GaborSzakacs

A tegnap, ma és holnap kollekciója a Dolce & Gabbana kifutóján

2018. június 24. - gaborszakacs

Korszakokon és generációkon átívelő kollekciót mutatott be a Dolce & Gabbana a milánói divathéten. Napjaink talán legmenőbb olasz márkája a több mint három évtizedes történetének meghatározó viseleteit és stílusjegyeit összegezve hozta el a férfiaknak szánt különleges ruháit. A brokát-selyem, szent-világi, erotikus-katolikus és idős-fiatal ellentétekre felépített 2019-es tavaszi sorozat a jól ismert DG motívumokkal, barokk túlzásokkal és szicíliai életérzéssel válik emlékezetessé. A bemutató modelljei között színpadra lépett Naomi Campbell, Monica Bellucci, Marpessa Hennink és Mariano Di Vaio is. 

11_192.jpg

Egy stílusos és izgalmas időutazáson vehettek részt a Dolce & Gabbana 2019-es tavaszi kollekciójának nézői a milánói divathéten. Domenico Dolce és Stefano Gabbana 1985-ben alapított márkája az indulás első szettjeit, a fellendülésük jellegzetes összeállításait és a ma már ikonikusnak számító szicíliai jegyeket jelenítette meg. Korunk legjelentősebb közösségi felületének használóit, az Instagram megszállott képmegosztóit és az influencereket célozták meg, az általuk képviselt magas minőséget és hashtagekkel teli világot mutatták be a ruháikon keresztül. A csupa ellentétre épülő kollekció a kicsiknek és nagyoknak, a fiatalabb és az idősebb korosztálynak, a laza utcai deszkásoknak és az ötcsillagos szálloda társalgójában koktélozó újgazdag srácoknak is lehetőséget kínált. Úgy olasz módra. És természetesen zokni nélkül.

Domenico és Stefano fekete alapdarabjaik mellett gyakran élnek a fényes brokátokkal és a legnemesebb selymekkel, rengeteg hímzést és aranyló mintát használnak. Imádják a kiegészítőket, a koronákat - a legszebbet Cameron Dallas viselte -, hatalmas füleseket, gyűrűket, óraláncokat, feltűnő táskákat és cipőket. Egy ízig-vérig itáliai életérzéssel átszőtt sorozatot mutattak be, ahol a tengerparti séta, a városnézés, a shoppingolás, a baráti találkozó, a romantikus randi és a féktelen parti is a mindennapok részeként jelenik meg. És persze mindegyik eseményen az alkalomhoz illő megjelenés dukál. Dolce és Gabbana visszahozták a 2000-es évek elején használt magas derekú nadrágokkal és a kényelmes trikókkal a laza olasz macsók semmihez sem hasonlítható egyedi stílusát. A múltidézés ellenére a gyűjteményük vonalvezetése és a felhasznált mintázatok mégis nagyon maiak, modernek, vibrálóan üdék és magával ragadóak. A fashionista szetteken megjelennek a márkára jellemző katolikus vallás jelképei is, a keresztek és a Szűzanya képével ellátott felsők tökéletes ellenpólusai a szexisen átlátszó anyagoknak. A DG 2019-es tavaszi menswear gyűjteménye egyszerre hagyománytisztelő és polgárpukkasztó, de pontosan tudja hol a jó ízlés határa.

A 2019-es tavaszi férfi kollekció a korábbi szezonokhoz képest sokkal több öltönyt és szmokingot vonultat fel. Ezek az összeállítások évszázadok óta a kifinomult ízlés, az elegancia és a luxus jelképei. Egy férfi ruhatára pedig egy fabatkát sem ér egy jól szabott öltöny, pár szövetnadrág és néhány fehér ing nélkül. A Dolce & Gabbana a klasszikus fekete sziluetteket ezúttal némi aranyló hímzéssel, és fémes csillogású szegéllyel bolondította meg, széles hajtókáik kontrasztos keretbe foglalják a megjelenésükre érzékeny urakat. Az egyik kedvenc kiegészítőmet, a csokornyakkendőt használták, ehhez pedig látványos ékszereket, hímzett orrú mokaszineket és színben harmonizáló oxford cipőket társítottak. A fekete-fehér-szürke vonal mellett találkozhattunk tűzpiros, arany, égszínkék, királykék és mélykék textíliákkal, sőt felbukkantak az amerikai szesztilalom idejét idéző csíkos és pöttyös outfitek is. A sokszor túlzásnak tűnő, néhol már extravagáns díszítettség mégis harmonikus összképben marad meg az emlékezetünkben.

A Dolce & Gabbana mindig is híres volt a kortalan divat hirdetéséről. Az elmúlt három évtizedben szívesen készítettek szetteket babáknak és mamáknak, gyerekeknek, fiatal felnőtteknek, középkorúaknak és időseknek is. Inspirációjukat a többgenerációs olasz családmodellekből merítik, a hétköznapi és az alkalmi megjelenésre is nagyon ügyelnek. A #DGFamily hashtagek alatt futó darabjaik csúcspontjai ebben a szezonban a szuperlaza nagyik, akik unokáik stílusát, a kortárs streetwear laza öltözete alapján az örök fiatalságot hirdetik. Öröm ránézni az ilyen élettel teli, vagány, hatalmas mosollyal sétáló őszülő hölgyekre.
111.jpg

A gyűjtemény második felében az egyéniségek, a párok, a családi és baráti kapcsolatok is helyet kaptak. A stílusos kisgyermekes családok, a férfi és nő közötti barátságok, a turbékoló párok, a nő és nő, illetve a férfi és férfi szerelmesek mind-mind felbukkantak a kifutón. A korábbi gyűjtemények szicíliai mintázatai, majolika motívumai, tésztás-paradicsomos-gyümölcsös nyomatai mind-mind a szabadságot, az élet szépségét, a felhőtlen örömöt hirdetik. A látványos összeállítások nyárias felsőkből, kényelmes dzsekikből, laza bőrkabátokból, bohém szabadidőruhákból alkottak egy tarka egységet. Egyszerűen tökéletes!

A Dolce & Gabbana minden bemutatóján valamiféle meghökkentő előadással találkozhatunk vagy éppen Stefano és Domenico egy-egy sztárvendéggel lepi meg a következő szezon darabjaira kiéhezett közönséget. Ezúttal a DG történetének nagyágyúi léptek kifutóra. A korábbi kampányok arca, a szexi fekete szmokingba bújt olasz filmcsillag, Monica Bellucci, de felbukkant a világ legismertebb szupermodellje, Naomi Campbell, az ötödik x-en túl is bájos Marpessa Hennink modell és a divatblogolás első számú kedvence, a jóképű Mariano Di Vaio is. Temperamentumos itáliai viseleteikkel pompás finálét adtak a 2019-es tavaszi gyűjteménynek. Ilyen egy hamisítatlan Dolce & Gabbana bemutató!

Photos: Luca Tombolini / Indigital.tv / Vogue

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4414055522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása