GaborSzakacs

Az álmodozás művészete

2024. szeptember 18. - gaborszakacs

Az Ashi Studio 2024-es őszi couture kollekciója ismét bizonyította, hogy a divat nem csupán esztétikai élmény, hanem egy mélyebb, elgondolkodtató művészi kifejezésmód is. A „Sculpted Clouds” névre keresztelt pazar ruhasorozat egy olyan világba kalauzol el bennünket, ahol az álmok és a valóság határai elmosódnak, a nőiesség újragondolt narratívái jelennek meg. Mohammed Ashi, a párizsi divatvilág egyik legrejtélyesebb tervezője, olyan ruhakölteményeket álmodott meg, amelyek az organikus formák, a gazdag textúrák és az aprólékosan kidolgozott részletek révén egy álomszerű, mégis életszerű utazásra invitálják a nézőket.

400_ashi.jpg

Az Ashi Studio 2024-es őszi couture kollekciója valódi menekülést kínál a valóság elől egy álomszerű világba. Mohammed Ashi, aki már 15 éve diszkréten építi a nemzetközi ügyfélkörét a drámai alkotásaival, ezúttal egy olyan couture-fantáziát mutatott be, ahol az álmok és a valóság határai elmosódnak. A „Sculpted Clouds” elnevezésű gyűjtemény a rijádi születésű tervező saját belső utazásából fakad. Az alkotói folyamat lehetőséget adott neki arra, hogy eltávolodjon a hétköznapoktól és egy tökéletesebb, alternatív univerzumot képzeljen el magának. Ashi úgy fogalmazott: ez a kollekció a jövőbe vezető, még ismeretlen útról szól, amelyet a hősnője örömmel és eleganciával jár be.

A párizsi divathéten bemutatott ruhadarabokkal Ashi mestere volt a textúrák és a technikák játékának. A költőien elegáns sziluettek olyan organikus formákban jelentek meg, amelyek különböző kulturális és művészeti inspirációkból táplálkoztak. A csodás textilcsodák közül kiemelkedik a szőlőfürtre emlékeztető, gazdagon díszített ruha és egy másik, gyapjúból készült, finoman csavart kreáció, amely egy törzsi nő megjelenését idézi meg. Az arisztokrata pompa, a kortárs luxus a peacock-mintás, flitterekkel díszített kabátban jelent meg, talán így lehetne a legszebben megfogalmazni a textíliák nyelvén a fantázia és az elegancia találkozását.

A kollekció minden darabja mögött mélyebb jelentés húzódik meg, hiszen Ashi szerint a couture ruháknak történetet kell mesélniük. A laza, éteri sziluettek az álmodozás ködös, elmosódó természetét tükrözik. A gubószerú kabátok és a köpenyszerű megjelenések tökéletesen ellensúlyozzák a stílusosan merész estélyik sorozatát, így egyszerre képes bemutatni a romantikát és a rejtélyességet. Izgalmas textúrákat, a régi, kényelmes viseletek érzését keltő darabokat láthatunk kasmír és bársony felhasználásával. Ez nemcsak a szemnek, hanem a léleknek is simogató érzetet ad.

A kollekció végén a könnyedebb sziluettek és a finomabb anyagok dominálnak. A lágyan leomló sifon ruhák  játékos könnyedséggel oldják fel a korábbi drámai pillanatokat és repítenek tovább bennünket egy földöntúli, álmodozó, elképzelt valóságba.

11_ashi.jpg

12_ashi.jpg

13_ashi.jpg

14_ashi.jpg

15_ashi.jpg

16_ashi.jpg

17_ashi.jpg

18_ashi.jpg

19_ashi.jpg

20_ashi.jpg

21_ashi.jpg

22_ashi.jpg

23_ashi.jpg

24_ashi.jpg

25_ashi.jpg

26_ashi.jpg

27_ashi.jpg

28_ashi.jpg

Fotók: Umberto Fratini / Gorunway.com / THE IMPRESSION

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1418494080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása