GaborSzakacs

A klasszikus öltönyök nyomában

2016. január 23. - gaborszakacs

Semmi kétség, a 2016-os év a macsó férfiakról szól a Dolce & Gabbana háza táján. Az őszi kollekcióban nincsenek felesleges csipkék, kézitáskák, nőies motívumok, csak modern, férfias darabok. Visszatérnek a hagyományos szabásvonalak és a jellegzetes olasz jegyekkel ellátott öltönyök is. A következő összeállításban a legmenőbb szetteket hoztam el a Dolce & Gabbana milánói bemutatójáról.

_dol0299.jpg

Lassan eltűnőben van az a jellegzetes olasz férfitípus, akit a világ csak - természetesen a hagyományos déli sztereotípiákkal teleaggatva - macsó néven emleget. Domenico Dolce és Stefano Gabbana szezonról szezonra szem előtt tartja, hogy a bemutatóikon valamilyen módon visszahozza a feledésbe merülő itáliai klasszikusokat. A 2016-os őszi DG férfi kollekció sem tér el a korábbi évek megszokott csapásvonalától, így a tervezőpáros a temperamentumos szicíliai eleganciát megtartva idén a vadnyugati westernek hangulatával bolondította meg kreációit. A Sergio Leone filmek ikonikus elemei bukkannak fel az elképesztő hímzésekben. Mindenütt pisztolyok, kaktuszok, kocsik, cowboy kalapok, lovak és patkók!

A gyűjtemény elhozza a komor szicíliai munkást és a luxusért rajongó, nagyvárosi Dolce & Gabbana férfit is. A tökéletes vonalvezetésű, széles vállakat kiemelő, keskeny csípőt kihangsúlyozó öltönyök az alkalmi megjelenés fényét emelik. A feledhetetlen pillanatokról a fénylő selymek és bársonyok, a vibráló minták, a rózsákkal és puttókkal tapétázott mesés jacquardok gondoskodnak. Úgy tűnik, hogy ebben a szezonban a legmenőbb kiegészítő az aranyláncos zsebóra lesz. Uraim, itt a bizonyíték, egy jól szabott öltöny bárkiből szívdöglesztő macsót varázsolhat! 

_dol0961.jpg

_dol0933.jpg

Nemes anyagok, különleges minták klasszikus vonalvezetéssel a Dolce & Gabbana bemutatóján.

Photos: Yannis Vlamos, indigitalimages.com

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr208298078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása