GaborSzakacs

Hűsítő elegancia Armani bemutatóján

2017. július 21. - gaborszakacs

Évek óta nem volt ennyire érdekes, magával ragadó és ámulatba ejtő az haute couture ruhák bemutatója a párizsi divathéten, mint most. A 2017-es őszi szezon legkiemelkedőbb alkotásait ezúttal is az ismert divatházak hozták el. Giorgio Armani nosztalgikus életérzéssel átitatott exkluzív ruhakölteményeit Armani Privé márkanév alatt vitték kifutóra a brand kreatív tervezői. A különleges sziluettek az 1920-as évek stílusában keltek életre. Sikkes kalapok, nemes anyagok, nőies vonalvezetés, bámulatos hímzések és feltűnő díszítések az olasz elegancia nagymesterének műhelyéből.

21_26.jpg

1_106.jpg

Végtelen elegancia Giorgio Armani bemutatóján

Az Armani Privé bemutatójának első sorában olasz sztárok foglaltak helyet, mint Kate Winslet, Naomi Watts, Isabelle Huppert vagy az olasz filmgyártás első számú dívája, Sophia Loren. A meghívott vendégek az esemény után ódákat zengve távoztak a párizsi divathétről. Nem is csoda, hiszen az ott felvonultatott Giorgio Armani haute couture ruhák várakozáson felüli eleganciája a valódi olasz luxust hozták el a divat fővárosába. A hivatalos leírás szerint Armani a 2017-es őszi kollekciót a Vogue Italia 2016. december 22-én elhunyt főszerkesztőjének, Franca Sozzaninak ajánlotta. Sozzani szakmai alázata, nagyszerű személyisége és a sokak által oly nagyra tartott őszintesége kitűnő összhangban van a márka komolyságával és meglepő visszafogottságával. 

A legfrissebb Armani Privé gyűjtemény valódi tematikája a rejtély köré épült. A felvonultatott sziluettek titokzatosságát a különleges kalapok adták, amelyeket Armani arcba húzott fátyollal tett egyedivé. A Privé vonal a korábbi kollekciók könnyed megjelenése helyett egy sokkal mélyebb és érzelmesebb síkon kelt életre. Szokatlanul kevés színt használt, viszonylag sok a sötét, komor árnyalat, de fel-felbukkant néhány halványkék, levendula, orgonalila, bézs és fukszia is. A show nyitányában roppant elegáns kosztümök érkeztek a kifutóra, amelyek férfias határozottságát díszes peplumokkal, kristályokkal kirakott kesztyűkkel és szexi dekoltázsokkal finomított Armani. A szoborszerű szoknyás összeállításaiban a csipke és a kézi hímzések kaptak nagyobb hangsúlyt, a vállpánt nélküli, a test vonalát követő ruhaköltemények ezúttal a virágos és madaras nyomatok segítségével váltak feledhetetlenné. Laza felsőit többrétegű organza szoknyákkal és díszes övekkel egészítette ki, az 1920-as évek sikkes hangulata pedig a vidáman hintázó rojtokban köszönt vissza. A konzervatívabbnak tűnő Privé darabok után a bemutató fináléjában megérkeztek a valódi vörös szőnyeges kreációk is. Az esti partik magával ragadó csillogását és Párizs eleganciáját a feltűnő köpenyekkel, a kristályokkal kirakott motívumokkal és a drámai nagyvonalúsággal tette emlékezetessé Giorgio Armani.

"Hiszek abban, hogy a ruháimnak hála az emberek jobb képet alkotnak magukról - ez pedig növeli az önbizalmukat és a boldogságukat." (Giorgio Armani)

Armani Privé 2017-es őszi haute couture kollekciója a párizsi divathéten

Photos: Kim WestonArnold / indigital.tv

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5112674901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása