszi kollekciója

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr10015273664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása