GaborSzakacs

Őszi zsongás a milánói divathéten

2019. március 04. - gaborszakacs

Klasszikus szabásvonalú összeállításokat és izgalmas szetteket vonultattak fel a vezető olasz divatházak a milánói divathéten. A 2019-es őszi ready-to-wear kollekciókban a letisztult formák mellett helyet kaptak a feltűnő díszítések és a különleges kiegészítők is. Nézzétek csak!

4_267.jpg

A Dolce & Gabbana díszes klasszikusai

Egy valóságos márkatörténeti összegzést kaptunk a Dolce & Gabbana eddigi munkásságáról, olyan gazdag és részletes - Eleganza névre keresztelt - kollekcióval érkezett az olasz márka a divathétre. A 2019-es őszi ready-to-wear darabok bemutatását több szekcióra osztotta Domenico Dolce és Stefano Gabbana, így ki-ki a saját kedvére megtalálhatta a grandiózus - 127 szettből álló - sorozatban a saját ízléséhez leginkább passzoló összeállításokat. A show egy fekete-fehér filmmel indult, ami a valódi műhelymunkát, a kézzel készített kreációk születését mutatta be. A hangulatos képsorok után a puha vörös szőnyeggel borított kifutón sorra jelentek meg a modellek, akik először a markáns szicíliai stílust prezentálták, majd a hétköznapi és szexi esti sziluetteket vonultatták fel. Volt ott minden, bársony, brokát, selyem, csipke, toll, kristály, leopárdminta, 3D-s virágok és színes nyomatok. A világhírű itáliai kulináris élvezetek és a megkapó tengerparti tájak megidézése sem maradhatott ki a tradicionális viseletek felbukkanásakor. A régi couture bemutatók varázslatos légkörét az egyes szettek részletes leírásával, illetve Nino Rota élvezetes zenei világával fokozta Dolce és Gabbana. Gyűjteményük szexi és játékos, határozott és markáns megjelenést biztosít a kortalan elegancia és a modern extravagancia jegyében.

Végtelen elegancia Giorgio Armani világában

Az olasz elegancia nagykövete, Giorgio Armani a nevéhez méltó 2019-es őszi kollekcióval hódította meg a Milan Fashion Week meghívott vendégeit. Ebben a szezonban is a Via Bergognonén felépített Armani Silos adott helyet a legfrissebb gyűjtemény prezentációjának. A leginkább szürke-fekete-kék háromszögben mozgó, javarészt nadrágos szettek az időtlen stílusos megjelenést szolgálták. A puha bársonyain előkelő csillogás tükröződött vissza, ezzel megteremtve a gyűjtemény valódi luxusérzetét. Imádja a gyöngyöket, a fodros bőrgallérokat és az absztrakt virágokat. Erőteljes szabásvonalait kitűnően ellenpontozták a könnyed pliszék, a vidám peplumok és a méretes selyemmasnik. Amíg az utcai összeállításokban az ízléses, letisztult outfitekre koncentrált, addig az esti viseleteiben a csábítóan szexi megjelenésre helyezte a hangsúlyt. Egyszerre kimért és őszinte, buja és vágyakozó. Armanit csak imádni lehet!

A szürke sok-sok árnyalata

Alberta Ferretti a folyamatosan változó és állandóan átalakuló igényeket szolgálja. A 2019-es őszi kollekciója a modern és sikkes nő elvárásait elégíti ki úgy, hogy közben klasszikus és előremutató is tud lenni. A felgyorsult világban már nincs idő egy-egy outfitet részletesen elemezni, helyette a megnyerő összképet, az egyes darabok variálhatóságát és kényelmi funkcióit kell előtérbe helyezni. Ezen gondolat szellemiségében készült Ferretti nappali gyűjteménye is. A széles karimájú kalapok, a méretes mohair kabát, a lazán szabott nadrág és a velúr cowboy csizma mind-mind a nyitottságot, bátorságot és az erős, független nő képét hivatottak bemutatni. Monokróm - szürke, fehér és fekete - szettjei részletgazdagok, fantáziadúsak, kényelmesek és kitűnnek a tömegből. A '80-as évek magas derekú nadrágjait, a széles öveket, a fodros ingeket, a mosott farmerokat és még a nehéz kötött pulóvereket is visszahozza a következő szezonban. A nagyvárosi romantikát a csipkebetétekkel idézte meg, az esti look pedig az arany és ezüst lamé csillogásával lesz tökéletes. Alberta Ferretti ismét bebizonyította, hogy a sikkes istennők közöttünk élnek, csak észre kell vennünk őket.

Vibráló kavalkád Donatella Versace kifutóján

„Egy kis tökéletlenség az új tökéletesség” - ezzel a jelmondattal vitte kifutóra az őszi ready-to-wear ruháit Donatella Versace. Az 1990-es évek inspirálta - a klasszikus értelemben vett Versace by Gianni Versace - vonalat hozta vissza a túláradó díszítéseiben, aranyló mintáiban és vibráló színeiben. A '90-es évek őrületes grunge stílusa kiválóan keveredik a jövőbe mutató, az Instagramon hódító modern streetwear megjelenéssel. Donatella méretes bőrdzsekiket barokk ihletésű mintákkal, krémszínű szövetkabátokat pedig fűzöld nadrágokkal társított. A látvány igencsak túlzó és erőteljes, ám valamiért mégis vonzza a tekintetet. A jól ismert Versace-jegyek - arany-fekete kiegészítők, logós övek, bőrpántok, mintás harisnyák - pedig kiváló körítésként összefogják ezt a színes kavalkádot. A vibráló, néhol kissé erőltetett glam-rock-grunge triót ügyesen feloldja az erőteljes esti partiszettekkel. Lehet szeretni és lehet gyűlölni, de egy dolgot nem lehet elvenni tőle: zseniális hidat képez a korszakok között.

Ermanno Scervino kifinomult nőideálja

A milánói divathét nem csupán a lüktetően színes és tarka kollekciók bemutatásáról szól, hanem a klasszikus szabásvonalak, a világszerte csodálattal figyelt, jellegzetes olasz stílus ápolásáról is. Ermanno Scervino a letisztult és kifinomult, ugyanakkor a roppant nőies szabásvonalakat helyezte előtérbe a 2019-es őszi gyűjteményében. Egy olyan sorozatot állított össze, amiben a hűvös angol elegancia az olasz temperamentummal találkozik. Amíg a skót és a dél-walesi eredetű minták előkelő, nemesi megjelenést kölcsönöznek viselőiknek, addig a kacér fekete csipkék és az áttetsző textíliák szexualitással töltik meg azokat. Scervino kiváló érzékkel húzza meg a határvonalakat, kínosan ügyel a dekoltázsok mélységére az oldalsliccelések magasságára, na meg a test arányaira. Sziluettjeiben kiemeli a kerek vállakat és a formás lábakat, igazán nőies megjelenést biztosítva a ruhái viselőinek. Kabátjai a hétköznapokban stílusosak, egyszerűek, ugyanakkor figyelemfelkeltően szép vonalúak. Kedveli a monokróm összeállításokat, ízlésesek a kontrasztjai és még némi csillogást is belecsempész egy-egy szettbe. Így is lehet piacvezető olasz márkát építeni, kérem!

Photos: Alessandro Lucioni / Filippo Fior / gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr614665837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása