GaborSzakacs

A stílusos Shakespeare-hősnők nyomában

2024. április 05. - gaborszakacs

Merész, gyönyörű és rejtélyes ruhadarabokkal készül az őszi szezonra a Marchesa. A Georgina Chapman nevével fémjelzett amerikai márka 2024-es fall couture kollekcióját a Shakespeare-hősnők ihlették, akik végtelenül romantikusak - emellett erősek és szívósak -, az életüket mégis valamiféle sorsfordító intrika pecsételi meg. A textíliákba szőtt érzelmek és tragédiák lenyűgöző gyűjteményét hoztam el a legfrissebb blogbejegyzésben.

23_286.jpg

Az amerikai divat évkönyveit lapozgatva kevés olyan nevet találhatunk, amely a romantikát és a kifinomultságot olyan mesterien ötvözni, mint a Marchesa. Az Anna Wintour által roppant tehetségesnek tartott Georgina Chapman és Keren Craig páros indította világhódító útjára a márkát két évtizeddel ezelőtt, az pedig a New York-i sikk világítótornyává nőtte ki magát. Az éteri elegancia és az időtlen szépség iránti megingathatatlan elkötelezettség a legnagyobbak közé repítette őket. A magánéleti megpróbáltatások a divatházat igencsak megtépázták, Craig azóta ki is szállt belőle, ám Chapman új alapokra helyezte. 

A Marchesa 2024-es ősz-téli couture kollekciója ismét egy olyan birodalomba kalauzol el bennünket, ahol minden ruha a szenvedélyről, a kecses megjelenésről és az eleganciáról mesél nekünk. Ebben a szezonban a Shakespeare-dráma időtlen varázsából merített ihletet Georgina Chapman, gyűjteményének fő csapásirányát az ízig-vérig Shakespeare-hősnők határozták meg. Mesél a szerelemről, a veszteségről, az alkímiáról, az intrikákról, a sorsfordító döntésekről és a végzetes tragédiákról. Izgalmas pillanatoknak lehetünk tanúi, ahogyan a szerelmes nő egy sötéten romantikus szituációban találja magát, majd elragadják az érzelmek, a belső harcai egészen az extázisig repítik.

A történetszövés a ruhákban is visszaköszön. A nőalakok merészek, kalandvágyók, gyönyörűek és rejtélyesek. Ennek érdekében Chapman rengeteg aranyszállal, csipkével, gyönggyel, drágaköves láncokkal, kristályos rojtokkal, fényes szalagokkal, kézi hímzésekkel díszített selymet és tüllt mutatott be. Alkotásain felbukkannak a meseszép 3D-s rózsák és a kacér tollak. Oszlopruhái egyszerűek, feszesek, elegánsak. A valódi drámát éppen a szoborszerű sziluettek határozottsága adja meg. Roppant izgalmas és beszédes a színpaletta, amely a vérvöröstől és a hollófeketétől kezdve a chartreuse zöldön, a rózsaszín és levendula árnyalatain át a sötét-antik antracit, bronz, ezüst és arany színekig terjed.

„Mindig romantikusak vagyunk, ez a mi dolgunk” – mondta egy interjúban Chapman. Tagadhatatlan, hogy a romantika minden egyes öltésben jelen van. A felsorakozó sziluettek túlmutatnak Marchesa Luisa Casati, a vonal névrokonának rejtélyes személyén, na meg a múló trendeken, helyettük a személyes önkifejezést és az egyéniséget helyezi előtérbe a designer. Az elegancia és a kifinomultság szimfóniája ez a kollekció, amely tele van szenvedéllyel és csábítással, ugyanakkor reflektál korunk Shakespeare-hősnőinek magabiztosságára, kecsességére és kiegyensúlyozottságára.

A Marchesa 2024-es őszi couture kollekciója

Fotók: Marchesa Fall 2024 Couture Lookbook

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2918354821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása