GaborSzakacs

A textilbe zárt szexualitás

2016. június 12. - gaborszakacs

A szépség és különcség valaha élt legnagyobb ikonja, Marchesa Luisa Casati inspirálta új kollekciója megalkotásában Alberta Ferrettit. Az olasz designer az 1920-as évek legendás alakján keresztül egy gazdag couture gyűjteményt hozott létre, amelyben az arisztokrácia titokzatos világát és túláradó külsőségeit mutatja be. Feltűnő darabjai drámai hatású csipkékből, feltűnő állatmintákból és a barokk pompa meghatározó jegyeiből állnak össze.

14_14.jpg

Különleges témaválasztásaival mindig is kiemelkedett a tervezők sorából Alberta Ferretti. Legújabb Limited Edition névre keresztelt kreációit az 1920-as évek divatikonja, Marchesa Luisa Casati ihlette. A pazar életmódot folytató Casati a végzet asszonyát testesítette meg, aki imádta korának modern szellemiségét és egyéni látásmódban alkotó művészeit. Titokzatos jelenség volt a velencei arisztokrácia körében, különc viselkedése és öltözködése kiemelte az olasz elit szürkeségéből. Alberta Ferretti választott múzsája feltűnő ruhatárából inspirálódott, ehhez hozzáadta Velence gazdag építészetének jellegzetes elemeit és a barokk fenséges hangulatát, a végeredmény pedig egy ámulatba ejtően kecses, fenséges, csillogó és szélsőséges kollekció lett. A tigrisminták és a tekergő kígyókat imitáló ékszerek egzotikus, a csipkék és a rojtok pedig drámai hatást kölcsönöznek összeállításainak. A 20-as évek karcsú szabásvonalait a rengeteg hímzéssel és gyöngydíszítéssel tette maradandóvá, a harang alakú szoknyák és kabátok Ferretti kézjegyét viselik magukon. 3D-s applikációi a modern technológiák megnyilvánulásai, díszítései a magas színvonalú szabászat remekművei közé emelik ruhakölteményeit. Sejtet és felvillant, elfojtott szexualitása szupernőiessé teszi a selymek és sifonok minden egyes milliméterét.

Photos: Luigi & Lango / Courtesy of Alberta Ferretti

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr808798732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása