GaborSzakacs

Dráma és romantika Giambattista Valli bemutatóján

2020. június 30. - gaborszakacs

Giambattista Valli művészete túlmutat a kortárs designerek munkáin, ugyanis ő nemcsak ruhákat tervez, hanem álmokat valósít meg. A kifinomultságával elvarázsol, a látványvilága magával ragad, egyszerre él a lenyűgözés és gyönyörködtetés erejével. A 2020-as tavasz-nyári haute couture kollekcióját a megszokott kifutós bemutató helyett egy nyilvános prezentációban tárta a szakma és a divatrajongó nagyközönség elé. Hullámzó tülltenger, mesés tollmaszkok és Anna Wintour testközelben!
00_27.jpg

20200120_165350.jpg

A párizsi Jardin du Tuileries park sarkán álló Jeu de Paume épületében rendezték meg a Giambattista Valli 2020-as tavasz-nyári couture kollekció prezentációját.

Egy pillanatra elállt a lélegzetem, amikor a Jardin du Tuileries sarkán felbukkant az amerikai és a brit Vogue főszerkesztője, Anna Wintour és Edward Enninful. Egy könnyed sétával jutottak el a Concorde téren álló Hotel Crillonból a Valli bemutató helyszínére. Kedélyesen beszélgettek és ebben senki sem zavarta meg őket, csupán néhány turista ismerte fel a divatvilág két igen befolyásos személyét. Intettem Annának, ő kedvesen visszamosolygott.

A Paris Fashion Week kiemelkedő eseménye, amikor Giambattista Valli bemutatja a legújabb haute couture kollekcióját. Nem véletlenül, hiszen a világhírű olasz tervező drámai vonalú és sikkesen romantikus ruhakölteményeiért rajong a fél világ, Celine Diontól Jennifer Lopezen át Amal Clooney-ig számtalan híresség viseli Valli kreációit. A 2020-as tavasz-nyári gyűjteményének bemutatását egy rendhagyó eseményként ünnepelte Párizs. Január 20-án délután 5 órára várták a nemzetközi divatélet jeles képviselőit a Jeu de Paume épületébe. A kezdés előtt 10 perccel megérkezett az Condé Nast csoport művészeti vezetője, az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour is. Az esemény ezúttal nem kifutós bemutató, hanem divatkiállításként szolgáló prezentáció formájában jött létre, ahol mindenki testközelből megcsodálhatta Valli mesés sziluettjeit. A nap meglepetése, hogy a nagyközönség számára is megnyílt a bemutatótér este 8 és 11 óra között. A csípős januári hidegben hatalmas tömeg várta, hogy bejuthasson erre a nem mindennapi tárlatra. 

"Néha a divatvilág túl exkluzív, és néha jó, ha befogadók vagyunk" - mondta Giambattista Valli, akit a sajtó munkatársai a couture prezentációjáról faggattak. A high fashion világa egy igencsak zárt közösség, ugyanis nagyon keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy eljussanak egy-egy bemutatóra. Amikor egy márka nyit a szépségre fogékony nagyközönség felé, az nem csupán marketingfogás, hanem egy kiváló kezdeményezés is, hogy a ruhák funkcionális szerepén túl megismertesse a divat művészi értékeit. Az anyaghasználat, a különleges szabásvonalak, a kézi díszítési technikák mind-mind maradandó esztétikai élményt jelentenek, emellett az ízlést és az utcai divat alakulását is formálják. Egy tehetséges, sikeres és elismert divattervező pedig pillanatok alatt képes elvarázsolni az érdeklődőket.

Valli ezúttal sem okozott csalódást, az új kollekciója a tőle megszokott nagyvonalúságot hozza. Hatalmas tülltengerben ringatózó ruhaköltemények, romantikus hullámok, élénk színek és szupernőies formavilág, amerre a szem ellát. Az 1960-as és '70-es évek stílusát transzformálta át a mai igényekhez igazítva. Egy cseppnyi olasz dolce vita, egy kevéske elegancia Jackie Kennedy Onassis ruhatárából és egy leheletnyi francia sikk és máris megbabonázott bennünket. Méretes vállrészeket, puffos ujjakat, drámai gömbszoknyákat és libbenő köpenyeket hozott erre a szezonra, amelyekhez tollakkal díszített maszkokat társított. Az élettel teli tarka kertek burjánzóan üde virágai és a magasfokú szabászat remekművei így varázsolják a szürke hétköznapjainkat stílusos mennyországgá. Lehet ezt a kollekciót nem imádni?

Giambattista Valli vibrálóan színes sziluettjei a 2020-as tavasz-nyári couture kollekcióból. A gyűjteményt egy meglepő perspektívából mutatja be a hivatalos fotósorozat, így az összhatás egyszerre izgalmas és emlékezetes.

Fotók: Giambattista Valli Spring 2020 Couture Lookbook, GaborSzakacs

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5615972578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása