GaborSzakacs

Elie Saab lenyűgöző fantáziabirodalma

2023. augusztus 11. - gaborszakacs

A távoli múlt lenyűgöző pillanatait keltette életre Elie Saab. A világhírű libanoni divattervező 2023-as őszi haute couture kollekciója a fantasztikus anyaghasználaton, a drámai szabásvonalakon és a pazar hímzéseken keresztül a régi glamour világát idézte meg. A párizsi divathéten magas minőségű sziluettek kerültek kifutóra, királynői köpenyek, grandiózus uszályok, szuperszexi meztelenruhák sorakoztak fel, sőt még férfiaknak szánt couture szettek is helyet kaptak ebben a pazar gyűjteményben. 

300_36.jpg

A couture mindig is a női öltözködés magasiskolája volt, egy olyan fantáziabirodalmat nyitott meg, amelyben a magas minőség és az újdonság találkozott. A bejrúti székhelyű couture ház, az Elie Saab az 1980-as évektől ezt az elvet vallja és ennek alapján készíti el minden szezonban a legfrissebb couture kollekcióit.

A 2023-as őszi gyűjtemény "A GLAMOUR OF YORE" címet kapta, már a név is arra utal, hogy a felsorakozó szettek "egy régi glamour" világát idézik meg. Ám ez nemcsak az 1920-30-as évek csillogására és a diszkókorszak fényére hozza vissza, hanem arra a lenyűgöző régmúltra is, amelyet a filmes múzsák - Cate Blanchett az Elizabethben, Sophie Marceau A rettenthetetlenben, Keira Knightley a Hercegnőben, Marion Cotillard a Macbethben, Charlize Theron a Hófehérben és A Vadász és a Jégkirálynőben, Isabelle Adjani a Margó királynéban és Angelina Jolie a Demónában - jelenítettek meg. A középkori legendák és mesék csábító világa a luxus és a nagyszerűség spektrumával találkozott Elie Saab couture víziójában.

Saab a díszítés nagymestere, a hímzéseinek pazarságáról ismert. Bonyolult kézműves technikákat, izgalmas motívumokat alkalmaz, amelyek felismerhetővé teszik az alkotásait. Igaz, a ruhák szabásvonala roppant nőies, itt-ott kifejezetten szexi, ugyanakkor meglehetősen egyszerű és letisztult. Minden szezonban a játékos díszítések, elképesztő mennyiségű hímzés, 3D-s applikációk, kristályok és gyöngyök viszik el a szetteket a WOW-hatásig.

Klasszikus és értékes, a mai luxus fogalmát kimerítő alkotások roppant gazdag vizuális élményben részesítenek bennünket, ugyanis a kifinomultan elegáns vonalvezetésű darabok mellett fel-felbukkan egy-egy királynői köpeny, itt-ott egy grandiózus uszály és persze a márkára jellemző szuperszexi meztelenruhák sem maradhatnak el. A flitteres hímzések, az irizáló szövetek, a fémes hatású, a halpikkelyek csillogását idéző részletek mennyi fényt kölcsönöznek az őszi couture kreációknak, egyszerűen IMÁDNIVALÓ!

A lágyan leomló drapériák mellett jelen vannak a határozott ívek, a drámai vonalak is. Saab ügyesen játszik a hosszúságokkal és a mennyiségekkel, minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy ebben a gazdag kollekcióban - valódi időutazás: gótikus jegyek, némi barokk, egy kevéske art deco - tökéletes egyensúlyt teremt. Az időtlen muszlinok, a kristályos kreppek, a puha bársonyok, a táncoló rojtok és láncok sokaságában kitűnnek a férfiaknak szánt couture szettek, amelyek elképesztő eleganciájukkal, merészségükkel és arisztokratikus bájukkal a mesebeli hercegek idealizált megjelenését keltik életre. 

A show fináléjában egy púderrózsaszín menyasszonyi ruhát viselő modell érkezett a kifutóra. A megfoghatatlan szépség szinonimája is lehetne a test vonalát követő sziluettjében, melynek uszálya és kézi hímzésekkel és kristálydíszítésekkel ellátott fátyla fenséges megjelenést kölcsönöz viselőjének. Kiváló záróakkordja egy fantáziadús és izgalmas kollekciónak. Több mint ihletett pillanata a csillogás témakörében, Elie Saab újra tanúbizonyságot tett arról, hogy végtelen tisztelettel és utánozhatatlan érzékenységgel közelíti meg a nőiesség erejét.

Csodálatos couture részletek, a távoli múlt pillanatai keltek életre a jelenben.

A párizsi Le Musée des Arts Décoratifs impozáns terében mutatta be Elie Saab az őszi kollekciót a Paris Fashion Weeken. 

Az Elie Saab 2023-as őszi haute couture kollekció további szettjeit az alábbi képre kattintva a galériában tudjátok megtekinteni:

Fotók: Elie Saab / Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4718188749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása