GaborSzakacs

Stílusgyakorlatok hercegnői magasságokban

2017. augusztus 31. - gaborszakacs

Habár a kitűnő ízlést és a kifinomult eleganciát nem tudjuk megvásárolni, Alberta Ferretti a következő szezonban megpróbál minden nőből sikkes hercegnőt, lehengerlő dívát vagy éppen magabiztos amazont varázsolni. Az olasz tervező Limited Edition néven futó 2017-es őszi couture kollekciója a legnemesebb selymek, sifonok és csipkék harmóniájából született meg. Zseniális ötleteivel, rafinált szabásvonalaival és elképesztő díszítési technikáival elfedi a különböző alkatok szabálytalanságait, kisebb-nagyobb hibáit. Így minden nő felszabadultan és boldogan magáénak érezheti Ferretti nagyszerű gyűjteményét. Hölgyeim, kell ennél hatásosabb motiváció?

18_66.jpg

Az ismert olasz tervezőnő, Alberta Ferretti 2011-ben indította el az Alberta Ferretti Limited Edition névre keresztelt demi-couture vonalát, amely óriási sikerrel meghódította az egész világot. A könnyen felismerhető darabok egyedülálló stílusát a népszerű divatlapok, a kedvelt magazinok és a vörös szőnyegen megjelenő sztárok is megszerették. A Kardashian-klántól kezdve Lady Gagán, Taylor Swiften és Heidi Klumon át még Susan Sarandon is rajong Ferretti munkáiért. A 2017-es őszi kollekcióját a szupernőies megjelenésre építette. Bár én személy szerint nem szeretem ezt a kifejezést, de Ferretti ragaszkodik hozzá, hogy ő bizony a valódi nőknek (minden nő valódi, nem?) tervezte ezeket a darabokat. Azoknak a fiatal vagy érett hölgyeknek, akik ismerik a testük előnyeit és hátrányait, így a kreációiban nyugodtnak, határozottnak és magabiztosnak tűnnek. 

Alberta Ferretti Limited Edition gyűjteménye az álmokat váltja valóra. Hollywood csillogását és az előkelő hercegnők kifinomult stílusát hozza el úgy, hogy azokat nem érezzük feszengően távolinak vagy elérhetetlennek. Letisztult szabásvonalai kiemelik a szépséget, színeiben a nőiességet és harmóniát sugározzák. Precízen díszíti a fénylő selymeket, bársonyszalagokkal és csipkével dobja fel a sifonokat és az organzákat. Különleges csavarási és hurkolási technikákkal hangsúlyozza a nyakat és a vállakat, nem sokkol köldökig kúszó dekoltázsokkal, így visszafogott és elegáns marad. A gyöngyök és a kristályok mellett kedveli az ékszereket, ám nem hivalkodik. Ferretti kerüli a túlzásokat, csupán gyönyörködtet és bepillantást enged az ízléses és elegáns megjelenés varázslatos világába.

9_112.jpg

Hófehér kreáció az Alberta Ferretti Limited Edition Fall 2017 Couture kollekcióból

Photos: Alberta Ferretti Limited Edition Fall 2017 Couture Lookbook, Giampaolo Sgura

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7812791398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása