GaborSzakacs

A 2023-as Oscar-gála pazar ruhakölteményei

2023. március 13. - gaborszakacs

Magyar idő szerint hétfő hajnali 1 órakor a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben 95. alkalommal kiosztották a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. 2023-as gála egyik különlegessége, hogy nem vörös, hanem pezsgőszínű szőnyegen vonultak be a sztárok, akik a világhírű divatházak különleges ruhakölteményeiben érkeztek. A színpompás nyitány képes beszámolóját elsők között csodálhatjátok meg itt a GaborSzakacs Blogon.

florence_pugh_in_valentino.jpg

Florence Pugh színésznő egy drámai Valentino ruhakölteményben érkezett a filmes eseményre, feltűnő szettjével a kortárs divat szinonimája is lehetne

A tavalyi Oscar-gála vörös szőnyegén kifejezetten változatos és izgalmas sziluettekben jelentek meg a meghívottak, sokszor szembemenve a protokoll szabályaival és a megadott dresszkód előírásaival. A nagyszabású filmes esemény szervezői idén egy 60 éves hagyományt törtek meg, ugyanis a vendégsereg ezúttal nem vörös, hanem egy pezsgőszínű szőnyegen vonult végig a legnagyobb divatházak exkluzív kreációiban. Ez az újítás lehetőséget adott a divattervezőknek és a stylistoknak arra, hogy formabontó és feltűnő színekben pompázó szettekbe öltöztessék az ismert klienseiket.

cara_delevingne_in_elie_saab.jpg

A 95. Oscar-gála legsikkesebb ruháját Cara Delevingne viselte. A burgundi árnyalatú, aszimmetrikus vállú, magas hasítékkal ellátott Elie Saab darab minden kétséget kizáróan nagyon jól állt a modellnek. A hatalmas textilvirág és a kifinomult ékszerek valósággal megkoronázták ezt a sziluettet. Nálam No.1, ez az abszolút kedvencem!

fan_bingbing_tony_ward.jpg

Mindig öröm viszontlátni egy olyan ruhakölteményt egy gálán, amelyet korábban már a kifutón vagy a márka prezentációján személyesen megcsodálhattam. Így volt ez Fan Bingbing kínai színésznő Tony Ward couture darabjával is, amelyet a párizsi divathéten vitt kifutóra a designer. A színárnyalat és a drámai vonalú köpeny kifejezetten jó választás volt erre az estélyre. 

angela_bassett_in_moschino.jpg

Angela Bassett szinte ragyogott ebben a rafinált dekoltázsú, lila Moschino ruhában. A 64 (!!!) éves színésznő évtizedeket letagadhatna a korából, annyira csinos és élettel teli a mosolya. Engem levett a lábamról.

janelle_monae_in_vera_wang.jpg

Egy igazán bevállalós, kétrészes Vera Wang kreációban jelent meg Janelle Monae. Az amerikai R&B és soul énekesnő szív alakú dekoltázzsal ellátott aprócska felsőjéhez egy vibráló narancssárga szoknyát társított, haját szorosan összefogta, az ékszerei pedig a személyiségét tükrözik. Nagyon mai és nagyon friss!

cate_blanchett_in_louis_vuitton.jpg

Minden divatrajongót meglepett, hogy Cate Blanchett egy Louis Vuitton ruhakölteményben tette tiszteletét a filmes díjkiosztón. Az Oscar-díjas színésznő a Giorgio Armani márka arcaként ritkán választ más divatháztól, ám ezúttal kivételt tett. A széles vállú, drapériaként leomló ciánkék felsőjét egy anyagában hasonló fekete, uszállyá szélesedő szoknyával kombinálta. Visszafogott eleganciája és kifinomult ízlése visszaköszönt a hajviseletén és a csodaszép Louis Vuitton fülbevalóin. Az összeállítás egyébként a világhírű stylist, Elizabeth Stewart munkáját dicséri.

jessica_chastain_gucci.jpg

Jessica Chastain egy enyhén bővülő, flitterekkel kirakott, fekete szegéllyel és uszállyal ellátott Gucci estélyiben érkezett a Los Angeles-i eseményre. Finom hullámokba rendezett vörös hajával és ékszereivel a régi Hollywood stílusát idézte meg. 

rihanna_alaia.jpg

A közelmúltban a Super Bowl Halftime Show-jával tért vissza a magazinok címlapjára Rihanna. Az énekesnő a fellépésén "jelentette be", hogy második gyermekét várja. Az idei Oscar-gálán nem is csinált titkot a várandósságából, csokoládébarna Alaia ruhája kiemelte a szépen gömbölyödő idomait. A díjkiosztó gálán egy jóval kényelmesebb szettben előadta a legjobb eredeti betétdal kategóriában jelölt a Fekete Párduc 2.-ben felcsendülő Lift Me Up című dalát.

salma_hayek_pinault_in_gucci.jpg

Salma Hayek Pinault a pezsgőszínű szőnyeg adottságait kihasználva egy élénk narancssárga, flitterekkel és rojtokkal gazdagon díszített Gucciban jelent meg a fotósok előtt. A színésznő ezúttal is a feltűnő dekoltázs mellett tette le a voksát, ezzel még jobban kihangsúlyozta az irigylésre méltóan vékony derekát.

hong_chau.jpg

Bár a nemzetközi divatlapok az egyik legrosszabb összeállításnak tartják, de nekem kifejezetten tetszik Hong Chau szettje. A rózsaszín Prada oszlopruha kiemeli a viselője szépségét és visszafogott eleganciát kölcsönöz a színésznőnek. A pávatollként kiszélesedő, fekete flitterekkel és rojtokkal díszített uszály izgalmas kontrasztot és egy kis játékosságot visz a megjelenésébe. 

A klasszikus elegancia jegyében egy vállpánt nélküli, szív alakú dekoltázzsal ellátott, hercegnő fazonú, uszályos fekete Monique Lhuillier ruhát választott a 2023-as Oscarra Chloe East. A 22 éves színésznő ezzel a megjelenésével toronymagasan lepipálta az érettebb kolléganőit. Danai Gurira egy páncélra emlékeztető, hátul kiszélesedő, fekete Jason Wu kreációban állt a fotósok vakuinak kereszttüzébe. Nagyszerű ruhájáról csak a magas hajkoronája tudta elvonni a figyelmet. Elizabeth Olsen rojtos-flitteres Givenchy ruhája a régi idők Hollywoodját idézte meg. Szintén feketét, ám ejtett vállakat, díszes ezüstös nyakrésszel ellátott Louis Vuitton oszlopruhában láthattuk Jennifer Connelly-t, hozzá hasonló visszafogott eleganciát képviselte Andie MacDowell is egy fekete Saint Laurent-ben. Hatalmas virágokkal díszített, szuperszűk, flitteres, magas hasítékkal ellátott Armani Privében pózolt Nicole Kidman. Lady Gaga ezúttal egy míderes, áttetsző Versace ruhát öltött magára. Méretes fekete-fehér masniba burkolta magát Elizabeth Banks, aki a gálán a színpadra menet meg is botlott ebben a nem mindennapi összeállításban. Az alakját kiemelő, fehér szegéllyel díszített, fekete Chanelben pompázott Vanessa Hudgens. A színésznő megjelenésében keresve sem lehetne hibát találni, egyszerűen tökéletes.

Az Oscar-díjas Halle Berry a görög istennőket megszégyenítő, könnyed, bronzos árnyalatú virágokkal díszített Tamara Ralph couture költeményben jelent meg. Michelle Yeoh egy álomszép Dior Haute Couture estélyiben vehette át élete első Oscar-díját Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért. A díjátadóként megjelenő Emily Blunt a feszes eleganciát részesítette előnyben, fehér Valentinója kiemelte a karcsú alakját. Ahogyan Mindy Kaling is lenyűgözte a fotósokat, ugyanis kifejezetten vékonynak tűnt a rafinált Vera Wang oszlopruhájában. A kifinomult ízlés első számú példája lehetne Michelle Williams a leheletkönnyű Chanel ruhájában. Bájos és csinos volt, mint mindig. Egy életre kelt Disney hercegnőt testesített meg Sofia Carson a hófehér Giambattista Valli sziluettjében. A színésznő nyakában ékeskedő hatalmas smaragdok gyorsan visszarántják a csodálóit a mesevilágból a valóságba. A Grammy-díjra jelölt nigériai énekes-dalszerző Tems kreatív és drámai megjelenése mellett sem mehetünk el szó nélkül. Izgalmas, érdekes és nagyon látványos.

jamie_lee_curtis_dolce_gabbana.jpg

A test vonalát követő, fűzős, apró kristályokkal és gyöngyökkel díszített Dolce & Gabbana ruhában érkezett a 2023-as Oscar-gálára Jamie Lee Curtis. A színésznő Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért nyerte el élete első Oscarját. Érzelmes köszönőbeszéde végén megemlítette, hogy az édesapját (Tony Curtis) és az édesanyját (Janet Leigh) is jelölték Oscarra, ám a díjat végül ő nyerhette meg. Sírva emelte a szobrot az ég felé, igazán megható pillanat volt. 

Bár díjat nem vehetett át, ám a fodros vállú, kristályokkal és flitterekkel sűrűn díszített, uszályossá bővülő Rodarte ruhájában elnyerte a kollégái és a riporterek tetszését Kate Hudson. Ahogyan az ezüstösen csillogó Zuhair Muradban ragyogó Eva Longoria is. A Szöszi című filmeben nyújtott elképesztő alakításáért sajnos nem kapott díjat Ana de Armas, ám a fémes csillogású, fodros Louis Vuitton ruhájával minden jelenlévőt elvarázsolt. Szintén az ezüstös fények mellett tette le a voksát Ariana DeBose, amikor ruhát választott a 2023-as Oscarra. Az art deco hatású kreáció az olasz Atelier Versace munkája.

halle_bailey_in_dolce_gabbana.jpg

A nemzetközi divatmagazinok kiemelt helyen említik Halle Bailey megjelenését. Az amerikai énekes, dalszerző és színésznő könnyű, míderrel különlegessé tett Dolce & Gabbana ruhakölteménye igazi hercegnőt varázsolt a sztárból, aki láthatóan jól érezte magát ebben a sziluettben.

melissa_mccarthy_christian_siriano.jpg

Óriási fogyása után szinte ragyog Melissa McCarthy. Az amerikai színésznő egy hosszú ujjú, zárt felsővel és tekintélyes méretű tüllszoknyával rendelkező Christian Siriano ruhában állt a fotósok elé a 2023-as Oscar-gála pezsgőszínű szőnyegén. Bár a ruha kialakítása kiemeli a formás idomait, ám a sok anyag összenyomja az amúgy sem túl magas művészt.

Monica Barbaro megjelenéséhez pedig csupán egyetlen márkanevet írnék le, amely jellemzi a magas minőséget és az eleganciát: Elie Saab.

monica_barbaro_in_elie_saab.jpg

És akkor nézzük meg az urak viseletét az idei Oscaron!

harry_shum_jr_in_adeam.jpg

Az első számú kedvencem Harry Shum Jr. szettje, aki a kimonó és az elegáns házikabát igazán megnyerő, kontrasztos színű kombinációját tálalta nekünk. Nagyon jól áll ez az Adeam összeállítás a 40 (!!!) éves amerikai színész-énekesnek. Követendő példa, hiszen nyitott az újdonságra, mégis tiszteli a múltat és roppant elegáns.

michael_b_jordan_in_louis_vuitton_and_tiffany_co_1.jpg

Michael B. Jordan maga a megtestesült elegancia. Louis Vuitton öltönyéhez drágakövekkel kirakott Tiffany & Co. ékszereket választott, amelyek csak fokozzák az összhatást. A stylist munka egyébként Jason Bolden ízlését dicséri. Hibátlan!

lorenzo_zurzolo_in_gucci.jpg

Nagyon szeretem, amikor a dresszkód ellenére / mellett egy férfi úgy öltözik fel, hogy közben meg tudja mutatni az egyéniségét. A 22 éves olasz színész Lorenzo Zurzolo és az ő kristályokkal díszített Gucci öltönye erre kiváló példa.

jay_ellis_in_fendi.jpg

Ezt a fekete kristályokkal és gyöngyökkel kivarrt szmokingot egyszerűen imádom. A klasszikus megjelenés találkozik benne a couture jegyekkel. Jay Ellis az Oscar-gálán egy fekete Fendi szettet viselt.

Kortárs szexistenként tartják számon az Elvis című mozifilm főszereplőjét, Austin Butlert, aki megjelenésével rá is játszik erre a jelzőre. A 2023-as Oscar-gálán szobrocskát nem nyert, de Saint Laurent szmokingjában elvarázsolta a női/férfi szíveket. Danny Ramirez tetőtől talpig feketében érkezett az eseményre, a Dior Men bársony zakója a kiváló ízléséről árulkodik. Andrew Garfield  egyszerű és elegáns volt a Fendi szettjében, elkerülte a feltűnést és a botrányt, örömteli, hogy valaki a visszafogottságával is ki tud tűnni a tömegből. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat a tavalyi nyertes mellékszereplők adták át Ke Huy Quannak a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért. A kitüntetést Armani Privében vette át. Szintén Armanit viselt Brendan Fraser, amikor Halle Berry és Jessica Chastain átnyújtotta neki a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat A bálna című filmben nyújtott elképesztő alakításáért. A két színész visszafogott eleganciája és beszéde is megható volt.

lenny_kravitz_in_saint_laurent.jpg

Lenny Kravitz Saint Laurent szettet viselt. A kép önmagáért beszél, igazi stílusikon.

justin_hurwitz.jpg

Justin Hurwitz kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai filmzeneszerző üde színfoltja volt a gálának. A bársony menő!

reece_feldman_in_dickson_lim.jpg

Reece Feldman digitális tartalomkészítőként, tiktokerből lett filmesként kapott meghívót az eseményre. Dickson Lim zakója az újraértelmezett eleganciát, egy új generáció vörös szőnyeges megjelenését mutatja be. Izgalmas és érdekes választás.

Fotók: Getty Images / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr10018070382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása