GaborSzakacs

A fekete milliónyi árnyalata a 2018-as Golden Globe-gálán

2018. január 08. - gaborszakacs

Helyi idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották a filmvilág és a televíziózás legtekintélyesebb elismeréseit, a Golden Globe-díjakat. Az immáron 75. alkalommal megrendezésre került gálaest helyszínét idén is a Beverly Hilton Hotel bálterme biztosította, ahol napjaink ismert sztárjai gyűltek össze. Az esemény nagyszabású vörös szőnyeges bevonulással indult, ám a színes és csillogó ruhaköltemények helyett idén a rendezvényt feketébe öltözött hírességek uralták. A Hollywoodban zajló zaklatási botrányok ellen tiltakozó színészek, rendezők, popsztárok, modellek és közéleti személyiségek a Time’s Up ('lejárt az idő') elnevezésű mozgalom hatására szinte kivétel nélkül feketében jelentek meg.

oprah.jpg

Oprah Winfrey az első fekete bőrű nő, aki átvehette a Cecil B. DeMille-életműdíjat. Versace ruhájában az est legelegánsabb vendége lett.“Túl sokáig nem hittek a nőknek, mikor felszólaltak a hatalomban lévő férfiak elnyomása ellen, de most eljött az idő, hogy ennek vége legyen... A nagy hatalmú férfiak ideje leáldozott” - mondta megindító beszédében. Reményét és hitét fejezte ki a fiatal lányok felé, "nagyon sok nő keményen harcol azért, hogy ők legyenek azok a vezetők, akik elvisznek minket abba az időbe, ahol soha senkinek nem kell többé azt mondania, hogy #metoo."

A tavaly ősszel kirobbant Harvey Weinstein-botrány hatására a szexuális zaklatások és bántalmazások ellen tiltakozva, a női egyenjogúságra felhívva a figyelmet feketébe öltözött sztárok és hírességek népesítették be a Beverly Hilton Hotel parkját és báltermét. A 75. Golden Globe Awards filmes gála kapcsán az egységes - nem kötelező - dresszkódot betartva egy igazán különleges esemény szemtanúi lehettek azok, akik vasárnapról hétfő virradóra figyelemmel kísérték az online vagy a televíziós közvetítést. A döbbenetes erejű és üzenetű hollywoodi egység megmutatkozott, az összetartás, a szolidaritás, a sorsközösség vállalása nemcsak az öltözékekben, hanem a műsorban és az est minden pillanatában kézzelfoghatóvá vált. A vörös szőnyeges bevonulás - a sokak által gyászosnak titulált - fekete sziluetteket elnézve egyáltalán nem tűnt komornak vagy szomorúnak. Sokan a visszafogottság, míg mások a kihívóan szexi megjelenés mellett tették le a voksukat. Kétség sem fér hozzá,  hogy a rendezvény legnagyobb vesztese Harvey Weinstein felesége, Georgina Chapman. A világhírű Marchesa divatház vezető tervezőjének ruháit a botrány kirobbanása óta szinte minden sztár elutasítja.

penelope_cruz_ralph_russo.jpgPenelope Cruz egy látványos Ralph&Russo kreációban érkezett a 2018-as Golden Globe vörös szőnyegére

Valaki imádja, valaki pedig ki nem állhatja a fekete ruhákat. A 2018-as Golden Globe Awards kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a színésznők, rendezők, popkirálynők és a szupermodellek bebizonyítsák, egy sima fekete ruhában is ki tudnak tűnni a tömegből. A sikkes feltűnés nagyasszonya is lehetne a Reklámőrültek című sorozat színésznője, Alison Brie. A rafinált Vassilis Zoulias nadrágos szettje egy drámai szoknyarészt és praktikus zsebeket is kapott, így formabontó, dögös és elegáns hatást ért el. Kolléganője, Alicia Vikander  azonban kevésbé volt bevállalós, ő egy magasan záródó, viktoriánus ihletésű Louis Vuitton darabban jelent meg Beverly Hillsben. Angelina Jolie erre az estére a népes gyereksereget maga mögött hagyva a végzet asszonyává alakult - hozzáteszem, nagyon régen láttuk már ebben a szerepben - és így suhant végig sejtelmes Atelier Versace kreációjában a vörös szőnyegen. A Golden Globe Awards legnagyobb meglepetése ebben az évben Catherine Zeta-Jones és az ő igencsak sokat mutató Zuhair Murad ruhakölteménye volt. A Chicago című musical sztárja férje helyett apósával, a 101 éves Kirk Douglas-szel érkezett és adta át a színpadon a legjobb forgatókönyvért járó szobrocskát. A színészlegenda felbukkanása könnyekig hatotta a csordulásig megtelt bálterem közönségét. Nemcsak az idős művész, hanem az esemény stílusos vendégei is kellemes pillanatokat okoztak a kifinomult ízléssel megáldott nézőknek. Dakota Johnson csillogó uszállyal ellátott, fekete bársony Gucci kreációja még a legkeményebb szíveket is meglágyította. Debra Messing kristályokkal díszített Christian Siriano nadrágos összeállítása egy igazán határozott, erős és magabiztos nő képét festette meg. Ha erőt nem is, de boldogságot sugárzott az anyai örömök előtt álló Eva Longoria, aki ezúttal a gömbölyödő pocakját egy szmoking ihletésű, mélyen dekoltált, V-nyakú estélyivel takarta. Az 1920-as évek stílusában érkezett Geena Davis, makulátlan megjelenéséről Monique Lhuillier gondoskodott. A legvagányabb sziluettet Halle Berry és Heidi Klum viselte. Amíg az Oscar-díjas színésznő egy szupermini Zuhair Murad dresszben villantotta meg formás lábait,  addig a modell egy tollasnak álcázott, ám kézi hímzésű, csipkés Ashi Studio couture darabban pózolt a vakuk kereszttüzében. 

Hollywood első számú dívája, Meryl Streep visszafogott eleganciájával, megnyerően kedves mosolyával, na és nem utolsó sorban sikkes Vera Wang estélyi ruhájában vonult a díjkiosztó est vendégei között. A legjobb női főszereplő kategóriában jelölt Helen Mirren egy csodaszép fűzős-csipkés Zuhair Murad kreációban érkezett, ízléses borítéktáskája és vérvörös körmei pompás összhatást nyújtottak. A francia mozik legendás sztárja, Isabelle Huppert a test vonalát követő, bordóba csillanó fekete selyem Chloé kreációja mellé méretes smaragdokkal kirakott fülbevalót választott, így belépője is hibátlan lett. Issa Rae Pradal Gurung ruhája a színésznő minden előnyös testrészét láthatóvá tette, ennek ellenére mégsem tűnt túlzásnak. A bájos Jamie Chung Ermanno Scervino sötét tülltengerét ezüstösen csillogó szandállal társította, Jessica Biel tüllös pliszéit maga a Dior-ház tette ellenállhatatlanná. Jessica Chastain fekete bársony Armani Privé sziluettje a nagybetűs STÍLUS, Kate Hudson méhkaptárra emlékeztető sifon Valentinojával pedig jócskán átesett a ló túlsó oldalára. Az esemény talán legfeltűnőbb sziluettjét Kendall Jenner viselte, Giambattista Valli ruhakölteményével minden férfit és nőt elvarázsolt. A világhírű modellel ellentétben Margot Robbie egy visszafogottabb, kimonó hatású szatén Gucciba öltözött, amit a tervező kristályokkal díszített hatalmas masnival és virágokkal tett tökéletessé. 

Popdívák nélkül mit sem ér egy hollywoodi gálaest. A méretes dekoltázsáról és a nem éppen a jó ízléséről ismert Mariah Carey ezúttal egyenesen Milánóból hozatott magának estélyit. A Dolce & Gabbana műhelyében készült ruhakölteménye igazán kiemelte a Grammy-díjas énekesnő idomait. Hogy az unalmas szett legkisebb lehetőségét is kiküszöbölje, több millió dollár értékű gyémántot választott kiegészítőnek. Nem úgy, mint Mary J. Blige, aki Swarovski kristályokkal kirakott Alberta Ferretti bársonyruhájában maga volt a tündöklés. Hollywood ikonikus színésznője, Michelle Pfeiffer Dior szoknyája mellé decens zakót választott, Naomi Campbell pedig egy aszimmetrikus Jean Paul Gaultier darabban az egyéniségek nagydíját is elnyerhette volna, ha indítanak ilyen kategóriát. Nicole Kidman szuperszűk Givenchy ruhája takart is meg nem is, felsője pedig muszlin is volt meg csipke is. A karcsú színésznő boldogan vette át a Hatalmas kis hazugságok című sorozatban nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplőnek járó Arany Glóbuszt. Kolléganője, Reese Witherspoon ezúttal kitüntetést nem vihetett haza, de a Vanity Fair magazin szerint Zac Posen ruhakölteménye az egyik legszebb volt ezen az estén. A klasszikus fekete estélyit bizony fel lehet dobni mesés kiegészítőkkel, így hamar reflektorfénybe került a Netflix színésznője, Samira Wiley is. Romona Keveza ruhájához geometrikus formákból álló nyakéket választott. Tökéletes munkát végezett a stylistja! A Szex és New York fashionista Carrie Bradshaw-ját alakító Sarah Jessica Parker Dolce & Gabbana sziluettjében megidézte az őt világhírűvé tevő hősnő karakterét. Nincs mit tenni, ő már örökre stílusikon marad! Tracee Ellis Ross a kubai nők mesés fejkendőinek sikkes verzióját hozta el Marc Jacobs szalonjából, a színésznő csodás alakját jól kiemelte a különleges nyakpánttal készült ruhája. A bohém eleganciát nemcsak Diana Ross lánya hozta el, hanem Viola Davis is, aki hatalmas hajkoronával, dekoltázsba omló gyémántokkal és sikkes Brandon Maxwell szettjében a Golden Globe ízléses csillaga lett.

Photos: Eonline, Huffington Post, Time, Vanity Fair

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7213557721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása