GaborSzakacs

A tökéletes kabátok nyomában

2015. november 28. - gaborszakacs

Sokak legnagyobb bánatára beköszöntött a tél, vele együtt megérkezett a hideg idő is. Ez bizony tökéletes alkalom arra, hogy átnézzünk az idei kabátszezon legmenőbb darabjait a világ vezető divatházainak kínálatából. Ha még nem sikerült összeállítanod a téli ruhatáradat, akkor most itt a lehetőség, hogy ötleteket gyűjts!

fendi.jpg

Fendi, Ermanno Scervino, Céline, Moschino, Hermés 2015-ös paplankabátjai

Úgy tűnik, az idei év legnagyobb slágere az úgynevezett paplankabát lesz. A kellemes, puha takaróra emlékeztető darabok mindamellett, hogy nagyon kényelmesek és praktikusak, még esztétikusak is. Egyre több divatház kínálatában felbukkannak a harsány színekben vagy éppen egyedi motívumokkal printelt verzióik. A térd alatt végződő kabátok tökéletes választásnak bizonyulnak az igazán hideg téli napokra, garantáltan nem fogsz fázni bennük.

A páratlanul nőies, fehér és krémszínű szövetkabátok a ötvenes évek Hollywoodját idézik. A luxus, a dráma és a gazdagság szimbólumai is lehetnének Fendi, Tod's, Dolce & Gabbana, Jil Sander, Calvin Klein és Mugler szabászati műremekei. Tény, ezek nem igazán alkalmasak hétköznapi viseletre, így például a közösségi közlekedésben részt venni bennünk halálos véteknek számít. Ám bizonyos társasági eseményeken az alkalmi megjelenés ízléses nagykövetei lehettek egy ilyen kreációban.

A vintage aranykorát idézik a klasszikus szabásvonalakkal kialakított szövetkabátok. Anyagukban, szín- és formavilágukban is a 40-es, 50-es évek Amerikáját és Párizsát hozzák vissza, amikor a trapéz vágások, a mesés szőrmegallérok és az elegánsan összekulcsolt övek meghódították a kifutókat. A letisztult vonalak világából merített ötletet - legújabb téli kollekciójának megalkotásakor - Oscar de la Renta, Miu Miu, Victoria Beckham, Céline és Emilio Pucci is. Egyetlen női gardróbból sem hiányozhat ez a stílus! Egyszerűen nélkülözhetetlen!

Photos: Dolce & Gabbana, Fendi, Victoria Beckham, Vogue

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr857785292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása