GaborSzakacs

15 romantikus szett a szerelmes májushoz

2017. május 15. - gaborszakacs

A hetvenes évek legnépszerűbb márkája, a Chloé a friss, üde, stílusos blúzaival és magas derekú, mintás nadrágjaival ebben a szezonban újra a fiatalok első számú kedvence lehet. A divatház vezető tervezője, Clare Waight Keller mesés fodrokkal, színes virágokkal, elegáns kiskabátokkal vitte kifutóra végtelenül romantikus 2017-es őszi ready-to-wear kollekcióját. Nem kérdés, hogy egy reményekkel teli májusi randira tökéletes szetteket állíthatsz össze a most következő gyűjteményből.

1_91.jpg

A Chloé divatházat 1952-ben az egyiptomi származású francia tervező, Gaby Aghion alapította. A márka a kötött, formális haute couture szigorú jegyeit hátrahagyva kiváló minőségű készruhákat, sikkes blúzokat és elegáns nadrágokat kezdett gyártani. Egyszerűségével és hordhatóságával órási sikert ért el Aghion. A Chloé tervezői székben azóta olyan designer géniuszok fordultak meg, mint Karl Lagerfeld és Stella McCartney, akik felfrissítették, fiatalos, szexi vonalat adtak a brandnek. A legnagyobb sztárok körében is kedveltek a Chloé ruhái, táskái és cipői, többek között Marion Cotillard, Sienna Miller, Madonna, Maggie Gyllenhaal, Cameron Diaz, Emma Stone, Katie Holmes és Natalie Portman viseli őket. A kifogástalan stílusért ma Clare Waight Keller felel.

Clare Waight Keller 2011 óta mutatja meg a világnak, hogy hogyan öltözködik a valódi Chloé-lány. A divatház napjainkban 'a lány a szomszédból' típust részesíti előnyben, azt a filmekből jól ismert karaktert, aki állandóan szerelmes, sugárzik róla az öröm, kissé bohém és persze minden fesztiválon részt vesz. Egy mai Jane Birkin klón pedig szívesen visel magas derekú nadrágot egy jól szabott felsővel, hangsúlyozza a vállait és karcsú derekát, emellett gyakran húz romantikus, virágos darabokat is. A 60-as és 70-es évek sziluettjeihez hasonlóan a 2017-es őszi ready-to-wear kollekció is a könnyű, szálló anyagokra épül, így szuperkényelmes és komfortos megjelenéssel ajándékozza meg viselőit. Waight Keller nőies darabjai alkalmasak egy délelőtti megbeszéléshez, egy délutáni kávéhoz és egy kora esti randihoz is, könnyen variálható szettjeit pedig színes válltáskákkal és bokapántos szandálokkal teszi ellenállhatatlanná. Nem is lehetne többet kívánni a tavaszi divathétről, mint egy ilyen bájos gyűjteményt. A szerelem és divat fővárosából, Párizsból.

Update: Ez volt Clare Waight Keller utolsó kollekciója a Chloénál, mivel 2017 márciusában Riccardo Tiscit váltotta a Givenchy kreatív igazgatói pozícióban.

Photos: Umberto Fratini / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9912505063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása