GaborSzakacs

India varázsa Elie Saab bemutatóján

2016. február 04. - gaborszakacs

Az indiai szárik lenyűgöző világa ihlette azt a látványos kollekciót, amelyet az elmúlt héten vitt kifutóra Elie Saab. A divathét egyik fénypontjának számító couture bemutató nem szenvedett hiányt a csipkében, a kristályokban és a hercegnői ruhakölteményekben.

kim_0012.jpg

Egy angol arisztokrata nő látogatása Indiában. Akár így is nevezhetnénk Elie Saab 2016-os tavaszi couture kollekcióját, amely némi változtatással az előző szezon bemutatójának folytatása is lehetne. India gazdag és díszes kultúrája tökéletesen visszaköszön az Edward-kori angol öltözetekre emlékeztető, magas nyakú, kissé áttetsző kreációiban. A gyűjtemény fiatalos, modern, mégis tiszteli a hagyományokat. Kellemes meglepetés, hogy a gyöngyös csipkeruhák alsó szegélyét a bokánál helyezte el Saab, csupán néhány kreációja ér a padlóig. Tudatos tervezői munkára vall a jellegzetes Nehru gallér, illetve a szárira emlékeztető, vállra dobott szárny, amivel nyújtja és finom ívet ad az alaknak. A glam rock vonal jegyei is visszaköszönnek a drágaköves nadrágokon, a kristályos kombinékon és a hosszú, fűzős csizmákban. Ezeket a lenyűgöző sziluetteket látva biztosan állíthatom, hogy a legrangosabb díjkiosztók vörös szőnyegén is találkozhatunk a libanoni tervező munkáival.

Photo: Kim WestonArnold / indigitalimages.com

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr288354698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása