GaborSzakacs

Elképesztő ruhaköltemények a 2024-es Grammy-gálán

2024. február 05. - gaborszakacs

Helyi idő szerint 2024. február 4-én este rendezték meg a 66. Grammy-díj-átadót a Los Angeles-i Crypto.com Arénában. A legrangosabb zenei eseményen felvonult a nemzetközi sztárvilág színe-java, zenészek, énekesek, rapperek, dalszerzők, producerek, színészek, modellek és sok más ismert személyiség. A vörös szőnyeges bevonulás idén is izgalmas pillanatokat tartogatott a rajongók számára, hiszen a hírességek igazán elegáns, roppant különleges és extravagáns szettekben jelentek meg. A következő összeállításban megcsodálhatjátok a 2024-es gála csodás ruhakölteményeit.

taylor_swift2.jpg

Az est igazi meglepetése Celine Dion színpadra lépése volt. A kanadai énekesnő 2022-ben bejelentette, hogy koncertsorozatát törölteti és egészségügyi okok miatt visszavonul. Kiderült, hogy stiff-person-szindrómával küzd, ami egy izommerevséggel és görcsökkel, ingerekre való érzékenységgel, fokozott érzelmi stresszel járó gyógyíthatatlan betegség. A bejelentés óta nem mutatkozott nyilvánosan, ezért meglepett mindenkit, amikor feltűnt a Grammy-gálán. A színpadra lépve percekig tartó állótaps fogadta, majd átadta a legjobb albumért járó díjat Taylor Swiftnek. Az eseményen Celine Dion egy magas hasítékkal ellátott, pillekönnyű Valentino ruhát és egy mustársárga kabátot viselt.

Taylor Swift egy fekete kesztyűvel társított, hátul fűzős Schiaparelli ruhában vette át a zenei elismerést. Az énekesnő ezzel történelmet írt, ugyanis negyedszer nyerte meg a legjobb albumnak járó díjat, ezzel rekorder lett, megelőzve olyan legendákat, mint Stevie Wonder és Frank Sinatra.

A 66. Grammy-gála valódi stílusikonja Miley Cyrus lett. Egy aranyló biztosítótűkből összeállított Maison Margiela kreációban érkezett a vörös szőnyegre egyben utalva legendás keresztanyja, Dolly Parton egyedi stílusára. Nem mindennapi szettjét John Galliano készítette, aki egy hasonló szettet vitt kifutóra a 1996-os ősz-téli kollekciójában.

Cyrus egyébként fellépett az eseményen a nagyszerű Bob Mackie 2002-es ‘To Broadway With Love’ kollekciójának egy látványos darabjában, ezzel pedig Cher ikonikus megjelenését és elképesztően izgalmas ruhatárát idézte meg.

Az énekesnő a Flowers című daláért megkapta élete első Grammy-díját. Egy nem sokat takaró, aszimmetrikus vállú Gucci by Sabato De Sarno ruhában vette át az elismerést. A szett érdekessége, hogy a tervező a divatház 1947-es Bamboo táskáját társította kiegészítőként, ami a díj átvételekor egy igencsak felesleges tárgynak bizonyult, ám ezzel hatalmas reklámot csinált a Guccinak.

olivia_rodrigo.jpg

És ha már a divattörténeti mérföldköveknél járunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül Olivia Rodrigo pompás ruhakölteménye mellett sem. A Hollywood aranykorát idéző, kristályokkal díszített törtfehér ruha a Versace archívumából került ki a 2024-es Grammy-re, ezt a darabot az 1995-ös tavaszi kollekció bemutatóján Linda Evangelista szupermodell viselte. Akár Rodrigo, akár a stylistok nagyszerű ízlésének köszönhető a vintage darabok felkutatása, egy biztos, a Z generációs rajongók imádják ezeket az alkotásokat és pillanatok alatt a közösségi oldalak felkapott témái lesznek.

caroline_polachek.jpg

Az amerikai énekesnő, Caroline Polachek nemcsak a zenéjéről, hanem a különleges megjelenéséről is ismert. Az idei Grammy-díjkiosztóra egy 1998-as Olivier Theyskens kreációban érkezett. Ennek különlegessége, hogy a vállrészt egy vörös csipkepanel díszíti, amelynek "repedései" végigfutnak a ruhán (ez a kitörni készülő vulkán és az emberi érhálózat lenyűgöző szimbóluma is lehet). Egyszerre izgalmas, démoni, elgondolkodtató és sokatmondó alkotás.

laverne_cox.jpeg

És ha már a vintage ruhák ekkora teret kaptak a zenei esemény vörös szőnyegén, akkor ne hagyjuk ki Laverne Cox extravagáns sziluettjét sem! Egy 2015-ös tavasz-nyári Comme des Garçons megjelenést választott az 51 éves híresség. Elmondása szerint azért szereti ezt a rendhagyó alkotást, mert a tervező, Rei Kawakubo szerint így tudja igazán képviselni azt a nézetét, hogy megtalálja a szépséget a zavaró dolgokban. Kiváló!

tyla.jpeg

Mennyire menő dolog 22 évesen Grammy-t nyerni? És mennyire menő 22 évesen egy Versace vintage ruhában átvenni a Grammy-t? Tyla aszimmetrikus pasztellzöld ruhája a Versace-ház 2004-es kollekciójának egy darabja, amely felfedi a csípőt, a combot és a köldököt is. Úgy tűnik a 2000-es évek pocakvillantós trendje visszatér a kortárs divatba. És neki jól áll!

dua_lipa_in_custom_courr_ges_and_tiffany_co.jpeg

Dua Lipa a Grammy-gála Jeanne d’Arc-jaként tündökölt. Az ezüstösen csillogó Courrèges ruha szexi páncélként simult az énekesnő testére. A mély dekoltázsát egy Tiffany & Co. nyaklánccal hangsúlyozta. 

kylie_minogue.jpg

Kylie Minogue 2004-ben vehette át élete első Grammy-díját. 20 évvel később, 2024-ben a Padam, Padam című dalért ismét elismerte őt a zenei világ. Az ausztrál énekesnő egy rafinált fűzőkkel ellátott, tűzpiros Dolce & Gabbana estélyiben érkezett a gálára. Csodásan nézett ki!

kat_graham.jpgAz egyik személyes kedvencemet Kat Graham viselete. Az amerikai színész-énekesnő ruháját Stéphane Rolland tervezte, ez a darab számomra a megtestesült tökéletesség. Kiváló arányokkal, nagyszerű ívekkel rendelkezik, kifinomult anyaghasználat és királynői megjelenés jellemzi. Lenyűgöző!

victoria_monet.jpg

A legjobb új előadó díját idén Victoria Monét kapta. A 34 éves amerikai énekes-dalszerző egy vállpánt nélküli, fűzős, bronzos árnyalatú Versace kreációban vette át a kitüntetését. Szexi és elegáns, illik az eseményhez.

janelle_monae.jpg

Ezüst szegéllyel ellátott, mélyen dekoltált, fekete flitteres Armani Privé darabban jelent meg Janelle Monae. Bár a mellrész sok dolgot nem bízott a fantáziánkra, ám Monae extravagáns stílusát ismerve ezt megbocsáthatjuk neki. Kövezzetek meg, de nekem ez a szett bejön!

heidi_klum_and_tom_kaulitz_1.jpg

Az est legsikkesebb párosa Heidi Klum és Tom Kaulitz volt. A szupermodell egy rafinált dekoltázsú Valdrin Sahiti ruhát viselt, amelyhez Lorraine Schwartz ékszereket párosított. Párja a laza elegancia mellett tette le a voksát a kigombolt fekete ingben és a selyemhajtókás zakójában. Nagyon laza, nagyon mai és nagyon red carpet a páros!

calvin_harris_and_vick_hope.jpg

Minden kétséget kizáróan Calvin Harris és Vick Hope megjelenése feltűnést keltett. A világhírű DJ az 1970-es éveket idéző, mintás, barna öltönye és inge egy erősen nosztalgikus vonalon kapaszkodik, párja viszont egy vékony vállpántos, ezüstösen csillogó, magasan hasított, vörös szőnyegre illő ruhában jelent meg. Nem vagyok a nagy összeöltözések híve, de itt nagyon elment egymás mellett ez a két szett. Vajon mi lehetett a koncepció? 

paris_hilton_1.jpgParis Hilton egy türkiz árnyalatú Reem Acra meztelenruhában a Grammy vörös szőnyegén. Cipője Christian Louboutin, táskája Jimmy Choo, ékszerei a Bucherer Fine Jewellery-től érkeztek. Keresve sem találok hibát ebben az összeállításban. Tökéletes! 

halle_bailey.jpg

Szintén a meztelenruha mellett tette le a voksát Halle Bailey. A szupermély dekoltázzsal ellátott, gyöngyökkel és kristályokkal díszített alkotás valósággal vonzza a tekinteteket. És minden bizonnyal ez volt Bailey célja is.

doja_cat_1.jpg

Doja Cat az extravagancia nagyasszonya. Elképesztő tetoválásokat villantott, hatalmas platform szandálban érkezett, Loree Rodkin ékszereket és egy teljesen átlátszó, fűzős Dilara ruhát viselt az amerikai énekes-rapper. Húúú, ő aztán nem a klasszikus értelemben vett szépségideál, akit hosszú kesztyűs, hercegnő fazonú nagyestélyibe lehet csomagolni!

billie_eilish_1.jpg

A Z és Alpha Gen abszolút ikonja Billie Eilish. Megjelenésében tökéletesen megtestesíti mindazt, amit a mai tizenévesek az öltözködésről gondolnak. Laza ing, széles szárú nadrág, bakancs, színes haj és egy kis smink. Totál timeless, ageless és genderless a vörös szőnyeges szettje. Nem is kell királynői megjelenés, hiszen a What Was I Made For? című slágere lett az év dala, illetve díjat nyert még a legjobb dal- vizuális média kategóriában is.

jacob_collier.jpg

Nem lehet komolyan venni, igazi kortalan őrület Jacob Collier outfitje. Az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején nagyon népszerű, állatmintás, mix-and-match Roberto Cavalli szetteket juttatja eszembe. A 29 éves angol énekes-dalszerző üde színfoltja volt az idei Grammy-gálának.

jake_pedersen.jpg

A New York-i színész, Jake Pedersen egy babakék szettben jelent meg. A Z Gen abszolút megtestesítője, hiszen kiváló anyagú, japán ihletésű, láthatóan kényelmes, ugyanakkor rafinált vonalvezetésű összeállítást választott. 

john_legend.jpgJohn Legend ezúttal nem a black tie dresszkód elvárásainak megfelelően öltözött fel. Végül is ez egy zenei díjátadó gála, ahol a határokat nemcsak a hangsávokban, hanem a megjelenésben is lehet tágítani. A Saint Laurent egyik klasszikusát, az újragondolt szmokingot öltötte magára, amelyhez egy lazán megkötött selyeminget választott. Nagyon rendben van!

lenny_kravitz_1.jpgLenny Kravitz stílusa egyedülálló! A rocksztár ezúttal is ragaszkodott a feketéhez. A napszemüveg Dior, top Maison Margiela, bőrdzsekiujj Rick Owens, csizma Saint Laurent, ékszerek Loree Rodkin. Nagyon vagány, kortalan és ütős szett, WOW!

Fotók: Getty Images / Harper's Bazaar / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8918319153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása