GaborSzakacs

Tom Ford szuperelegáns őszi szettjei

2019. február 23. - gaborszakacs

A New York Fashion Week legmarkánsabb kollekcióját Tom Ford vitte kifutóra. A kifinomult ízléséről és eleganciájáról ismert divattervező 2019-es őszi ready-to-wear darabjaival a letisztult nagyvonalúságot és az emlékezetes megjelenést helyezte előtérbe. Nincsenek kihívó és öncélúan harsány szettek, csupán a modern nagyvárosi sikk. Bizony, így is lehet divatot diktálni!

15_217.jpg

A legutóbbi New York Fashion Week sajnos nem sok említésre méltó kollekcióval szolgált. A legszebb darabokat Pamella Roland, míg a legelegánsabb szetteket Tom Ford vitte kifutóra. A Gucci, majd az Yves Saint Laurent korábbi kreatív igazgatója a saját neve alatt futó márka 2019-es őszi ready-to-wear sziluettjeit a tőle megszokott magas színvonalon szállította. A glamour, az exkluzív megjelenés és a nagyvárosi modern sikk láncára felfűzött gyűjtemény roppant egységes képet adott a meghívott vendégeknek a tervező munkásságából. Klasszikus szabásvonalakat, nőies karcsúsításokat, szexi cigarettanadrágokat, vállhangsúlyos blézereket és csodás műszőrméket sorakoztatott fel. Ford ezúttal is patikamérlegen mérte ki a kellő mennyiségű csillogást a kristályokkal díszített cipőkhöz, a magasfényű selyem- és szaténnadrágokhoz, na meg a bársony kabátkákhoz. Könnyed, mégis visszafogott outfitjei a fekete alapdarabokra épültek, ám a színeket sem mellőzte a sorozata összeállításánál. A lágy levendulákkal, a pajkos babakékekkel, a melankolikus zöldekkel és az erőteljes vörösekkel magával ragadó összhatást ért el. A kollekció érdekessége, hogy az őszi szezonban visszahozza a garbókat - magam is nagyon kedvelem és hordom ezt a darabot -, amelyeket idén bőrdzsekikkel, műszőrme kalapokkal és sálakkal tett ellenállhatatlanná. A női szekció mellett említésre méltó a férfiaknak szánt szuperelegáns menswear vonal is, ami a szigorú és férfias, monokróm, néhol izgalmas mintákkal dekorált megjelenés világába kalauzol el bennünket amúgy Tom Ford módra. A fashion show fináléjában az előkelő alkalmi ruhaköltemények kerültek reflektorfénybe. A test vonalát követő csodás selymeket ezúttal nehéz láncokkal kombinálta Ford, így roppant hangsúlyos, határozott és erőtől duzzadó kreációkat tárt a luxusdarabokra éhes nagyközönség elé. Nagyvonalú és inspiráló, érdemes tanulni tőle!

"Az egyedi, nagyot alkotó divat mindig forradalmi eszmékből születik. A többi csak öncélú dekoráció." - Tom Ford

Photos: Alessandro Lucioni / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5614640936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása