GaborSzakacs

Krémszínű pillanatok a Dior kifutóján

2018. július 08. - gaborszakacs

A párizsi divathét Christian Dior nélkül olyan, mint a nyár napfény nélkül. A legnevesebb francia márka a napokban bemutatta a 2018-as őszi haute couture kollekcióját, amely a jellegzetes Dior New Look-vonal alapján készült. Az elegáns kalapokat, jól szabott kabátkákat és finom ívű szoknyákat viselő modellek követték egymást a kifutón, akik stílusos megjelenésükkel elvarázsolták a divat fővárosába érkező szerkesztőket, szakértőket, bloggereket és buyereket.

1_206.jpg

Mintha egy elegáns párizsi cukrászda teraszán ülve figyelnénk a sikkes francia nőket, olyan fejedelmi élményben részesített bennünket a Dior-ház a 2018-as őszi haute couture kollekció bemutatóján. A Maria Grazia Chiuri kreatív tervező irányítása alatt készült szuperelegáns darabok a legfinomabb sütemények ízletes krémtöltelékeinek színeit, a habos kávé finom pasztellben kavargó árnyalatait keltették életre. Mindehhez a vizuális élményhez még Christian Dior szellemi hagyatéka, az ikonikus New Look is társult, az így született sziluettek a francia elegancia tökéletes mintapéldányai lehetnének. Az 1950-es évek közepén forradalmasított női ruhatárból átemelt szoknyahosszok, a derekat hangsúlyozó szabásvonalak, a lekerekített vállak és a háromnegyedes, tölcsér alakú ujjak mind-mind Monsieur Dior zsenialitását dicsérik, Chiuri pedig ügyesen újragondolta és maivá tette ezeket a jellegzetességeket. Valahol a couture és a prêt-à-porter határán lavírozik, ám a magas minőség, a kézi kidolgozottság - makramé, gyöngyözés, díszítések - inkább a couture irányába lendíti át a stílus mérlegének nyelvét. A könnyed duchesse-ek, a látványos kreppek és a puha kasmírok tengeréből valósággal kiemelkednek a szatén estélyik és a vállpánt nélküli, többrétegű, lágy ívekben fodrozódó organza ruhaköltemények. A hercegnői magasságokat elérő krém, kávé, cappuccino, mogyoró és bézs árnyalatban pompázó kreációk a visszafogottságuk ellenére a vörös szőnyeges gálák nagy kedvencei lehetnek az őszi szezonban. Édes kísértések az Eiffel-torony árnyékából.

"A ruha nem más, mint egy darab múlékony építészet, melynek célja, hogy fokozza a női test arányait." - Christian Dior

A Christian Dior 2018-as őszi haute couture kollekciója a kifinomult nőiesség iskolapéldája

Photos: Yannis Vlamos / Indigital.tv / Vogue

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4514091597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása