GaborSzakacs

Ikonikus Chanel darabok Párizsból

2017. március 04. - gaborszakacs

Egy nő két dolog legyen: ízléses és elragadó- állította néhány évtizede a francia divat nagyasszonya, Coco Chanel. Úgy tűnik, ez az örök érvényű szabály egy cseppet sem változott, mivel a Chanel divatház azóta is ontja magából az ízléses és elragadó ruhakölteményeket. A Karl Lagerfeld irányítása alatt álló márka 2017-es tavaszi haute couture kollekciója a klasszikusnak számító buklé kiskosztümök mellett szupermenő koktélruhákat és stílusos nagyestélyiket is felvonultatott. Ilyen egy tipikus tavasz Párizsban!

1_68.jpg

Coco Chanel álma az volt, hogy egy tiszta, felesleges díszítések nélküli, ízléses és hordható márkát hozzon létre. Alkotói szabadsága, tehetsége és korának forradalmi újításai sikerré kovácsolták kitartó munkáját. Halála után fantasztikus designerek vitték tovább szellemi hagyatékát. Karl Lagerfeld, a Chanel birodalom első számú tervezője is az isteni Coco nyomdokain alkotta meg legújabb, 2017-es tavaszi haute couture kollekcióját. Tökéletes szabásvonalakkal és gombozással elkészített gyapjú buklé kiskosztümjei, ikonikussá vált gyöngysorai ebben a szezonban fémes hatású övekkel és kalapokkal egészültek ki. Rétegelt koktélruháiban a 20-30-as évek öltözködési stílusát hozta vissza, a divatjamúlt érzetet pedig a modern anyaghasználattal és a kristályokkal díszített csizmákkal kerülte el. Alkalmi ruháin a strucc- és marabutollak kaptak főszerepet, a valódi luxust a csillogó flitteráradattal villantotta fel. Lagerfeld gyűjteménye a vállakat hangsúlyozó - leginkább rózsaszín, barack, levendula, sárga és galambszürke- sziluettekből állt össze, ezzel is kiemelve a kifinomult és ízléses megjelenést. A Chanel bemutatón szezonról szezonra beigazolódik, hogy a "luxus nem a szegénység ellentéte, hanem az ízléstelenségé."

16_54.jpg

Lily-Rose Depp a párizsi divathéten17_52.jpg

Lily-Rose Depp és a Chanel vezetője, Karl Lagerfeld

Photos: Yannis Vlamos / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2112175596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása