GaborSzakacs

Könnyed elegancia Giambattista Valli tülltengerén

2022. február 22. - gaborszakacs

A költői nagyvonalúság, a könnyed romantika és a francia elegancia találkozásában kelt életre Giambattista Valli új kollekciója. A világhírű designer 2022-es tavaszi haute couture ruhakölteményei a jól bevált nőies szabásvonalakat és drámai volumeneket hozták ezúttal sok-sok masnival, mesés tolldíszítésekkel és látványos virághímzésekkel. Vallinak nem kell a szomszédba menni egy kis jó ízlésért, ahogy neked sem. Csak görgess lejjebb és merülj el a soha véget nem érő tüllvarázslatban!

100_16.jpg

2022 első napjaiban Giambattista Valli úgy döntött, hogy a Párizsban egyre növekvő Covid-19 esetszám miatt nem rendez kifutós bemutatót a januári couture divathéten. Így hát a kollekcióhoz egy nézők nélküli kifutós bemutatót rögzített és a kisfilmet "THE VALLI EXPERIENCE" címmel a fashion week előtt közzétette az online platformjain. Izgalmas megoldás, hogy nem egy sztárokkal és influencerekkel telezsúfolt párizsi helyszínen mutatta be a 2022-es tavaszi haute couture gyűjteményét. Csendesen megjegyezném, ez a digitális megjelenés semmit sem változtatott a márka megítélésén.

Giambattista Valli tavaszi ruhakölteményei ismét azokat az erős kézjeggyel ellátott darabokat jelentik, amelyeket már megszokhattunk tőle a korábbi szezonokban. Valli zsigeri jó ízlését a remek szakértői gárdája fordította le a textíliák nyelvére kitűnő szabászati és kézműves bravúrokkal. A kollekció egy izgalmas gardróbtúra, amely nemcsak a couture-ügyfelek számára készült. A klasszikus elegancia, a finom ívű ruhák, a szűk szabásvonalak és a business look felé hajló sziluettek észrevétlenül beágyazódtak a Valli-féle drámai estélyik, tüllhabokban úszó vörös szőnyeges kreációk közé. Talán egy új piac felé kacsingat a designer? Talán megváltoztak a vásárlói igények vagy csak ügyesen összekapcsolja a két vásárlói réteget ebben a ruhasorozatban?

Az újítások mellett Giambattista Valli tavaszi kollekciója telis-tele van romantikus jegyekkel. A költői vonalvezetése és az érzelmes ívei jól megférnek a különcködő és kiszámíthatatlan elemekkel éppen úgy, mint ahogyan a csajos-szexi-fodros dresszek a túlságosan egyszerűnek tűnő, decens szettek mellett. Persze, Valli a kettősséget feloldja a kifinomult párizsi eleganciával, a bouclé puhaságával, a vidám tolldíszítésekkel és a káprázatos kézi hímzésekkel. Mondhatjátok, hogy oké, ez mind szép és jó, de semmi extra az előző szezonhoz képest. Ám azt ne felejtsük el, hogy a Covid-19 sújtotta Párizsban egy elképesztő piaci átrendeződés idején nem könnyű feladat fennmaradni és elkápráztatni a közönséget, na meg új vásárlókat szerezni egy világhírű márkának sem.

Ha ránézünk ezekre a lépcsőzetes kialakítású, léggömbszerű sziluettekre és a tüllfelhőre emlékeztető álomruhákra, akkor pontosan érezzük, hogy ez mégiscsak egy „időtlen pillanat, amely múlt és jelen között áramlik”. És ez az időtlen pillanat a tökéletes Valli-élmény.

A kollekcióhoz készült kisfilmet az alábbi képre kattintva tudjátok megnézni:

Fotók: Giambattista Valli Spring 2022 Couture / Vogue

Videó: GIAMBATTISTA VALLI THE "VALLI EXPERIENCE" FULL SHOW / Giambattista Valli Official

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7417280562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása