GaborSzakacs

Romantikus remények Giambattista Valli tülltengerén

2021. augusztus 13. - gaborszakacs

Párizs kifinomult eleganciája és a jövőbe vetett hit ereje ihlette Giambattista Valli új kollekcióját. A világhírű designer 2021-es őszi haute couture ruhakölteményei mintha egy dollármilliókból legyártott Netflix sorozat jelmezei lennének valahol az Emily Párizsban és a Drakula metszéspontjában. A roppant színes textilsorozatban találkozhatunk hatalmas tüllruhákkal, feszes vonalvezetésű nadrágos szettekkel és (végre!) szupermenő pasicuccokkal is. Szerelem, ármány, bűn és stílusos megjelenés egyenesen a divat fővárosából.

1_434.jpg

Párizs. A világ minden pontján a "la ville lumières"-ről álmodoznak az emberek, amikor meghallják a francia főváros nevét. Azt a helyet, amelyet a sötét és véres történelmi pillanatok sem tudtak lerombolni, aminek a fényei, színei és illatai ma is milliókat elvarázsolnak. Köztük engem is. Párizs az a hely, ahol ha esik az eső, akkor minden ragyog, minden felületen csillognak a vízcseppek, nem a szürkeséget, hanem a szépséget és a fényt látod meg. Párizs az a hely, ahol a kifinomult ízlés és az elegancia szembejön veled az utcán, ahol nem ciki megbámulni vagy elismerően gratulálni a másiknak, mert ma éppen rendkívül csinosan vagy ellenállhatatlanul stílusosan öltözött fel. 

Giambattista Vallinak is éppen ez a semmihez sem fogható hangulat hiányzott az elmúlt másfél évben. Bízva abban, hogy a város újjászületik, újra felemelő érzéseket adhat nekünk, megalkotta a romantikus reményekből táplálkozó kollekcióját. Az első pillanatban bódító és túláradó ruhaköltemények a szárnyaló érzelmeken túl igencsak kemény tervezői munkával és szabászati bravúrokkal készültek. Minden egyes darabban látjuk a feszes vonalakat és az alaposan átgondolt részleteket.

A 2021-es őszi haute couture gyűjtemény energikus, friss és fiatalos, éppen mint Párizs. A tülltengeren ringatózó pasztellhullámok, a könnyed sifonruhák, a grandiózus gömbszoknyák, a flitteres oszlopruhák mind-mind egy gondtalan világ képét festik meg, miközben ott vannak a feszesre szabott nadrágos szettek, a fekete selyemköpenyek és a drámai uszályok is, amelyek ellenpontozzák a felhőtlen pillanatokat. Egy szempillantás alatt egy dollármilliókból összerakott Netflix sorozat jelmeztárában érezhetjük magunkat, ahol az Emily Párizsban vagy akár a Drakula szereplői is alkalomhoz illő összeállításokat találnának maguknak. Szerelem, ármány, bűn és stílusos megjelenés egy helyen. Mmm, izgalmas és nagyon is valóságszerű!

Igazán "hidegrázós" élmény a ruhasorozat bemutatásához készült kisfilm, amelyben Wolfgang Amadeus Mozart Requiem című d-moll gyászmiséjének baljóslatú Lacrimosája csendül fel. A jelentőségteljes red capet dress-ek a megrázóan szép zene hatására új értelmet nyernek. A nagyvonalú anyaghasználat mögött felsejlik a nehéz múlt és megvillan a bizonytalan, ám reménnyel teli jövő. Érezni a határozottságot és a kiszámíthatatlanság csábítását is.

Párizs elbűvölő ereje és semmihez sem hasonlítható hangulata visszaköszön Giambattista Valli kollekciójában. A designer meglepő finomsággal és kitűnő érzékkel leképezi a ropogós anyagokban, a bohém habcsókokban és a sötét vámpírköpenyekben mindazt, amitől Párizs igazán Párizs. A bőséget és a szépséget hozza el nekünk a couture művészetén keresztül.

Giambattista Valli 2021-es őszi haute couture kollekciójából szupermenő, modern, lendületes darabok közül válogathatnak a különleges szettekért rajongó férfiak. Engem egy másodperc alatt megvett ezekkel a kreációkkal:

Fotók: NIEMEYER / Espace Niemeyer / Giambattista Valli / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7216657986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása