GaborSzakacs

Monokróm pasiszettek a Dolce & Gabbanától

2023. június 19. - gaborszakacs

A római kor drapériáit idéző szoborszerű felsők, csipkével díszített ingek, magas derekú nadrágok és újragondolt oxfordi öltönyök sorakoztak fel a milánói divathéten kifutóra vitt 2024-es tavaszi Dolce & Gabbana menswear kollekcióban. A lassan négy évtizede sikeresen működő olasz márka kínálatából ebben a szezonban kimaradnak a feltűnő nyomatok, a harsány feliratok és a vibrálóan élénk színek, helyettük az anyagok finomsága és a különleges vonalvezetés került előtérbe. A színvilág - a modern eleganciát hirdetve - a fekete, a fehér, a karamell, a szürke és a sötétbarna keskeny palettájára korlátozódott. A roppant kifejező és jövőbe mutató összeállítások a divat múlandóságáról, ugyanakkor a stílusos megjelenés erejéről meséltek.

100_69.jpg

Az elmúlt évek elképesztő botrányai és negatív sajtóvisszhangjai után úgy tűnik, hogy a Dolce & Gabbana egy letisztult, nyugodt, önmagát újradefiniáló álláspontra került. Az 1985-ben Stefano Gabbana és Domenico Dolce által alapított olasz divatház minden évszakban túláradó és lelkes, rengeteg díszítést és tradicionális itáliai jegyet felhasználva vitte kifutóra a termékeit, amelyek mára a márka egyértelmű aláírásai lettek. A 2024-es tavaszi menswear gyűjtemény megalkotásánál olyan kérdéseket feszegetett a tervezőpáros, mint az identitás, a felismerhető jegyek, a szellemi hagyaték, az utókorra hagyott örökség, a divat és a trendek múlandósága. Napjainkban - a percről percre változó online platformok - miatt ezek igencsak fontos beszédtémák, hiszen - ahogy ők fogalmaztak egy interjúban - nagy kérdés, hogy „Emlékezni fognak ránk az emberek? Hagyunk-e elég figyelemre méltó örökséget, egy stílust, amely kiállja az idő próbáját?”

Amíg a divatot és a trendet a változás élteti, addig a stílus az erős identitásról és a szilárd alapokról szól. A divat a ruhákra koncentrál, a stílus a ruhák viselőjére. A divat utánozható, a stílus utánozhatatlan. A divatot kívülről határozzák meg, a stílus belülről fakad. Ennek a gondolatiságnak megfelelően próbálja felépíteni, megszilárdítani és megőrizni a saját stílusának kódjait a Dolce & Gabbana. Igen, azokat a stílusjegyeket, amelyek felismerhetőek és képesek fejlődni. Úgy tűnik, a világhírű olasz márkának nem kell félnie attól, hogy nyomtalanul eltűnik vagy nem hagy örökséget maga után, mivel évtizedek óta roppant karakteres formavilággal és sajátos motívumokkal dolgozik. 

A férfiruha mindig is kifejező voltDolce & Gabbana életében. A 2024-es tavaszi repertoárjukból most mégis egy sor jellegzetességet kiszedtek, helyettük a felhasznált anyagok finomsága és a különleges vonalvezetés került előtérbe. Karcsú, puha és folyékony szetteket láthattunk könnyű, lapos, rugalmas bőrből készült csizmazoknikkal párosítva. A színvilág a fekete, a fehér, a karamell, a szürke és a sötétbarna keskeny palettájára korlátozódott. A monokróm szettek igazán látványosak és minden kétséget kizáróan a modern elegancia kifejezőeszközei. 

Letisztult vonalak ide vagy oda, nekem hiányoztak a túláradó dél-olasz minták, a jellegzetes szicíliai motívumok, a megszokott gazdag bizánci díszítések, a méretes feliratok, a nagy nyomatok és a fémszálas hímzések. Ebben a szezonban az átlátszó sifonblúzokon felbukkanó pöttyök, a libbenő masnik és a rózsafüzérek hoztak némi merészséget. Na meg az áttetsző pólók és az érzéki csipkékkel díszített ingek, amelyeket precízen szabott, magas derekú nadrágokkal kombináltak a designerek. Imádnivalóak a római kor drapériáit idéző szoborszerű felsők, az újragondolt ropogós oxfordi öltönyök és a széles hajtókával ellátott szmokingok, ezeket az Alta Moda vonalból ismert organzavirágokkal és csillogó brossokkal tett emlékezetessé Dolce és Gabbana

A világhírű olasz divatház 76 szettből álló kollekciója nemcsak szupermenő ruhákat, hanem olyan alapdarabokat kínál a megjelenésükre igényes vásárlóinak, amelyek könnyen beilleszthetők a Z generáció gardróbjába és a klasszikus vonalat kedvelő férfiak ruhatárába is. Domenico Dolce és Stefano Gabbana pedig újra bebizonyította, hogy a márkájuk minden megpróbáltatás ellenére képes fejlődni és gyönyörködtetni. 

A Dolce & Gabbana Spring 2024 Menswear kollekció izgalmas szettjei a milánói divathéten mutatkoztak be

A ruhasorozat további szettjeit az alábbi galériában tudjátok megtekinteni:

Fotók: Isidore Montag / Gorunway.com / The Walk / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9818148822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása