GaborSzakacs

Giambattista Valli szuperromantikus ruhakölteményei

2022. szeptember 16. - gaborszakacs

Egy lenyűgöző kollekcióval ünnepelte Giambattista Valli, hogy 10. éve haute couture művészként is számon tartja a nemzetközi divatszakma. Az olasz tervező 2022-es őszi couture ruhasorozatának minden egyes darabja magán viseli Valli aláírását. Olyan csodás tüllök, szupernőies szabásvonalak, romantikus ívek, drámai volumenek és elképesztő színek kerültek kifutóra, hogy szebbet nem is kívánhatnak a kortárs divat szerelmesei.

600_4.jpg

Giambattista Valli 2019 óta először tért vissza a párizsi couture kifutóra. Az olasz divat kiválósága immáron 10. évfordulóját ünnepli annak, hogy meghatározó couturier szereplőként is számon tartják a szakmában. Ennek apropóján egy túlzásokkal, örömmel és nagyvonalúsággal teli kollekciót vitt kifutóra, a 2022-es őszi couture sziluettek pedig Valli jellegzetes stílusát hozzák.

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt pár év legerőteljesebb leckéje az volt, hogy valóban élvezni kell a pillanatot, élj a pillanatban” – mondta a designer a bemutató előtt a Vogue-nak adott interjújában. 

Ennek megfelelően a ruhasorozatot „L’Instant”-nak nevezte és az ünnepi alkalom tiszteletére egy bulis, lufikkal teli, színes környezetben mutatta be a nagyközönség számára. A lelkesedés, az életigenlés, a remény mindent elsöprő ereje valósággal leugrik a kifutóról. A hangulat az 1970-es évek New York-i Studio54 szabadságvágyának érzését hozta vissza, amikor a pillanat öröme határozta meg a mindennapokat. Persze, egy másfajta, érzelmesebb, romantikusabb vonal is megvillant ezen a fashion show-n, a bájos angolkertek lélekemelő látványát, a kusza rózsalugasok tavaszi mosolyát is megidézte Valli

A műsor nyitánya a fehér szettekről szólt. Egyszerű, mégis a részleteiben igen kidolgozott, strucc-és kristályszegélyes ruhák sorakoztak fel. Az összeállításokat a túlméretezett, tükrös-pillangós napszemüvegek és az óriási, csillogó csillár formájú fülbevalók tették emlékezetessé. A karcsú szabásvonalak a vállakat hangsúlyozták, ezeket puffos textilgömbökkel, fénylő flitterekkel, finom masnikkal vagy kristályláncokkal emelte ki.

Valli kiváló szakmaisága, technikai ismeretei és alázata repítette őt a párizsi haute couture halhatatlanságai közé. A mostani kollekciójában ismét bebizonyította, hogy a klasszikus francia elegancia némi olasz temperamentummal fűszerezve igazán modern és jövőbe mutató tud lenni. Személyes kedvenceim a drámai volumennel rendelkező vörös szőnyeges eseményre kívánkozó ruhaköltemények. A lépcsőzetesen vágott tülltenger, a királynői palástok és uszályok, a soha véget nem érő fodrok mind-mind Valli könnyed eleganciára épülő fantáziavilágát és a nők iránti legmélyebb tiszteletét fejezi ki. Az erőteljes textúrák mellett izgalmasak a sellő fazonú alkotások, a teljes egészében göndör tollból készült operakabátokkal, a kristálynyakláncokból minidresszek, na és persze a kézi 3D-s virághímzések.

És akkor még nem beszéltünk a színekről. A színekről, amelyek vidámmá, feltűnővé és lendületessé teszik a textíliákat, a kialakított formáknak új értelmet adnak. Egyértelműen kijelenthetem, hogy Giambattista Valli csodálatos művész, aki mesterien ért a színekhez és anyagokhoz. Modelljei olyan kecsesen és bájosan cipelik a szépen nyírt sövényekre és végtelen pázsitra emlékeztető habkönnyű ruháit, hogy a legkeményebb szívű divatellenes nézelődő szeme is könnybe lábad a vizuális gyönyörtől.

Szívből gratulálok a jubileumi kollekcióhoz! Bízom benne, hogy még sok-sok évtizeden át gyönyörködhetünk Giambattista Valli haute couture alkotásaiban!

Giambattista Valli Fall 2022 Couture kollekciója

Giambattista Valli jellegzetes anyagokat és formavilágot hozott el a jubileumi haute couture gyűjteményében 

28_90.jpg

„A legnehezebb dolog a divatvilágban nem az, hogy felismerhetőek legyünk egy logóról, hanem hogy ismertek legyünk a sziluettről.” – Giambattista Valli

300_21.jpg

Giambattista Valli divattervező a modelljeivel 

Fotók: AFP / Daniele Oberrauch / Gorunway.com / Reuters / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9717929131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása