GaborSzakacs

Romantikus álomruhák Giambattista Valli kollekciójában

2019. augusztus 09. - gaborszakacs

A kifutós bemutatók elképesztő látványvilága helyett egy luxusszállodában mutatta be a 2019-es őszi couture kollekcióját Giambattista Valli. A világhírű designer a párizsi Shangri-La Hotelben - egy sikkes prezentáció keretén belül - tárta a nyilvánosság elé a legújabb ruhakölteményeit. Mesés tüllök, elegáns selymek, 3D-s applikációk és szemet gyönyörködtető virágminták mindenütt. Mmm, stílus és romantika egy helyen, igazi telitalálat!1_303.jpg

Bombaként robbant a hír május közepén, hogy Giambattista Valli a H&M-mel közös kollekciót fog piacra dobni 2019 novemberében. A világ talán leismertebb fast fashion márkája minden évben vezető divatházakkal kollaborál és limitált szériás ruhasorozatokkal rukkol elő. Valli döntésén sokan meglepődtek, mivel az igencsak előkelő és magas művészi munkái igazán meglepő társulásnak tűnhetnek a leginkább hétköznapi utcai viseletre építő vállalat palettáján. Az együttműködést a Cannes-i Filmfesztivál amfAR-gáláján hozta nyilvánosságra a tervező, ahol ismert modellek és hírességek - többek között Kendall Jenner - jelentek meg a Giambattista Valli X H&M darabokban. Valli népszerűsége az Instagramon jócskán megugrott, még azok a felhasználók is elkezdték követni, akik eddig soha nem hallottak a couturier alkotásairól. A divatvilág pedig lélegzetvisszafojtva várja a novembert, amikor a teljes gyűjtemény napvilágot lát. 

Ám Giambattista Valli addig sem üldögélhet ölbe tett kézzel, megállás nélkül dolgozik. A 2019-es őszi haute couture kollekciója némi átfedést mutat a fenti kollaboráció egyes darabjaival, ám ez a sorozat egy sokkal kifinomultabb, sokkal elegánsabb és nem utolsó sorban - a couture-re jellemzően - kézzel készített kreációik vonulata lett. A couture héten megszokott kifutós bemutatók helyett ezúttal Valli egy klasszikus prezentációban vitte a nagyközönség elé a ruhakölteményeit a párizsi Shangri-La Hotel halljában. Igaz, hogy végtelenbe nyúló kifutó, vibráló fényjáték, izgalmas zenei effektek és díszlet nélkül történt, ám mégis roppant nagy sikerrel zárta az eseményt. A szakma színe-java felvonult, még maga Anna Wintour is tiszteletét tette a luxusszállodában. 

"Mindennek tökéletesnek kell lennie"- nyilatkozta Valli, mivel pontosan tudta, hogy néhány modell és próbababa segítségével nem tud olyan hatást elérni, mint egy igazi fashion show révén. A Shangri-La előterében egy szoborszerű modellcsoport fogadta a vendégeket, akik a Valli-ház jellegzetes tüllszoknyáit, lépcsőzetes vágási technikákkal kialakított ruháit viselték. A következő két teremben már a modern és izgalmas kreációk kaptak helyet, a mélyen dekoltált elegáns estélyik, a 3D-s virágokkal kirakott drámai ruhák, majd az aprólékos hímzésekkel díszített selyemdresszek következtek. Szexi és ultramodern szabásvonalaik minden érdeklőt azonnal meggyőztek. A második szobában az őrült virágtenger és a babarózsák elképesztő áradata hömpölygött, a túlzónak ható látvány ellenére igencsak szemrevaló, ízig-vérig red carpet viseletek sorakoztak fel. Valószínűleg Anna Wintour is elégedett volt a látvánnyal, ugyanis a 2019-es Met-gálával megnyíló "Camp: Notes on Fashion" kiállítás anyagába is bekerültek Valli ikonikus tüllruhái. A kollekció ezúttal sem okozott csalódást, a megszokott magas színvonalat hozta, néhol izgalmas és merész couture jegyekkel, néhol pedig ámulatba ejtő és elbűvölő gyönyörködtetéssel. Kifutó és túlgondolt effektek nélkül. Csak a ruhákról. Szeretettel és szenvedéllyel. 

12_260.jpg

A megszokott tülltenger mellett a 2019-es őszi kollekcióban a levél-és virágmintára fektetett nagy hangsúlyt Giambattista Valli

Photos: Giambattista Valli Fall 2019 Couture Lookbook

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1515002082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása