GaborSzakacs

Elie Saab lenyűgöző őszi sziluettjei

2018. július 11. - gaborszakacs

A párizsi couture hét az év legjobban várt divateseménye. Ilyenkor a francia fővárosba érkezik a szakma krémje, hogy megcsodálja a következő szezon művészi szinten kivitelezett ruhakölteményeit. A kedvenc libanoni designerünk, Elie Saab sem maradhatott ki ebből a magával ragadó vizuális élményből, népes vendégsereg előtt mutatta be a 2018-as őszi kollekcióját. Mesés fodrok, csillogó kristályok és éles kontrasztok bukkantak fel a kifutón a jól ismert Saab-kreációk mellett. A hűha-élmény ezúttal sem váratott sokat magára, nézzétek csak!

1_209.jpg

Nincs is csodásabb élmény egy divatrajongó számára, mint amikor a párizsi divathét keretein belül kifutóra viszik a következő szezon haute couture ruháit. Valódi vizuális kényeztetés ez az időszak a kifinomult ízlésű szerkesztők, írók, kritikusok, bloggerek, na és persze a vásárlók számára. Ilyenkor egyedülálló kézi hímzéseket, elképesztő gyöngyözéseket, rafinált szabásvonalakat és nőies megoldásokat láthatunk korunk meghatározó designereitől. A couture hétre csakis a legjobbak kaphatnak meghívást, mellébeszélésnek helye nincs, ugyanis a couture nem tűri meg a hamis érzelmeket.

A francia fővárosba érkezett a Közel-Kelet ikonikus tervezője, Elie Saab is, hogy közönség elé vigye a 2018-as őszi kollekcióját. A Musée des Arts Decoratifs-ben megrendezett show a tőle elvárt színvonalat hozta, a magas minőségű kreációk ezúttal sem okoztak csalódást. Tény, hogy felvonultatta a stílusára jellemző jegyeket, a kristályokkal és gyöngyökkel kivarrt, testszínű estélyiket, hozott nadrágos-uszályos és ombre szetteket is, ám színeiben, mintázataiban és hímzéseiben mégis tudott újat mutatni. A lágyan libbenő bézsek mellett mélykék, ibolyakék, babakék, orgonalila és a púder különféle árnyalatait sorakoztatta fel Saab, ezzel a nőies megjelenést fokozta. Az aranyszálakkal rajzolt, a falevelek erezetét imitáló motívumai, illetve a különleges fénnyel megcsillanó - Gaudí építészetére, Klimt festészetére és a neves Zsolnay porcelánra emlékeztető - márványos textíliák egyedivé tették az őszi gyűjteményt. Érdemes kiemelni a látványos mellrészeket, a jelentőségteljes fodrokat, a karcsú derekakat átölelő arany öveket és a formás lábakat kivillantó magas slicceléseket. Itt-ott túlzónak tűnhetnek az egyes szabászati megoldások, de Elie Saab zsenialitását bizonyítja, hogy soha nem lépi át a jó ízlés határát. A koktélpartik szupermenő összeállításai mellett felbukkantak a vörös szőnyegre kívánkozó, majd a palásttal és tekintélyes uszállyal rendelkező királynői darabok is, amelyek az arisztokratikus luxus magával ragadó élményét nyújtották át. 

Elie Saab 2018-as őszi couture kollekciója feledhetetlen pillanatokat okozott a divathét résztvevőinek

26_24.jpg

Photos: Luca Tombolini / Indigital.tv

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr10014105577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása