GaborSzakacs

Stílusos nosztalgia a Celine kollekciójában

2024. október 03. - gaborszakacs

Nosztalgikus, ugyanakkor kifinomult ízlésű tisztelgés a néhai francia ikonok, Françoise Hardy és Juliette Gréco előtt a Celine legújabb kollekciója. A világhírű divatház kreatív igazgatója, Hedi Slimane a 2025-ös tavasz-nyári ready-to-wear gyűjteményét egy látványos divatbemutató helyett egy lebilincselő szép művészi divatfilmben tárta a nagyközönség elé. Az igazi Slimane-stílusú videó elegánsan ötvözte az 1960-as évek párizsi stílusának elemeit a hordható, kényelmes, modern ruhatárral, tükrözve a legendás művésznők örökségét és a tervező jellegzetes esztétikáját.

6_celine.jpg

A Château de Compiègne neoklasszikus kastélyában és annak pompás kertjében készítette a Celine a 2025-ös tavasz-nyári ready-to-wear kollekciót bemutató kisfilmjét. Hedi Slimane kissé nosztalgikus, ugyanakkor kifinomult ízlésű ruhái az 1960-as évek párizsi stílusában jelennek meg, megidézve a néhai francia ikonokat, Françoise Hardyt és Juliette Grécót. 

Slimane gyűjteménye egyszerre hordozza egy letűnt korszak magával ragadó stílusát és a modern, fiatalos lendültet. A világszerte jól ismert francia sikk megjelent a redős szoknyákban, a fodros blúzokban, babydoll-ruhákban, a tweed kiskosztümökben, az újragondolt kis fekete ruhákban, a formális szmokingokban, a mell alatt redőzött, vállrészen kristályokkal díszített kisestélyikben. A kifogástalan összeállítások a puha selyemsálakkal, a törpesarkú slingbackekkel, a fogantyús kézitáskákkal és a hosszú nyakláncokkal váltak feledhetetlenné.

A pazar szettekhez a modellek erős frufrukat és határozott vonalú szemhéjtust viseltek. A kastély folyosóin, a kertjében és leginkább a lépcsőfordulókban pózoló modellek olyan hatást keltenek, mintha Gabrielle Chanel sziluettjeit, a jellegzetes kardigánjait és a réteges ékszereit látnánk, még inkább megerősítve bennünk, hogy mit is jelent ma az ikonikus francia stílus, a könnyed elegancia és az estélyek csillogása.

A kollekció játékos és őszinte. A fekete-fehér és a pasztell árnyalatú ruhák a múltból inspirálódó, hordható, kényelmes, modern ruhatárat mutatják be, hangsúlyozva Slimane tehetségét az időtlen divat megteremtésében. A részletekre való odafigyelés jellemző Slimane-re, aki ezekkel az apró finomságokkal egy átfogó univerzumot hozott létre Celine vásárlói számára.

A divatfilmet - a cikk alján tudjátok megnézni - átitatta a The Velvet Underground & Nico zenéje és a „Femme Fatale” című dala. A divaton keresztüli történetmesélés mesterkurzusa is lehetne ez a Celine-film, amelyben a 60-as évek utalásai egy világos, összefüggő jövőképpel találkoznak. Slimane tervezői tudatossága és precizitása, valamint az érzelmes, hangulatkeltő képei mind-mind megerősítik a Celine pozícióját a kortárs luxus élvonalában. 

A Celine 2025-ös tavasz-nyári ready-to-wear kollekció divatfilmje tisztelgés a legendás Françoise Hardy és Juliette Gréco előtt. Az 1960-as évek stílusában készült videót a Paris Fashion Week idején mutatták be, itt tudjátok megtekinteni:

UPDATE:

2024. október 2-án Hedi Slimane bejelentette, hogy távozik a Celine kreatív tervezői székéből. Órákkal Slimane kilépése után a francia márka közölte, hogy a Ralph Lauren korábbi tervezőjét, Michael Ridert nevezte ki művészeti igazgatónak. Elképesztően gyors és nagy változások zajlanak a nemzetközi divatvilágban.

Fotók: Celine Official

Videó: CELINE 24 WOMEN SUMMER 25 / SHOW / Celine Official YouTube Channel

Kövess a közösségi oldalakon is: a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1318696170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása