GaborSzakacs

Őszi ruhamustra Elie Saab bemutatójáról

2017. július 31. - gaborszakacs

A középkori királynők és hercegnők mesés ruhakölteményeit idézte meg 2017-es őszi haute couture kollekciójában Elie Saab. A libanoni divattervező aranyszálakkal átszőtt kreációi rafinált vonalvezetést, előkelő köpenyeket és szexi dekoltázsokat kaptak. A tőle megszokott gazdag díszítést, a rengeteg hímzést, a fénylő gyöngyöket és a lélegzetelállító megjelenést ebben a szezonban sem kell nélkülöznünk.

8_103.jpg

Az haute couture ruhákat felvonultató divathét talán a szezon legnagyobb várakozással teli eseménye. Ilyenkor minden divattal foglalkozó szerkesztő, újságíró, blogger, buyer és fashonista tűkön ülve várja az ismert márkák újításait és ötleteit. A káprázatos kreációiról ismert Elie Saab ezúttal a középkori viseletek és a misztikus Kelet hangulata alapján készítette el 2017-es őszi couture darabjait. A világhírű designer gazdagon díszített, földet söprő sziluettjei a Párizsban megrendezett show minden résztvevőjét elvarázsolták.

A letűnt korok arisztokráciája és annak viselete kedvelt téma napjaink divattervezői között. A libanoni kreátor, Elie Saab ezúttal a középkor jellegzetes szabásvonalaira építette legfrissebb gyűjteményét, amit a keleti gazdagsággal és egy nagy adag rejtéllyel tett tökéletessé. A főleg vörös szőnyeges eseményekre alkalmas szettek alapját a finom bársonyok és selymek adták, ehhez némi tüllt, muszlint és organzát is felhasznált. Saab ruháinak többségét mély dekoltázsokkal vagy éppen magasan sliccelt szoknyarészekkel látta el, hogy az arisztokratikus megjelenés keménységét oldja a csábítás látványos eszközeivel. Az arany-és ezüstszállal átszőtt darabok látványos hímzéseket, aranyló flittereket, illetve mesés gyöngyözéseket kaptak, megidézve ezzel a Közel-Kelet tradicionális viseleteit. Kedveli a szexi vörösek, a határozott királykékek, a feltűnő méregzöldek, a lágy hamuszürkék mellett a púder és bézs árnyalatokat is. Szettjeit lágyan leomló palástokkal, nadrágos összeállításait pedig a laza hullámokban földre érkező uszályokkal tette ellenállhatatlanná. A bemutató fináléjában megjelentek a test vonalát követő, drámai megjelenést kölcsönző estélyik és menyasszonyi ruhák, ezekhez díszítésében harmonizáló és tollakkal ékesített köpenyeket társított. Hölgyeim, az inspiráció Elie Saab jóvoltából adott, most már csak az a kérdés, hogy melyik pazar ruhát választanátok.

Elie Saab egy gyönyörű haute couture kollekcióval érkezett a párizsi divathétre

26_3.jpg

Photo: Marcus Tondo / indigital.tv

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9512701617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása