GaborSzakacs

Giorgio Armani betöltötte a negyvenet!

2015. május 05. - gaborszakacs

Maga a Mester már a 81. évét tapossa, ám világhírű divatháza idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. A jubileum alkalmából az elmúlt hétvégén felavatták a designer legújabb létesítményét, az Armani Silost, ami kiállítások helyszíne, divatszentély és kulturális központ is egyben. A jeles eseményre Milánóba érkeztek Armani híres ismerősei, barátai és rokonai.

giorgio-armani-40th-anniversary-party-050115-16.jpg

giorgio-armani-40th-anniversary-party-050115-17.jpg

A modern minimalizmus mestere, Giorgio Armani a hetvenes évek közepén alapította meg saját márkáját, amellyel forradalmasította a férfiak és nők öltözködését. Újraszerkesztette a zakókat, kivette belőlük a merev részeket és a töméseket, lazább vonalat adott nekik, a női divatot pedig a testet beburkoló, lágy esésű anyagokkal fogalmazta át. Ma már a világ minden pontján elérhetőek márkái, a Giorgio Armani, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Exchange és a felsőkategóriás Armani Privé, emellett egyre terjeszkednek egyéb vállalkozásai is: az Armani Casa, az Armani Café és az Armani Hotel.

Legújabb létesítménye, az Armani Silos hivatalos megnyitója előtt maga a világhírű divattervező mutatta be büszkeségét a szerencsés egybegyűlteknek. Tárlatvezetése közben elmondta, hogy a hatalmas betonépület az 1950-es években épült a Nestlé cég megrendelésére és évtizedekig magtárként használták, így ablakok sincsenek rajta. Látott benne fantáziát, megvette és felújíttatta. A négyszintes erőd a divat szentélye lesz, ahol kiállították 600 korábbi ruháját nem időrendi sorrendben. Giorgio Armani hangsúlyozta, hogy itt nem egy statikus múzeumot szeretne létrehozni, hanem egy dinamikus komplexumot, ezért tervei szerint ezen a helyszínen rendezik meg félévente az Armani Fashion Show-kat is.

"Én mindent megtettem"- mondta a megnyitón az újságírók kérdésére a tervező, majd hozzátette: "örök célom, hogy a nőket szebbé tegyem." Az eseményt egy exkluzív, 160 szettből álló Armani Privé bemutatóval koronázta meg, amelyre Milánóba sereglettek a Maestro barátai: Cate Blanchett, Lauren Hutton, Tina Turner, Hilary Swank, Chis Pine, Leonardo DiCaprio, Pierce Brosnan, Glenn Close és Sophia Loren.

Photos: Courtesy of Giorgio Armani, Vogue

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr887432738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása