GaborSzakacs

A rózsaszín ködbe burkolt Valentino kollekció

2022. június 17. - gaborszakacs

Pierpaolo Piccioli igazán bátor színstratégiát alkalmazott a Valentino 2022-es őszi ready-to-wear kollekciójában, amikor egy minden tekintetben rózsaszín sorozatot mutatott be. A világhírű olasz márka kreatív igazgatója a zavaró tényezőket eltávolította, hogy a vibrálóan élénk fukszia árnyalatú szettek részleteire összpontosítsanak a divatház elkötelezett rajongói. Finom csipkék, csavart tüllök, hímzett ingek, földet söprő kabátok és izgalmas platformcipők sorakoztak a kifutón. Micsoda monokróm mámor a divathéten!

100_35.jpg

Monokróm, ám egy cseppet sem monoton kollekcióval rukkolt elő a Valentino-ház a párizsi divathéten. Az egyik legjelentősebb olasz márka 81 szettből álló gyűjteménye annyira vibráló és retinaleválást okozóan élénk rózsaszín darabokból áll össze, hogy azok egy szempillantás alatt beleégnek az emlékezetünkbe. Pierpaolo Piccioli kreatív igazgató az émelyítően pink sorozatot egy éjfekete szekcióval törte meg, ezzel még nagyobb hangsúlyt adott az előtte és utána felvonuló összeállításoknak.

A divattörténetben a Valentino-vörös egy ismert kifejezés, napjainkban pedig az egyre népszerűbb Valentino-rózsaszín is helyet követel magának. A divatház ikonikus pirosa után Piccioli ügyesen bevezette a köztudatba az új árnyalatot, a 2019-es Met-gálán Naomi Campbell, a 2022-es Met-gálán Glenn Close jelent meg Valentino-rózsaszínben.

A rózsaszín felforgatta a kultúrát. Az élénk üdeségével és az arisztokratikus finomságával a történelem során az egyházi vezetők és királyi fenségek kedvelt árnyalata lett, később a punk korszakban az erőteljes ideológiai-politikai lázadás szimbólumaként jelent meg. A vizuális telítettsége miatt túlzottan nőiesnek titulálták, emiatt a férfiak számára korlátozottan viselt szín volt, ez a genderfüggő íratlan szabály ma már nem állja meg a helyét. 

A Valentino 2022-es őszi gyűjteménye a nőknek és a férfiaknak egyaránt lehetőséget kínál a pink darabok felfedezésére és megkedvelésére. Pierpaolo Piccioli az apró buborékszoknyáktól kezdve az elegáns operakabátokon és a kitűnően szabott öltönyökön át a platformcipőkig tetőtől talpig ebbe az árnyalatba burkolta modelljeit. Igazán izgalmas az áradó rózsaszín mámorban felfedezni az egyes darabok aprólékos kidolgozásait, a keskeny vállpántokat, a lágy fodrokat, a könnyed strucctollakat, a csodás hímzéseket és a 3D-s virágdíszítéseket. A táskái hol hatalmasak, hol egészen aprók, ám a méretes márkajelzés minden összeállításban arról biztosít bennünket, hogy egy ízig-vérig Valentino show-t látunk. Mindent megérint a rózsaszín, mind a férfi, mind a női gardróbba beilleszthető ötleteket kínál Piccioli.

A bemutató közepén egy fekete ruhákból álló monokróm szekcióval megtöri a pink émelyítő tengerét. A hirtelen váltás lehűti a kedélyeket, a viseletek egy elegánsabb és kifinomultabb szegmensében találjuk magunkat. Isteni csipkék, csavart tüllök, kristályokkal díszített, modern, nadrágos sziluettek érkeznek a kifutóra. A részletek lenyűgözőek!

A kollekció folytatásában a rózsaszín visszatér. Egy sokkal érzékibb, egy sokkal értékesebb formavilágba csöppenünk, ahol az építészetből átvett jegyek, a különleges szabásvonalak és az izgalmas textúrák kapnak főszerepet. Az haute couture világot megvillantó elegancia a vizuális sokk mögött rejlő egyediséget és a mély érzelmeket szabadítja fel. Így lesz a rózsaszín ködbe burkolt Valentino kollekció a szezon monokróm, ám egy cseppet sem monoton gyűjteménye.

A Valentino 2022-es őszi ready-to-wear kollekció rózsaszín és fekete szettjei

Fotók: Valentino Official Website / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3917859575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása