GaborSzakacs

Valentino földre szállt angyalai

2020. szeptember 07. - gaborszakacs

Egy lélegzetelállító kollekcióval zárta az első digitális haute couture divathetet a Valentino-ház. Pierpaolo Piccioli kreatív igazgató ruhakölteményei a határtalan érzelmekről, a korlátok ledöntéséről és a kortárs textilművészet legmagasabb szintjéről meséltek.

00033-valentino-couture-collection-fall-2020.jpg

Minden kétséget kizáróan egy alapjaiban újragondolt és átértelmezett időszakot élünk. A koronavírus-járvány folyományaként nagyot változott a világ, a szabályok átalakultak, az értékrendek eltolódtak, a lehetőség szó pedig új értelmet kapott. A nemzetközi divatvilág is fenekestől felfordult, a 2020-as őszi couture kollekciókat felvonultató divathetet online platformra kényszerítette a pandémia. A római székhelyű Valentino egy igazán különleges kisfilmmel és egy lenyűgöző ruhasorozattal jelentkezett. Pierpaolo Piccioli kreatív igazgató Nick Knight fotóművész segítségével a legendás Cinecitta filmstúdióban rögzítette a digitális alkotást, amely a "kegyelem és a fény" közötti párbeszédre épült. Piccioli grandiózus ruhái extrém válaszként reagálnak a kialakult helyzetre, az egészségügyi, a társadalmi és a gazdasági vészhelyzeten felülemelkedve a gyönyörködtetésre koncentrált. 

„Nem akartam érezni a korlátokat. A couture az érzelmek, az álmok számára készült "- mondta a divattervező, majd hozzátette: „Szuperérzelmes volt mindannyiunk számára, hogy együtt lehettünk ebben a kihívásban. Ezt a pillanatot soha nem fogom elfelejteni. ”

16 mesés Valentino-ruhakölteményt álmodott meg, amelyeket többméteres szoknyarészekkel, pazar hímzésekkel, csodálatos kézműves virág- és tolldíszítéssel keltett életre. A cirkuszi légtornász számokra emlékeztető felfüggesztések és trapézok - na meg a létrára állított modellek - szürreális élményként álltak össze a romantikus sziluettekkel, kiemelve a fehér ruhák tekintélyt parancsoló méreteit. Nick Knight installációjában a taftból, sifonból, tüllből és organzából készült haute couture darabok a mélységbe zuhanó vízesések hangulatát hozták vissza, szemléltetve a korlátok ledöntését és a szabadság erejét. A divat, a színház és a digitális képzőművészet fúziója egy új kommunikációs csatornán vált feledhetetlen alkotássá a kifinomult ízlés jegyében. Egy valódi angyali érintéssel.

Fotók: Valentino Fall 2020 Couture / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1216191612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása