GaborSzakacs

A Met Gala 2016 varázslatos ruhakölteményei

2016. május 03. - gaborszakacs

Minden év május első hétfőjén a világ számos pontjáról érkeznek hírességek, művészek és közéleti személyiségek a New York-i Metropolitan Múzeumba, hogy részt vegyenek a Vogue magazin nagyszabású adománygyűjtő gáláján. A sztároknak egy meghatározott tematika szerint kell megjelenniük a Met Gala vörös szőnyegén, idén a 'Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology' mottó adta az inspirációt ruháik elkészítetéséhez. Az este legszebb pillanatait most Ti is láthatjátok.

zoe-saldana.jpg

Zoe Saldana egy mesés Dolce & Gabbana ruhában vonult végig a vörös szőnyegen

A Mad Max harcias világából és a diszkókorszak vakító fényeiből merítettek ihletet a 2016-os Met Gala résztvevői. A tegnapi esti New York-i divatünnep hírességei igazán kitettek magukért, néhol kissé túlzó, néhol egészen különleges ruhakölteményeikkel kápráztatták el az esemény vendégeit és kíváncsi érdeklődőit. A rendezvény egyébként egy jótékonysági gálával összekötött kiállítás, amit egy nagyszabású nyitóünnepséggel és vörös szőnyeges bevonulással ünnepelnek meg a sztárok. Az elmúlt évektől eltérően az idei gálára szinte minden híresség tökéletes sziluettben jelent meg, így a mémgyártó rajongóknak - vagy inkább gúnyolódóknak - sokkal nehezebb dolguk lesz.

A meghatározott 'Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology' dress code a legtöbb hírességet a fémesen csillogó, páncélszerű elemekkel díszített kreációk irányába terelte. Cindy Crawford egy testre simuló Balmain, Demi Lovato Moschino, Gigi Hadid pedig egy harcos amazont idéző Tommy Hilfiger ruhában jelent meg. Kate Bosworth Dolce & Gabbana görög istennőjének, Kim Kardashian Balmain futurisztikus királynőjének öltözött. A legnagyobb popdívák nem takargatták a testüket, Lady Gaga az alul semmi elvet vallotta és Atelier Versace kreációját öltötte magára, Madonna Givenchy Haute Couture csipkés darabjában pózolt, Taylor Swift pedig egy római gladiátort idéző, feltűnő Louis Vuitton ruhába bújtatta formás idomait.

A szexi Beyonce egy barack árnyalatú latex Givenchy Haute Couture, Dakota Johnson egy romantikusabb vonalú Gucci, Elle Fanning egy lélegzetelállító Thakoon kreációt részesített előnyben. Karolina Kurkova a virágos Marchesa, Anna Wintour a makramé Chanel mellett tette le vokást, a mozaikcsempékre emlékeztető Versace ruhában bevonuló szuperdögös Kendall Jenner mindenkit elvarázsolt. Naomi Campbell még mindig istenien néz ki, erről egy merész szabású Cavalli Couture ruhában tett tanúbizonyságot. Amíg Nicole Kidmant a csillagok és Alexander McQueen emelte a feledhetetlen sztárok sorába, addig Sarah Jessica Parker a nadrágos szettek táborát növelte Monse kreációjával és kék SJP Collection cipőjével. Zoe Kravitz komolyan vette a báli megjelenést, Valentino ruháját egy különleges csipkemaszkkal és tollakkal díszített szandáljával egészítette ki. 

Egy bál igazi bálkirálynők nélkül mit sem ér! Abszolút befutónak Emma Stone Prada és Emma Watson Calvin Klein Collection ruhája bizonyult. A két stílusos színésznő megjelenése túlszárnyalta az összes hírességet a vörös szőnyegen. Zac Posen erre az alkalomra készített egy sötétben világító, halványkék ruhakölteményt, amelyben Claire Danes valódi Hamupipőkének tűnt. A punk istennői sem maradtak otthon a Met Gala idején, Kate Hudson egy tüllel díszített, lézervágott Versace estélyiben érkezett,  Katy Perry Prada ruhájában az alvilág királynőjeként pózolt. Ha kiosztották volna a feltűnés nagyasszonya díjat, egészen biztos, hogy azt az Oscar-díjas Lupita Nyong'o nyerte volna el, zöld Calvin Klein Collection ruhája és óriási hajkoronája cseppet sem nyújtott hétköznapi látványt. Nicki Minaj hevederekkel és csatokkal kirakott Moschino és Rita Ora Vera Wang sziluettje is nagy feltűnést keltett a New York-i éjszakában.

Photos: Vogue

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr78682206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása