GaborSzakacs

Olivier Theyskens textilvarázslata a párizsi divathéten

2021. október 25. - gaborszakacs

Bár a divatszakma óriási felhajtásra számított Olivier Theyskens legújabb kollekciójának bemutatása kapcsán, ám a neves designer kifutós fashion show helyett egy izgalmas prezentációra várta a meghívott vendégeit. A párizsi Palais Galliera gyönyörű körfolyosóján 22 különleges sziluett sorakozott. A pillekönnyű anyagok, a meglepő minták, formák és textúrák összessége olyan hatást keltett, mintha a modellekre öntötték volna a teljes 2022-es tavaszi ready-to-wear gyűjteményt.

0001_3.jpg

001_16.jpg

A párizsi Palais Galliera rotundája adott otthont Olivier Theyskens 2022-es tavaszi kollekciójának prezentációjához. A blog rendszeres olvasói már ismerhetik a helyszínt, ugyanis itt mutatták be a Chanel 2021-es őszi couture gyűjteményét is, amelyre igencsak limitált létszámú közönséget hívtak meg a júliusi divathéten.

20211001_145644.jpg

Párizs egyik ikonikus divathelyszíne a Palais Galliera. Az épületben a fashion week idején (2021. október 2-án) megnyílt a Vogue Paris 1920-2020 című kiállítás.

1_454.jpg

Olivier Theyskens 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekciója

"Theyskens újra divatba hozza a csípővonalat" - hangzott el Az ördög Pradát visel című mozifilm jelenetében, amikor Miranda főpróbát tartott a Runway következő lapszám outfitjeinek összeállításához. Olivier Theyskens belga divattervező - fiatal kora ellenére - a film forgatásakor már igencsak jelentős helyet foglalt el a divatvilágban. Több újítás köthető a nevéhez, jellemzően a kortárs viseletek megújításán dolgozik, kollekcióit anatómiai szempontok figyelembevételével építi fel. Imádja a könnyű anyagokat, ismertetőjegye a "lágy és folyékony" megjelenítés, ugyanakkor roppant sötét és határozott vonalakkal készülnek alkotásai.

A 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekcióját a párizsi divathét keretein belül a Palais Galliera belső udvarán mutatta be. A 22 szettből álló elképesztően látványos és egyedi sorozata a kortárs textilművészet lenyomata. A különféle színes minták halmozásából, a különféle textúrák társításából létrejött ruhái a test vonalát követik, amelyek természetes formák páratlan íveiről és meglepő torzulásairól mesélnek. A kollekció lehetne az apró szövetdarabok varázslata. Monokróm sajátosságai miatt nevezhetnénk a pasztell színek szimfóniájának is, ám az egységet élénk vörös árnyalatokkal és erőteljes feketével törte meg Theyskens.

A Palais Galliera rotundájának magasztossága kitűnően illett a designer japán stílusban kevert különböző nyomataihoz és mintáihoz. Magam sem hittem, hogy egyszer ezt kimondom, most végre valósággá vált a mondás: "mintha ráöntötték volna ezt a ruhát". Elképesztő érzékkel játszik a mélység és a 3D-s élmény megjelenítésével, az értelmetlennek tűnő anyagdarabkák egy-egy önálló történetet elmesélő szövetkollázsban keltek életre. A gyűjtemény legszebb darabjai a tollakkal díszített meztelenruhák, ezek szokatlan textúráját ténylegesen kiemelték a kézzel applikált díszítőelemek. Úgy érzem, hogy az anyagok iránti tisztelet, az öröm és a szenvedély új értelmet adott a jövő divatjának, köszönet és hála érte a nagyszerű Olivier Theyskensnek.

12_396.jpg

Olivier Theyskens Spring 2022 RTW gyűjteménye

Fotók: Claessens & Deschamps / GaborSzakacs Blog / Olivier Theyskens / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9916732228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása