GaborSzakacs

A 2017-es MET gála pompás ruhái

2017. május 02. - gaborszakacs

Minden év május első hétfője a New York-i Metropolitan Museum of Art gyűjteményéről és a nagyszabású vörös szőnyeges gálájáról szól. A Costume Institute 'Rei Kawakubo / Comme des Garçons: Art of the In-Between' című kiállítása ezúttal a Comme des Garçons márka designere, Rei Kawakubo munkásságára épült. Így a sztárok dresszkódja is a művész által inspirált ruhakölteményekhez kötődött.

met-gala-2017-best-dressed-rihanna.jpg

Rihanna egy elképesztő Comme des Garçons kreációban érkezett az eseményre

Sokak szerint a divat nem művészet. Komolytalan és közönséges ágazatnak tartják, nincs mögötte munka és művészi érték. Ám ha jobban belegondolunk, azonnal egyértelművé válik, hogy a megjelenésünk, az öltözködésünk a szavak nélküli kommunikáció eszköze, az elsődleges esztétikai princípium. A divat nyelve érthetőbb, mint a beszélt nyelv, így rengeteg emberhez eljuthat. A többi művészeti ággal szoros kapcsolatban áll, a gyakran kézzel készült, hosszas munkaórákkal megalkotott végeredményét, a viseletet - ezen eszmefuttatás alapján - műtárgynak tekinthetjük. A divat a mai napig nem túl magasan kvalifikált terület, a New York-i Metropolitan Múzeumban csak az alagsorban kapott helyet ez a szekció. Az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour a szervezője a minden év május első hétfőjén megrendezésre kerülő jótékonysági gálának, amelyen a divatvilág ikonikus alakjai, film- és popsztárok mellett politikusok, üzletemberek adományokat gyűjtenek a múzeum javára. Ennek keretében tematikus estélyt szerveznek nagyszabású vörös szőnyeges bevonulással, a rendezvény csúcspontja pedig egy kiválasztott divattervező vagy témakör köré rendezett kiállítás megnyitója. A 2017-es MET gála a Comme des Garçons designere, Rei Kawakubo előtt tisztelgett. A csillogó, merész, avantgárd ruhakölteményekben érkező sztárok a "Rei Kawakubo / Comme des Garçons: Art of the In-Between" című kiállítást csodálhatták meg.

anna_wintour.jpg

Anna Wintour egy különleges Chanel ruhában érkezett a divatvilág Super Bowljára. "A divat megérdemli a figyelmet. Látjuk, ahogy megérinti, megindítja az embereket. Mi mást remélhetünk a művészettől?"

A MET gálán a világhírű divattervezők reflektorfénybe kerülnek, minden designer magával hozza az éppen aktuális múzsáját a jótékonysági eseményre. Donatella Versace idén Kylie Jenner modellel, Jeremy Scott Madonnával, Alessandro Michele Dakota Johnsonnal, Christopher Kane pedig Lara Stone oldalán jelent meg. A British Vogue új főszerkesztője, Edward Enninful Naomi Campbell társaságában, Nicolas Ghesquière Jennifer Connellyvel, Rick Owens Michele Lamyval, Tom Ford Andrea Riseborough mellett pózolt a vörös szőnyegen. A fantasztikus Stella Maxwell modell Mario Testino Vogue fotós partnere volt ezen az estén.

A tavalyi MET GALA a 'Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology' témakörre épült. A legtöbb híresség az elvárt dress code szerint öltözött fel. A 2017-es est a 'Rei Kawakubo / Comme des Garçons: Art of the In-Between' című kiállítást jelölte meg, így Rei Kawakubo divattervező előtt hajtottak fejet. Az igazán merész és bevállalós hírességek feltűnő, extravagáns viseletben érkeztek.

blake_lively.jpg

Blake Lively színésznő egy arany és kék Versace nagyestélyi mellett tette le a voksát. Kitűnő választás!

Nicki Minaj mélyen dekoltált, palásttal ellátott, fekete-piros H&M kreációban, Katy Perry egy elképesztő vörös Maison Margiela by John Galliano darabban, Rita Ora egy szalagos-tüllös Marchesa ruhakölteményben ejtette ámulatba a megjelenteket. Solange Knowles uszályos, fekete Thom Brownie pufikabátjához látványos cipőt választott, Lisa Maria Falcone filmproducer lila fodrokban, Gigi Hadid modell aszimmetrikus Tommy Hilfiger darabban pózolt. Laura Osnes színésznő drámaian rózsás hangulatban volt, Anna Cleveland modell őrült szettje és Ruth Negga színésznő hímzett Valentino lapruhája is tökéletesen passzolt a MET idei tematikájába.

priyanka_chopra.jpg

Priyanka Chopra uszályos ballonkabátja a Ralph Lauren divatház munkája

Rei Kawakubo jellemző stílusjegyeit egyes vendégek metálos csillogással szerették volna erősíteni. Az újabban rövid hajjal sokkoló Cara Delevingne szupermodell tetőtől talpig ezüstben érkezett a New York-i eseményre. Ruháját Karl Lagerfeld tervezte a Chanel márka égisze alatt. A sokkolóan fémes hatást monokróm szettjén felül Delevingne haja, körme és cipője is erősítette. Megmagyarázhatatlan szett, mégis működött. Egy sokkal finomabb, elegánsabb vonalat választott Gisele Bündchen, aki egy kivágott hátú Stella McCartney kreációban mosolygott a fotósokra. Kerry Washington metál patchwork Michael Kors, Emily Ratajkowski szürke-sárga-kék színátmenetes Marc Jacobs, Brie Larson pedig egy 1920-as évekre emlékeztető Chanel darabot választott. A még mindig szexi Halle Berry átlátszó, fekete Atelier Versace ruhája arany szegélyezésű fodrokban végződött. 

Mint minden nagyszabású rendezvényre, így a MET gálára sokan a biztonságot nyújtó, klasszikusabb fekete kreációkhoz nyúltak. A legmenőbb divateseményen a feketét illik kicsit másképp viselni. Cassie Ventura lehengerlő uszálya átértelmezte a fekete estélyi viselési szokásait. Celine Dion magasan sliccelt szoknyája, látványos fejdísze Sarah Jessica Parker egyedi stílusát juttatja eszünkbe. Az énekesnő ettől függetlenül elképesztően jól mutatott ebben az Atelier Versace darabban. Adriana Lima ezúttal is ragyogott, Bella Hadid Alexander Wang tervezte kezeslábasában pedig picivel többet mutatott, mint amit elvártunk. Mary J. Blige szexi La Perla textíliában, Karlie Kloss oversize zakóban, Dakota Johnson fodros Gucciban, Amy Schumer egy szűk Zac Posenben érkezett.

És persze vannak azok a hírességek, akiknek nem lehet szabályokat felállítani. Abban a kreációban érkeznek, amihez éppen kedvük van. Jennifer Lopez babakék Valentinoja újra a vörös szőnyeg nagyasszonyává tette az énekesnőt. Hasonló árnyalatú ruhakölteményt választott Elle Fanning is a Miu Miu divatházból. Visszafogott fehér-arany Prada lett a nyerő Diane Krugernél, kristályokkal díszített Coach Selena Gomeznél. A mindig elegáns Julianne Moore egy tollas Calvin Klein darabban, Emmy Rossum hatalmas masnival egy fekete-fehér nadrágos Carolina Herrera összeállításban állt a villogó vakuk kereszttüzébe. Talán Kim Kardashian volt az este legnagyobb csalódása, aki egy unalmas, fehér Vivienne Westwoodban érkezett. Ezzel szemben a bájos Lily-Rose Depp fukszia színű Chanelben varázsolta el a közönséget. Roppant nőies, virágos ruhája a gála egyik legszebb darabjának bizonyult. Katie Holmes kedvenc tervezőjétől, Zac Posentől kapott egy sellő fazonú ruhát a jeles alkalomra. A legnőiesebb és legromantikusabb szettet Miranda Kerr öltötte magára az Oscar de la Renta szalonjából.

alex_rodriguez_and_jennifer_lopez_who_arrived_in_valentino.jpg

Alex Rodriguez és Jennifer Lopez Valentinoban

"Ha a divatban nincs fantázia, akkor sosem újul meg." Anna Wintour

Photos: Vanity Fair, Vogue

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7212472919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása