GaborSzakacs

Lehengerlő dzsungelszettek a milánói divathéten

2019. szeptember 30. - gaborszakacs

Nem, nem egy szál ágyékkötőben ugráló Mauglik és fűszoknyában parádézó bennszülöttek lepték el Milánót, hanem a Dolce & Gabbana 2020-as tavaszi kollekcióját mutatták be a divathéten. Domenico Dolce és Stefano Gabbana világszerte ismert márkája a jellegzetes dél-olasz stílusjegyek mellett ebben a szezonban az afrikai szavannák és őserdők elképesztően gazdag állat- és növényvilágából merített ihletet. Élettel teli színek és minták, meghökkentő formavilág egy igazán különleges gyűjteményben egyenesen a Milan Fashion Week kifutójáról.

7_310.jpg

Számtalan botrány és médiacirkusz után a Dolce & Gabbana ugyanolyan erővel és lelkesedéssel mutatta be a 2020-as tavaszi kollekcióját, mint néhány évvel ezelőtt. A távol-keleti vásárlókat vérig sértve, Gabbana elképesztően szabadszájú instagramos megnyilvánulásai után úgy tűnik, hogy végre lecsillapodtak a kedélyek a milánói divatház körül. Domenico Dolce és Stefano Gabbana a Milan Fashion Week keretein belül egy elképesztően színes és vagány gyűjteményt vitt kifutóra. A tőlük megszokott olasz öltözködési jegyek - többek között szicíliai elemek - ezúttal az afrikai szavannák, na meg a rejtélyes dzsungelek élővilágával találkoztak, azok színeit, mintáit és formáit elevenítették meg a textíliák nyelvén. 

Összesen 124 szettet küldött kifutóra a tervezőpáros, ami egy átlag kollekcióhoz képest hatalmas számnak tűnhet. Ám ők nem egy anyagot variáltak többféle szabással, hanem csupa új és érdekes mintát hoztak el a saját stílusukban. Igen, túláradó, zsúfolt, mintahalmozó, agyonékszerezett volt majdnem minden szettjük, de a bohém megjelenés, a vidám kiegészítők ezúttal is lenyűgözőre sikeredtek. A legmagasabb minőségű alapanyagokból, egyedi printekkel és kézi díszítésekkel ellátott kabátkáikkal, felsőikkel és táskáikkal kitűnően ötvözik a hagyományokat a modern, bohém, kozmopolita megjelenéssel. A dzsungelek bűvölete a levél-, virág- és állatmintákban kelt életre - többek között a papagájok, tigrisek, krokodilok, pálmák és liánok felbukkanásával -, a szavannák forróságát a zebrák, leopárdok és zsiráfok csodás bundái hozták vissza. Felbukkantak a raffia kiegészítők, a nőiességet a sejtelmes muszlinokkal, a horgolt és makramé ruhákkal fokozták.

Nem kérdés, hogy Domenico és Stefano a génjeiben hordozza a polgárpukkasztás és a megdöbbentés teljes kelléktárát, ám ezt olyan játékosan, őszintén és könnyeden teszik, hogy a túláradó látványvilágot is megbocsátjuk neki. Kollekciójuk színes, elsöprően dinamikus, sikkes és egyben buján szexi. Az ízig-vérig DG stílust lehet gyűlölni vagy szeretni, a tervezők kreativitása és tehetsége nem vitatható. Rajongójuk voltam, vagyok és leszek! Bravo!

A magas minőség és a lenyűgözés tudománya a Dolce & Gabbana 2020-as tavaszi kollekciójában

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1315170948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása