GaborSzakacs

Különleges ruhaköltemények a 2023-as Grammy-gálán

2023. február 06. - gaborszakacs

Magyar idő szerint hétfő hajnali 2 órakor immáron 65. alkalommal rendezték meg a Grammy-díj-átadót Los Angelesben a Crypto.com Arénában. A legrangosabb zenei eseményen felvonult a nemzetközi sztárvilág színe-java, zenészek, énekesek, rapperek, dalszerzők, producerek, színészek, modellek és sok más ismert személyiség. A vörös szőnyeges bevonulás idén is izgalmas pillanatokat tartogatott a rajongók számára, hiszen a hírességek igazán elegáns, roppant különleges és néha polgárpukkasztóan túlzó szettekben jelentek meg. A következő összeállításban megcsodálhatjátok a 2023-as gála legizgalmasabb ruhakölteményeit.

cardi_b.jpg

Cardi B hagyománnyá tette, hogy a Grammy-gálára valamilyen különleges ruhakölteményben érkezik. Emlékezetes, amikor a 2019-es eseményen Mugler "Vénusz születése" fantázianevű 1995-ös haute couture darabban jelent meg. A világhírű rapper ezúttal egy merész vonalú Gaurav Gupta couture kreációban lépett a vörös szőnyegre. A hatás igazán drámaira sikerült, mintha a csobbanás közben megfagyott víz formavilága kelt volna életre ebben a textilművészeti alkotásban. Semmi kétség, hogy Cardi B a leglátványosabb sziluettet mutatta be ezen az estén.

beyonce2.jpg

A 2023-as Grammy-gála abszolút győztese Beyoncé lett, aki a mai naptól az eddig legtöbb begyűjtött Grammy-díjjal büszkélkedhet. Ezzel egyébként a magyar származású karmester és zongoraművész, Solti György (Georg Solti) rekordját döntötte meg. Az énekesnő a városban kialakult hatalmas dugó miatt lekéste a vörös szőnyeges bevonulást, a szoros fűzővel társított fodros Gucci kreációját a rangos zenei elismerés átvételekor csodálhattuk meg.

harry_styles.jpg

Harry Styles soha nem elégszik meg az átlagossal, ezt a ruhatárán is kitűnően megfigyelhetjük. A 2023-as Grammy-gálára az Egonlab által készített, színes, harlekinmintás - a nemzetközi divatsajtó szerint 250.000 darab Swarovski kristállyal díszített - nadrágban jelent meg. Az év albumáért járó kitüntetés átvételekor az énekes egy fehér zakót húzott, hogy a kivillanó mellszőrzete és a látványos tetkói ne vigyék el a figyelmet a rangos zenei díjról.

lizzo.jpg

Akár egy ölelnivaló baba, olyan hatást keltett élénk narancssárga Dolce & Gabbana együttesében Lizzo. Az amerikai énekesnő virágokkal díszített köpenye alatt fűzős felsőt és hozzáillő szoknyát viselt, amelyet két hatalmas gyémántgyűrűvel tett még izgalmasabbá. Lizzo egyébként az About Damn Time című daláért az év felvételéért járó Grammy-díjat vehette át.

kim_petras_sam_smith_violet_chachki_and_gottmik.jpg

Egy elképesztően látványos vörös bandába verődve érkezett Sam Smith és Kim Petras. Smith egy piros Valentino ruhát és latex kesztyűt, na meg egy piros csipkefátyollal ellátott kalapot viselt. Petras rövid ruhát és finom fátylat választott az eseményre élénkvörös rúzzsal, magassarkúval és egy tekintélyes méretű vörös drágakővel emlékezetessé tett nyakláncot. Sam Smith és Kim Petras kapta egyébként a legjobb popduónak járó elismerést az Unholy című dalukért. Petras ezzel az első transznemű előadó lett, aki díjat kapott a Grammy-n. Smith 2015-ben már nyert négy díjat, ekkor ő volt többek között a legjobb új előadó.

jennifer_lopez_1.jpg

Jennifer Lopez egy drámai vonalú, uszályos, kristályokkal díszített, mélykék Gucci estélyiben érkezett a Grammy-re. Ezúttal csak díjátadóként szerepelt, ám a jelenléte így is igazán emlékezetesre sikerült. J.Lo szettjét ezúttal is a nagyszerű Rob Zangardi stylist állított össze, remek munkát végzett. 

doja_cat.jpg

Korunk talán legizgalmasabb divatfigurája Doja Cat. Az amerikai énekesnő, rapper igazi kaméleonként alakul át az egyik rangos eseményről a másikra. Imádja a kamerák villogó vakuit és az extrém megjelenése miatt a fotósok is imádják őt. Az idei zenei gálára egy aszimmetrikus, csavart vállmegoldású, éjfekete latex Versace ruhában érkezett. Mindehhez rövid fekete hajat, fekete kesztyűt és csápszerű karikás fülbevalót viselt. Nyüzsgőnek, fenyegetőnek és pörgősnek tűnt, hasonlóan a tarantulához, amely jelenleg az Instagram-profilképe. Nagyon izgalmas jelenség!

anitta.jpg

Anitta Grammy-díjkiosztós megjelenése roppant elegánsra és nagyvonalúra sikeredett. Kifejezetten jól áll a brazil énekesnőnek ez a lépcsőzetes kialakítású, hatalmas uszállyal ellátott, sellő fazonú Versace ruha, amely az olasz márka a 2003-as couture kollekcióból való. Amikor megkérdezték tőle, mi járt a fejében, miközben a szőnyegen sétált, azt mondta: „Úgy érzem, jól nézek ki”. És teljesen igaza van.

heidi_klum_1.jpg

Heidi Klum mindent megtett annak érdekében, hogy a vörös szőnyeges gálán minden tekintet rászegeződjön. A 49 éves szupermodell egy aranyló The Blonds láncos ruhát viselt, igazán mély és merész V-kivágással, oldalán fémes rojtokkal. A szettjéhez aranyszínű szandált és sok-sok karkötőt választott, az összhatás a '70-es évek csillogását idézte meg.

adele.jpg

Adele a kifinomult eleganciát képviselte a zenei díjkiosztón. Burgundi vörös (vagy inkább bordó?) bársony Louis Vuitton ruhája követte a a teste vonalát, a vállán elhelyezett méretes fodrok pedig arányos, ízléses, előkelő hatást kölcsönöztek az énekesnőnek. Kifejezetten jó választás!

shania_twain.jpg

A mindig csinos és sikkes Shania Twain egy tőle szokatlan, már-már sokkoló szettben lépett a vörös szőnyegre. Elmondása szerint ezen az estén egy férfi ikonnak érezte magát és "csak szórakozik" a divattal. Pöttyös Harris Reed öltönyéhez egy hatalmas kalapot választott, élénkvörös tincsei erős kontrasztot adtak a fekete-fehér sziluetthez. Bohém, őrült és bevállalós, nem semmi!

fran_drescher.jpg

A dadus című sorozattal világhírűvé vált Fran Drescher valósággal kiragyogott a tömegből. A 65 éves (!!!) színésznő Old Hollywood stílusú ruháját minden lépés után megdicsérték a kollégák, a riporterek és a fotósok, a Harper's Bazaar a 13 legjobb szett közé választotta Drescher megjelenését. A ruhát egyébként Naeem Khan tervezte.

viola_davis.jpg

A régi Hollywood csillogását idézte meg rojtos Naeem Khan kreációjában az Oscar-díjas Viola Davis is. A színésznő a Finding Me című hangoskönyvével győzedelmeskedett. Ennek köszönhetően új tagot üdvözölhet az úgynevezett EGOT-klub, amely Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjat nyert művészekből áll. A színésznő ugyanis korábban már nyert egy-egy Oscar- és Emmy-díjat, illetve két Tony-díjjal büszkélkedhet, így már csak a Grammy hiányzott neki a polcról.

mary_j_blige_1.jpg

A kortalan díva! Az amerikai énekes-dalszerző, zenei producer Mary J. Blige szinte tündökölt a 2023-as Grammy-gálán. A kristályborítású, szépen szívelt, a csípőt szabadon hagyó, csillogó The Blonds ruha kiemelte az 52 éves művésznő alakját. Az aranyló öv, a vállakra leereszkedő Sister Love karikák és a Shine Like Me gyűrűk roppant feltűnővé tették a megjelenését. Sok? Persze! Na és?

paris_hilton.jpg

A világszerte ismert örökösnő, modell és DJ, Paris Hilton egy páncélszerű, míderrel formázott, merész dekoltázsú Celine ruhában jelent meg. Akár a gyémánt, úgy csillogott az ezüstös fényű kreációja. Nagyon menő!

camila_cabello.jpg

Rob Zangardi stylist ízlését dicséri Camilla Cabello vörös szőnyeges PatBO szettje. A kubai-mexikói származású énekesnő tengeri istennőket megszégyenítő fehér melltartóban és fekete, magasan hasított szoknyában pózolt a vörös szőnyegen. A gyöngyfülbevaló és a fekete platform szandál csak emelt az amúgy is izgalmas összképen.

kacey_musgraves.jpg

Lizzóhoz hasonlóan Kacey Musgraves is köpenyes sziluettben bukkant fel az idei Grammy-gálán. A 34 éves amerikai countryénekes egy rózsaszín tollakkal díszített palástban érkezett, amely engem Naomi Campbell pink ruhakölteményére emlékeztetett, utóbbit a szupermodell a 2019-es camp tematikájú Met-gálán viselte. Meg kell hagyni, hogy Musgraves Valentino cicaruhája és a hozzáillő tűsarkú határozottan szexi.

taylor_swift.jpg

Taylor Swift tudja, mi áll jól neki. Az amerikai énekesnő igazi biztonsági játékosként gyakran választ kétrészes összeállításokat, ha egy nagyszabású eseményen meg kell jelennie. Csendben hozzáteszem, hogy ilyen csodás alakkal ezt meg is teheti. Az idei Grammy-gálán egy sötétkék Roberto Cavalli felsőt és szoknyát viselt, ezüst flitterekkel és gyöngyökkel borítva. Swift hatalmas fülbevalója tette izgalmassá és arisztokratikusan nagyvonalúvá ezt a csajos outfitet.

lourdes_leon_1.jpg

Madonna lánya, Lourdes Leon egy rubinszínű, strukturált míderes Area jersey ruhában tündökölt. A mindig bánatos arckifejezésű modell igazán szexi hatást keltett a ruhájához tökéletesen passzoló ékszeres táskával és skarlátvörös szandáljával. Wow! 

queen_latifah.jpg

Queen Latifah egy valódi királynői összeállításban vonult végig a vörös szőnyegen. Az áttetsző bársonyköpenye és a boltíves fülbevalója mellé szoros copfba fogta a haját, ezzel egyfajta természetes koronával tette emlékezetessé a megjelenését.

kelsea_ballerini.jpg

Egy vibrálóan élénk, citromsárga Atelier Prabal Gurung kreációban ragyogott Kelsea Ballerini. A 29 éves countrysztár a rafinált szabásvonalú, libbenő ruhakölteményéhez sárga szandált és Brilliant Earth ékszerek társított. Igen, így kell kinézni egy ilyen rangos gálán! Nagyon-nagyon WOW!

ricky_dillard.jpg

Az egyik kedvenc szettemet Ricky Dillard viselte. Az 57 éves amerikai gospel zenész egy jól átgondolt, csillogó szettben érkezett a 2023-as Grammy-gálára. A kristályokkal díszített szmokingja galambszürke selyemhajtókát kapott, amely tökéletes összhangban van az ezüstösen fénylő csizmájával és a hamuszürke kalapjával. A tone-in-tone élményt a fehér selyeminggel törte meg. Érdemes követni az Instagramon Dillard posztjait, mert roppant izgalmas összeállításokban, kifinomult ízléssel összerakott outfitekben jelenik meg. BRAVO!

sounwave.jpg

Ha már az urak megjelenésénél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül Sounwave szettje mellett sem. Az amerikai hip-hop producer és dalszerző laza stílusához tökéletesen illett ez a fekete összeállítás. Külön felhívnám a figyelmeteket a kézi hímzésű kabátjára, amely igazi mestermű. A zenész tehetséges, kifinomult ízlése kitűnően visszaköszön a megjelenésében, ő aztán tényleg önazonos.

j_ivy.jpg

Amíg a nők a drámai szabásvonalakkal, addig a férfiak a különféle textúrákkal játszottak, amikor a Grammy-lookot kiválasztották. A 46 (!!!) éves előadó, dalszövegíró és költő J. Ivy fémszálakkal hímzett pink szmokingban vette át a Grammy-díját. A megjelenése egyszerre kreatív és bevállalós, tükrözi a művészi érzékenységét. Nekem ez a szett bejön. És nektek?

steve_lacy.jpg

A 10 legjobb megjelenés között emlegetik a nemzetközi divatlapok Steve Lacy outfitjét. Az amerikai énekes-dalszerző és lemezproducert a közelmúltban a Rolling Stone magazin 2023 legstílusosabb zenészének választotta. A 24 éves sztár megvédte a címét és tetőtől talpig Saint Laurent-ban érkezett a Grammy-re. Dupla soros szmokingot, strasszból és gyöngypajzsból készült brosst, késélre emlékeztető csizmát és egy túlméretezett napszemüveget választott az alkalomra. Lacy a mai kor divatjának abszolút megtestesítője.

pharrell.jpg

Pharrell sem okozott csalódást az idei Grammy-gálán. A tőle megszokott élénk színeket, izgalmas anyagokat és formákat viselt. Ezúttal egy steppelt vörös öltönyben és strasszokkal díszített apró napszemüvegben pózolt a fotósok kamerája előtt. Nagyon ütős!

jack_harlow.jpg

Jack Harlow bebizonyította, hogy igenis lehet kötött pulóvert viselni a vörös szőnyegen. A 24 éves amerikai rapper tejeskávé árnyalatú öltönyéhez színben passzoló inget, nyakkendőt és pulcsit választott. A monokróm egyhangúságot egy fekete bőrkesztyűvel és egy fénylő lakkcipővel törte meg. Kövezzetek meg, de nekem tetszik ez az összeállítás!

tom_daley.jpg

A babaarcú műugró olimpikon, Tom Daley is meghívást kapott a 2023-as Grammy-gálára. A mindig kifogástalan megjelenésű sportoló egy különleges mintázatú Stella McCartney összeállításban érkezett. Vagány és laza, igazán mai.

hunter_doohan.jpg

Fekete öltönyben és köldökig kigombolt ingben lépdelt a vörös szőnyegen a Wednesday című Netflix-sorozat sztárja, Hunter Doohan. A 29 éves színész könnyed eleganciája tökéletesen illett a zenei díjkiosztó hangulatához.

sebastian_yatra.jpg

Az anyag könnyedségével, annak finom esésével és fekete kristálydíszítéseivel játszott Sebastian Yatra stylistja, amikor a kolumbiai énekes-színészt felöltöztette. A rafinált szabású Dolce & Gabbana zakó, a teljes alakon végigfutó díszítés alkalmivá és különlegessé teszi az egyszerű fekete szmokingon alapuló koncepciót. Hibátlan!

...és a végére egy igazi kortárs divatőrület, amelyhez kommentárt nem is fűznék. Íme, Zoe Davis, Dan Puusaari, Tim Nelson, and Sam Netterfield of Cub Sport:

zoe_davis_dan_puusaari_tim_nelson_and_sam_netterfield_of_cub_sport.jpg

Fotók: Getty / Harper's Bazaar / The Guardian / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr418042364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása