GaborSzakacs

Csillogó partiszettek az őszi szezonra

2021. augusztus 31. - gaborszakacs

A legendás Studio 54 világa ihlette az Azzaro 2021-es őszi haute couture kollekcióját. Olivier Theyskens kreatív igazgató egy olyan divattörténeti utazásra kalauzol el bennünket, ahol a test szépsége, a fémes csillogás és a soha véget nem érő partik sora tette boldoggá a nyitott szellemiségű fiatalságot. A designer belga érzékenysége, az amerikai diszkókorszak és a francia kifinomultság metszéspontjában pedig elképesztő szettek születtek.

7_426.jpg

Az 1970-es évek stílusa kelt életre Olivier Theyskens vadonatúj haute couture kollekciójában, amelyet kreatív igazgatóként az Azzaro számára készített. A felsorakoztatott darabok nem csupán a néhai Loris Azzaro munkásságának fantáziátlan másolatai, hanem a merész testábrázolás kortárs lenyomatai. Theyskens a diszkókorszak érzékiségét az erőteljes vállakkal, a magasan felhasított szoknyákkal és a mélyre szaladó dekoltázsokkal hangsúlyozza ki. A nosztalgikus vonal mentén felfedezhetjük a mai elvárásoknak megfelelő, minimalista, kényelmes, könnyed mégis roppant hatásos összeállításokban rejlő értéket.

Theyskens szabászollóját az egyszerűség vezette. Lenyűgözőek a karcsú vonalai, amelyekkel még inkább ráerősített a csillogó korszak jellegzetes vonásaira. A 254 West 54th Street Manhattan, New York City címen működö ikonikus Studio 54 belső terei, modern bútorai és építészeti bravúrjai mind-mind visszaköszönnek a gyűjteményben, ahogy az odalátogató bohém művészvilág legendáinak, többek között Pat Cleveland, Jerry Hall, Diana Ross, Grace Jones, Cher vagy éppen Tina Turner öltözködési stílusa is. 

Theyskens a couture ruháin keresztül üzeni, hogy az év hátralévő részét igenis bulizással, felszabadult örömökkel kell tölteni, ehhez pedig egy nagyszerű kollekciót állított össze. Találkozhatunk füstös árnyalatú öltönyökkel, ezüstös csillogású minidresszekkel, aszimmentrikus ruhadarabokkal és persze a diszkógömbök fényeit megidéző tengernyi flitterrel. Haute couture kollekció lévén a kézi kidolgozások, az iparművészeti megoldások, a fémes hímzések, a kézműves motívumok sem maradhatnak el. Azzaro erőteljes, mégis könnyed hatású vonalvezetése, finom redői és a textúrákkal való játéka mind-mind visszaköszönnek a 2021-es őszi repertoárban.

Olivier Theyskens kreativitása, a diszkókorszak fényei és a francia kifinomultság metszéspontjában elképesztő szettek születtek a szexi csábítás, a korlátoktól mentes, felszabadult partizás jegyében.

„Ez az a hely, ahol játszhatok a szexi csábítással, mert nincsenek korlátok.” - mondta Theyskens.

Az Azzaro Fall 2021 Couture kollekcióban felbukkantak a férfiaknak szánt szupermenő szettek is:

Fotók: Azzaro / Azzaro Fall 2021 Couture / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4916674924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása