GaborSzakacs

Paolo Sebastian: Az igaz szerelem magával ragadó ereje

2024. szeptember 06. - gaborszakacs

A történelem nagy szerelmi történeteit meséli el a textíliák nyelvén a Paolo Sebastian. A párizsi divathéten is felbukkanó dél-ausztráliai székhelyű divatház alapítója és vezető tervezője, Paul Vasileff egy tizenkét darabból álló kollekciót mutatott be a 2024-es ősz-téli szezonra, amelyben életre kelt Rómeó és Júlia, Dante és Beatrice, Ámor és Psyche romantikus históriája. Az igaz szerelem magával ragadó ereje és a magas színvonalon kivitelezett, kézi díszítésű couture ruhák művészi találkozása igazán üdítő látványt nyújt. Dőljetek hátra és engedjétek, hogy elragadjon titeket ez a pompás ruhasorozat!

psaw25-weronika-mamot_3_masolata.jpg

„A szerelem nem a szemével néz, hanem az elmével, és ezért vaknak van festve szárnyas Ámor.” - William Shakespeare

Egy szerető csókja címmel mutatta be a 2024-es ősz-téli couture kollekcióját a Paolo Sebastian. A 2007-ben alapított dél-ausztráliai székhelyű divatház már 2016-ban jelen volt a párizsi divathéten a lenyűgöző szabászati megoldásokkal és bonyolult részleteket felvonultató ruháival. Az alapító, aki egyben a márka vezető tervezője, Paul Vasileff ebben a szezonban is hozta azt a magas minőséget és a hagyományos kézműves technikákkal előállított varázslatot, amelyet már megszokhattunk tőle. 

A történelem nagy szerelmi történeteit meséli el a Paolo Sebastian. A tizenkét darabból álló ruhasorozat az igazi szerelem magával ragadó erejét idézi meg a textíliák nyelvén. Felfedezhetjük benne Rómeó és Júlia rettenthetetlen szenvedélyét, Dante és Beatrice isteni imádatát, Ámor és Psyche örök áhítatát. Ezek azok az örökérvényű szerelmi történetek, amelyek kiállják az idő próbáját. A romantikus históriák valójában kegyetlen és olykor könyörtelennek tűnő drámai pillanatok láncolata, ahol jelen van az erő, az áldozat, a kegyelem, a felemelkedés és a romantika kinyilatkozása. Hogy miért? Mert az igaz szerelem önmagában is erő.

Az éteri rezgések, a hatalmas érzelmek, a földöntúli boldogság és a tragédia, mind-mind megjelennek ezekben a couture alkotásokban. "A Lover’s Kiss"  egy mennyei, feltűnően reneszánsz ihletésű kollekció telis-tele ködszürke, alabástrom és a római freskókon megjelenő úgynevezett grigio chiaro - vagyis világosszürke - árnyalatokkal. A gránátalma mély árnyalata a szenvedély erejét sugározza, míg az antik arany a történetek időtlen szépségét hangsúlyozza. Az áttetsző drapériák, a lefolyó köpenyek és az elegáns empire derékvonalak csábító kombinációja találkozik a terjedelmes püspökujjakkal, a szoros fűzőkkel és a drámai szabásvonalakkal. A selyem organzák és a finom tüllök kézi hímzéseket kaptak, megelevenednek rajtuk a fodrozódó felhők, a kerubok és csillagok. 

„Ez a gyűjtemény nem a cukorba burkolt szerelmi történetekről szól, hanem azokról, amelyek rabul ejtik és megnyomorítják a szívet” – mondta Vasileff. „Ez a romantika legnyersebb formájában. Azok a szerelmesek, akik hajlandóak felülemelkedni az ellentétes erőkön, bármit megtesznek azért, hogy együtt legyenek – akár meg is halnak egymásért.”

A szerető első csókjának drámája a menyasszonyi ruhában csúcsosodik ki. A True Love nevet viselő pazar alkotás hímzett szövet 3D-s virágokkal és kristályokkal díszítve. A kollekció igazi koronája. Ez az alkotás magában hordozza mindazt, amit a Paolo Sebastian képvisel – az igaz szerelem, a művészet és a couture összefonódásának csodáját. 

„Az igaz szerelem az elhatározásunk bizonyítéka, példája az emberi korlátok meghaladásának.”

„Bőségem határtalan, mint a tenger, szerelmem mély; annál többet adok neked..." - William Shakespeare

psaw25-weronika-mamot_2_masolata.jpg

Fotók: Paolo Sebastian Official

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3418484663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása